David Popovici a fost desemnat “Newcomer of the Year”

Revista ”Swimming World Magazine” l-a desemnat pe sportivul dinamovist David Popovici drept ”Newcomer of the Year”. Distincția este drept răsplată pentru rezultatele spectaculoase obținute printr-o accensiune într-un singur an calendaristic.

,,În 2021 nu au lipsit nou-veniţi remarcabili, de la Matthew Sates, o stea în ascensiune din Africa de Sud, până la Sun-Woo Hwang, reprezentând într-un mod impresionant Coreea de Sud. Însă adolescentul român David Popovici primeşte premiul Newcomer of the Year în înotul masculin mondial, datorită consecvenţei şi naturii uimitoare a performanţelor sale de top”, scrie ”Swimming World Magazine”.

Pentru cei care nu cunosc talentele lui Popovici, tânărul de 16 ani a oferit un curs intensiv la Campionatele Europene de juniori, desfășurate la Roma la începutul lunii iulie. Acolo, el a strâns titluri pe distanțele de 50, 100 și 200 de metri, lungimea medie fiind greu de înțeles pentru cineva de vârsta lui. În drum spre o detașare a terenului la 100 liber, Popovici a atins zidul în 47.30, un record mondial de juniori care l-a lansat imediat pe român în eșalonul superior al evenimentului.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -