Alexandru Novac s-a calificat în finală la aruncarea suliței. Perfomanță importantă pentru atletismul românesc, alături de locul 6 al Biancăi Ghelber

Alexandru Novac s-a calificat în finală la aruncarea suliţei, la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Atletul român s-a clasat pe locul 7 în sesiune de calificări cu o aruncare de 83.27 metri, cea mai bună performanţă a sezonului.

Alături de locul 6 obținut de Biana Ghelber la aruncarea ciocanului, cele două performanțe sunt importante pentru atletismul românesc, care nu mai bifase finale la ultimele 2 ediții de JO, exceptând probele de șosea (maraton și marș), unde s-a concurat direct pentru medalii.

Ultima medalie a României a venit prin Constantina Diță Tomescu, care câștiga aurul olimpic la maraton, în 2008.

Delegația de atletism a României a numărat doar 10 sportivi la Tokyo 2020, comparativ cu cei 22 de la Rio de Janeiro sau cei 17 atleți de la Londra.

Florentina Iuşco, Alina Rotaru (săritura în lungime), Claudia Bobocea (1.500 m), Alin Firfirică (aruncarea discului), Rareş Toader (aruncarea greutăţii), au ratat finalele, iar Andrea Miklos s-a retras de la 400 emtri din cauza unei accidentări.
Vor mai intra în concurs Daniela Stanciu (săritura în înălţime) şi Marius Cocioran (50 km marş).

Finala la aruncarea suliţei va avea loc în 7 august.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -