Aurel Țicleanu: “Mi-aș dori ca jucătorul român să aibă cam 50% din determinarea croaților și a sârbilor, care se luptă, mușcă din minge”

Aurel Țicleanu, vicepreședinte al Comisiei Tehnice a FRF, a vorbit, în direct la Sport Total FM, despre fotbalul românesc și lipsa calificărilor la nivel de naționale, profilul fotbalistului român, dar și despre campionatul intern.

Fostul component al “Craiovei Maxima” spune că și-ar dori ca fotbaliștii români să aibă jumătate din determinarea pe care croații și sârbii o arată pe teren, pentru că, spune acesta, talentul nu le lipsește sportivilor autohtoni.

“Dacă ar depinde de pomul de Crăciun venirea unei calificări, am face vreo 2-3 la federație, da rnu depinde nici de pom, nici de globuri. Depinde de jucători, de ce crei ei. Aici sunt 2 elemente pe care le-aș readuce în discuție. Indiscutabil, jucătorul român are talent. Indiscutabil! Asta o remarcă absolut toți specialiștii străini care îi văd pe jucători. Problema e ce face jucătorul român cu talentul lui. Unii se mulțumesc cu puțin, în sensul în care de la primii bani, deja cred că l-au prins pe Dumnezeu de picior, alții renunță că e prea greu, că nu e deloc ușor să mergi zilnic la antrenament, alții schimbă foarte mult, semnează cu o echipă și deja vor să plece la alta. Pentru că în spatele lor sau în jurul lor se creează un cerc de interese și sunt impresarii care nu vor să te lase ca pe vremea mea 10 ani la o echipă. Ei vor să te plimbe în fiecare an, dacă se poate din 6 în 6 luni, că ăsta e interesul lor.

Mi-aș dori ca jucătorii români să-și aleagă oamenii din jurul lor și să ia exemplu de la David Popovici, care nu lasă pe absolut nimeni în jurul lui, de la Simona Halep, care vedeți ce face. E foarte important cine e în jurul tău. Și o gură de apă, și o gură de mâncare e importantă să fie ce trebuie. Și mai presus de toate, mi-aș dori ca jucătorul român să aibă cam 50% din determinarea croaților și a sârbilor. Poate nu au talent cât al nostru, deși au multe talente, dar băi, băiatule, fac echipă și sunt acolo, se luptă pentru fiecare centimetru de gazon, nu pierd mingea, mușcă din ea”, a declarat Aurel Țicleanu.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -