Camelia Potec: “Avem un prezent extraordinar în natația românească, dar cu siguranță viitorul va fi fabulos”. Ce spune despre rezultatele sportului românesc la JO

Camelia Potec, fosta mare înotătoare a României și actualul președinte al Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, a vorbit, într-o intervenție în emisiunea Trafic Sport, realizată de Ionel Luțan, despre rezultatele natației la Jocurile Olimpice și despre viitorul sportului românesc.

Camelia Potec spune că David Popovici a progresat enorm în ultimele luni, iar rezultatele sportivului de 16 ani, care a luat locul 4 în finala de 200 metri liber și locul 7 în finala de 100 metri liber la Tokyo 2020, dau speranțe pentru un viitor strălucit al natației românești.

“Cred că vă puteți da seama de progresul pe care l-a facut în ultimele 2 luni de zile, vedem timpii, timpi care sunt extraordinari. România se poate mândri din nou cu un junior, cu un sportiv de 16 ani, care a luptat la Tokyo pentru un loc cât mai sus într-o finală olimpică. Și n-a facut-o o dată, ci de două ori. Putem spune că avem un prezent extraordinar în natația românească, dar cu siguranță viitorul va fi fabulos. Asta ne dă speranățe că în jurul acestui sportiv extraordinar, în jurul lui David Popovici, în jurul lui Robert Glință, cu siguranță că vor apărea și alți sportivi români”, a declarat Camelia Potec.

La doar 16 ani, David Popovici este deja unul dintre numele importante din natație. Întrebată dacă un astfel de talent, cu rezultate bune la o vârstă fragedă, reprezintă o raritate în natație, Camelia Potec explică:

“Eu cred că avem un popor talentat. Ideea este să găsim oamenii și asta am făcut cu întreaga echipă de la federație. Oameni competenți care să descopere aceste talente și să le convingă să vină la înot. Acum baza de selecție nu este cea pe care ne-o dorim, dar am reușit să punem la punct câteva aspecte foarte importante și iată că, ușor, ușor, încep să apară rezultate. Nu ne oprim aici, ne dorim mai mult, un lot mai mare care să ne reprezinte la Paris decât cel care s-a calificat aici, și cu siguranță că vom munci cu toții mai mult. Munca nu ne sperie, avem speranță, avem optimism și, mai ales, avem energia de a ajunge mai sus de atât”.

Analiza sportului românesc după Tokyo 2020

După un ciclu olimpic zbuciumat, afectat de o pandemie mondială, și cu Jocurile Olimpice amânate cu un an, România trebuie să facă o analiză a rezultatelor de la această competiție.

La jumătatea Jocurilor, delegația noastră a obținut 4 medalii: o medalie de aur și două de argint la canotaj, alături de una de argint la scrimă.

“Să nu tragem încă linie, să lăsăm lista deschisă pentru medalii. Mai avem sportivi care n-au intrat în competiție, avem sportivi care s-au pregătit 5 ani de zile: să le dăm șansa de a concura și de a se bate pentru medalii. Apoi vedem după această ediție a JO, tragem linie și vedem exact unde ne aflăm, dacă suntem în grafic sau nu”, a încheiat Potec.

Întreaga discuție poate fi ascultată mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -