Ioan Ovidiu Sabău, despre cum a dus-o pe U Cluj pe primul loc în SuperLiga: “Cel mai important lucru la un antrenor este să fie un psiholog bun”

Ioan Ovidiu Sabău a transformat-o pe U Cluj într-o echipă puternică și competitivă, care continuă să conducă clasamentul din SuperLiga după primele 9 etape.

Șepcile Roșii au câștigat și pe terenul Rapidului, scor 2-0, în ultima rundă și au ajuns la 21 de puncte.

6 victorii, 3 remize și 0 înfrângeri sunt cifrele ardelenilor în debutul sezonului.

Antrenorul liderului a vorbit la emisiunea “Execuții matinale” despre cât de important este ca un antrenor să aibă aptitudini de psiholog, precum și să aibă libertate în luarea deciziilor:

„Contează foarte mult (n.r. – ca antrenorul să fie lăsat să își facă treaba). Așa se pot dezvolta mult mai bine jucătorii și poți să-ți evoluezi mult mai bine situația pentru că ai luat tu deciziile. Așa poți să crești. Cel mai important lucru la un antrenor este să fie un psiholog bun. De acolo se pleacă.

Pentru că lucrurile s-au schimbat foarte mult, jucătorii gândesc total diferit, se confruntă cu diferite situații și stări. Atunci ai nevoie să discuți mai mult cu ei, să-ți faci mai mult timp, să-i cunoști mai bine, să ai discuții personale, să le scoți în evidență calitățile mai mult decât lipsurile. Trebuie să ne adaptăm, să vedem exact necesitățile lor. Toți avem nevoie să ne simțim apreciați și ajutați, nu numai sportivii. Nu să ne dea cineva în cap sau să ne scoată în evidență numai defectele.”, a spus Ioan Ovidiu Sabău, la Sport Total FM.

Ascultă aici interviul integral:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -