Andy Robinson a demisionat de la naționala României de rugby. “Stejarii” vor fi preluați de Eugen Apjok

Andy Robinson, unul dintre cei mai cunoscuți antrenori de rugby din lume, câștigător al Cupei Mondiale cu Anglia în 2003 în calitate de secund, a demisionat din funcția de antrenor principal al naționalei României. Englezul era selecționerul României din septembrie 2019.

De-a lungul mandatului, Robinson a câștigat 12 meciuri din 24 disputate, unul la masa verde (cu Belgia în 2020). În acest an, Stejarii au disputat 11 meciuri din care au câștigat cinci.

„După o serie de rezultate dezamăgitoare din ultimele șase luni pe teren și în afara lui am decis să mă retrag din funcția de antrenor principal al României. Simt că am dus echipa României cât de departe am putut și că e momentul potrivit ca un antrenor român să preia echipa. Vreau să mulțumesc jucătorilor și staff-ului pentru efortul depus de-a lungul ultimilor trei ani și să le urez toate cele bune pentru Cupa Mondială 2023”, a declarat Andy Robinson.

Noul staff al echipei naționale va fi condus de Eugen Apjok – antrenor principal, el avându-i alături pe David Ellis – antrenor apărare, Stephen Scott – antrenor compartiment înaintare, Valentin Ursache – antrenor zona contact, Mihăiță Lazăr – antrenor jocul în grămada ordonată, Viorel Lucaci – antrenor jocul în margine, Sosene Anesi – antrenor treisferturi.

“Numirea mea ca antrenor al echipei naționale este o onoare, și în acelasi timp, o mare provocare și responsabilitate. Am acceptat propunerea cu sentimentul că pot duce mai departe munca predecesorului meu căruia vreau să-i mulțumesc pe această cale pentru tot ce a făcut la echipa națională, astfel încât să reușim în timpul rămas până la Cupa Mondială să construim în jurul unei viziuni comune care să reflecte cât mai fidel cultura și spiritul rugbyului românesc. Nu în cele din urmă vreau să mulțumesc președintelui clubului CSM Știința Baia Mare pentru înțelegerea arătată referitor la această oportunitate”, a declarat Eugen Apjok, noul antrenor principal al României.

Naționala de rugby a României este calificată la Cupa Mondială de Rugby ce va avea loc la anul în Franța. Stejarii se află în Grupa B și vor debuta pe 9 septembrie cu Irlanda, la Bordeaux, apoi vor juca pe 17 septembrie, Africa de Sud (Bordeaux), pe 30 septembrie, Scoția (Lille) și pe 8 octombrie, Tonga (Lille).

În ce privește începutul anului viitor, Stejarii vor întâlni în primul meci al Rugby Europe Championship, competiție ce va avea un format competițional nou, pe teren propriu, pe 4 februarie, Polonia.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -