Adi Vasile a anunțat lotul pentru Mondiale. Fără Cristina Neagu, dar cu șansele mari pentru Crina Pintea să facă deplasarea

Selecționerul Adi Vasile a anunțat lotul de 21 de jucătoare care se vor reuni la București pentru a pregăti Campionatul Mondial de handbal, ce va avea loc în Spania, în perioada 1-20 decembrie 2021.

Așa cum anunțase anterior, după ratarea calificării la JO de la Tokyo, Cristina Neagu nu va participa la turneul final din Spania, fiind o mare pierdere pentru națională. Vestea bună o reprezintă convocarea Crinei Pintea, pivotul de bază al României și al Gyor-ului, care s-a accidentat în meciul contra Austriei din preliminariile EURO 2022, încheiat la egalitate, 33-33.

Medicii de la Gyor au anunțat atunci că e nevoie de 6-8 săptămâni de recuperare, iar șansele ca handbalista să meargă în Spania sunt reduse. Totuși, prezența ei în lot dă speranțe că recuperarea a evoluat bine.

România va juca în grupa C, alături de Norvegia, Kazahstan și Iran. Primele 3 clasate merg în Grupele Principale cu punctajul deja obținut contra celorlalte naționale calificate din grupa proprie. În Grupele Principale, dacă se califică, România va mai juca 3 meciuri, cu 3 dintre următoarele naționale: Olanda, Suedia, Puerto Rico, Uzbekistan. În cele din urmă, primele 2 clasate din fiecare Grupă Principală vor juca încrucișat în semifinale.

Norvegia este principala favorită la câștigarea trofeului. Campioana en-titre este reprezentanta Țărilor de Jos, care a învins Spania în finala din 2019.

LOTUL ROMÂNIEI

Bazaliu Bianca, Borș Oana, Ciucă Diana, Hosu Daciana, Dinca Nicoleta, Dindiligan Alexandra, Dumanska Yuliya, Harabagiu Bianca, Ilie Alina, Laslo Cristina, Moisă Laura, Ostase Lorena, Pintea Crina, Polocoșer Anca, Popa Andreea, Rotaru Andreea, Savu Ana Maria, Subțirică Iovănescu Alexandra, Tănăsie Ana Maria, Tîrcă Sorina, Zamfirescu Mădălina.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -