Yani Zaharia a revenit de la Mondialul de Kempo din Portugalia cu două centuri, după ce jumătate de an a stat pe bară din cauza unei accidentări grave la ochi.
„Tricolorii” s-au clasat pe primul loc în topul națiunilor la Campionatul Mondial de Kempo, acolo unde s-au duelat sportivi din 62 de țări.
Yani Zaharia, unul dintre băieții șefului Federației Române de Kempo din România, Amatto Zaharia, a reveni la o competiție de mare anvergură după o pauză de o jumătate de an, cauzată de o fractură de os orbital.
Sportivul din lotul național de kempo al României și-a mai adăugat în palmares două centuri mondiale, în probele de Full Kempo și Submission.
„ I-am bătut ca pe hoții de cai. Sunt foarte mândru de mine, că am reușit să mă clasez pe prima treaptă a podiumului de două ori la două probe diferite. Am avut 8 meciuri “– Yani Zaharia, dublu campion mondial, la Campionatul Mondial din Portugalia.
La Mondialul de la Caldas da Rainha au fost prezenți 2500 de sportivi, din 62 de țări.
Yani recunoaște că a avut emoții după o absență de jumătate de an de la concursuri.
„Nu ai cum să nu ai emoții, chit că ești la antrenamentele dinainte sau în timpul competiției. Cine zice că nu are emoții, nu spune adevărul”– Yani Zaharia, dublu campion mondial, la Campionatul Mondial din Portugalia.
România, locul 1 pe națiuni la Mondialul din Portugalia
La finalul celei de-a 19-a ediție a Campionatelor Mondiale de Kempo naționala de kempo a României a reușit o performanță extraordinară, locul 1 pe națiuni. Cu 307 puncte, „tricolorii” au devansat Spania, 268 puncte, Portugalia, 116 puncte, Indonezia, 66 puncte și Algeria, 65 puncte.
Și de această dată, cele mai bune rezultate, pe cele 18 suprafețe de concurs, au fost obținute de seniorii de la CS Rapid București (Mirel Drăgan, Alina Pascu-Boroș, Cherim Ender, Dinu Sebastian, Alexandru Chirică, Robert Cotoanță, Ana-Maria Mavru, Ionuț Robert Florea și Costi Pașca), CSA Steaua București ( Aurel Pîrtea) și CSU Știința București (Yani Zaharia, Cătălin Bodîrlă, Gabriel Boroș, Marvin Belecciu, Alexandru Irimia, Claudiu Dimache, Ștefan Mihăilă și Alessia Jecu).
Surprizele acestei ediții au fost Timeea Ștefănescu (CS Fujin Vulcan), anul trecut campioană europeană, acum campioană mondială, Ionuț Iancu (SCM Craiova), Ștefan Anculescu, Ionuț Mitrea, Constantin Pașniciuc ( CSM Poloiești), Marian Neculai (CS Cetate Dojo), care împreună cu Ioana Hanaș, Miruna Karina și David Sferle ( CS Crișul Oradea), au reușit să obțină rezultate foarte bune, adjudecându-și titlurile mondiale.
La victoria naționalei de kempo a României au contribuit și sportivii de la CSM Baia Mare, Tiger Kempo, Kempo School, BCB București, Moșnița Nouă, Dinamoviști Fight, CST Alexandria, Atac Roșiori și Amatto Budokan. La Mondialul din Portugalia, România a fost prezentă cu 65 de sportivi.