Călin Hossu, golgheterul Ligii Zimbrilor, invitat special la Sport Total FM: “Ultimii 2 ani de juniorat i-am petrecut la Kiel. O experiență dură, dar frumoasă”

Călin Hossu, golgheterul Ligii Zimbrilor, cu 225 de goluri, a fost invitatul zilei la emisiunea Trafic Sport, cu Horațiu Sima și Răzvan Toma.

Handbalistul Universității Cluj a fost cel mai bun marcator din liga națională de handbal masculin, deși echipa sa a retrogradat în eșalonul secund.

Călin Hossu a povestit, în direct la Sport Total FM, despre începuturile sale în handbal, despre anii de juniorat petrecuți la THW Kiel, una dintre cele mai puternice echipe din lume, dar și care sunt planurile sale de viitor.

“Având în vedere că handbalul e tradiție în familia mea, tatăl meu practicând, cred, până la 37 de ani, fratele meu până la 26 de ani, m-am născut cu mingea de handbal în mână. Când eram mic am prins o perioadă scurtă meciurile tatălui meu, dar am avut în sânge handbalul. Și de mic mă punea să exersez, să dau pase pe la spate, să arunc la poartă. Am practicat multe sporturi, mi-a plăcut foarte mult baschetul, dar a trebuit să aleg când aveam 14 ani și am zis că mă duc cu handbalul.

La U Cluj am început, iar ultimii 2 ani de juniorat i-am petrecut la Kiel. La 16 ani, m-am mutat în Germania, acolo am terminat junioratul. Am învățat foarte multe, a fost o experiență dură, dar frumoasă. La 16 ani, în pauza de vară am aflat de un campus de handbal, am aplicat, era organizat de cei de la THW Kiel. Eram singurul străin, aveam o pregătire foarte bună fizică, am ieșit în evidență, iar la final un antrenor de la U19 mi-a spus că ar vrea sa dau niște probe. Ai mei erau foarte entuziasmați. Am mers acolo, m-am antrenat și după ce am revenit în țară, la vreo 2-3 săptămâni, m-au sunat că mă vor și așa a început”, a declarat Călin Hossu.

Discuția integrală poate fi ascultată mai jos:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -