Arbitrii români își cer drepturile și vor contracte de muncă. Marius Avram: “Nu știu cât succes ar putea să aibă inițiativa”

Arbitrii reacționează după ce Ovidiu Hațegan a suferit un infarct după un antrenament, iar cariera acestuia este pusă grav în pericol.

Aceștia se vor întâlni cu reprezentanții Federației Române de Fotbal pentru a cere contracte de muncă, pentru a fi protejați în cazul unor accidentări sau incidente neprevăzute.

Marius Avram, fost arbitru, a explicat, în direct la Sport Total FM că astfel de inițiative au mai avut loc, dar fără rezultat. Avram spune că se dorește adoptarea unui model francez, insă avertizează că acolo forța arbitrilor este alta, pentru că sunt organizați în sindicat.

“Am aflat și eu de o oarecare agitație în rândul arbitrilor. Am mai spus-o și în trecut: din păcate, suntem reactivi în loc să fim proactivi și când se întâmplă câte ceva ne trezim că <<Aoleu, puteam să fiu eu>> și atunci să ne mișcăm ca să ne acoperim sau să intrăm într-o oarecare normalitate. Arbitrii încearcă să se reunească și să aibă un punct de vedere comun pe care să-l prezinte către FRF și CCA. Nu e prima oară, cred că sunt zeci de astfel de demersuri, pentru aceleași lucruri. Și după ce a pățit Radu Petrescu acea operație, a fost un val de mișcare, tot pe acceași temă, gândindu-se fiecare că ar putea fi el și iată că se încearcă din nou lucrul ăsta. Nu știu cât succes ar putea să aibă, dar e foarte bine că se organizează.

Citeam că își doresc modelul din Franța de salarizare de procent din barem dacă se accidentază. Eu i-aș sfătui din exterior că dacă îți dorești modelul din Franța, ar trebui să fie și organizați ca în Franța. Acolo au un sindicat foarte puternic, acum câțiva ani de zile s-au opus nominalizării unui președinte CCA și au avut succes. Vă dați seama cât de mare e forța sindicatului francez”, a declarat Marius Avram.

Discuția integrală poate fi ascultată mai jos:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -