Sacrificiile pe care le fac tinerii sportivi în drumul spre performanță nu sunt ușoare. Povestea juniorului de tenis David Arcip

David Arcip este unul dintre tinerii tenismeni români care aspiră spre marea performanță și care a făcut sacrificii mari pentru a-și îndeplini visul.

Invitat la Sport Total FM, acesta a povestit că a plecat din Fălticeni, la doar 13 ani, pentru a se muta singur la Brașov, la clubul de care aparține, pentru a reuși sa se antreneze 5-6 ore pe zi.

În această vară, acesta a participat la Campionatul Mondial din Franța „Les Petits As”, cu echipa  națională la Campionatul European Winter Cups în Finlanda și Germania, dar și la concursurile Super Category din Suedia, Portugalia și Cipru, unde a obținut 4 titluri de campion, 2 titluri de vicecampion și un loc 3

“Am 14 ani și acum 1 an m-am mutat în Brașov, eu sunt din Fălticeni. M-am mutat la Brașov, unde este antrenorul meu și să fiu mai aproape de baza mea de tenis.

La școala, la ora de sport, trebuia să mergem în șir indian în sală, iar pe lângă noi era un instructor de tenis cu rachetuțe, cu mingi și un fileu mai micuț, Am văzut că vine lângă noi, ne-a pus să dăm cât mai multe mingi peste fileu, iar eu cu un coleg am dat dele mai multe. Instructorul a vorbit cu doamna de sport și a decis să mă ducă la tenis.

La început m-am chinuit puțin, am făcut un sacrificiu, să plec la 13 ani de acasă. Mi-a fost dor de păriți, de casă, de prieteni cel mai mult, dar încet, încet, m-am obișnuit cu școala de aici. Fiecare coleg de la școala m-a primit și chiar m-am înțeles bine cu ei.

Visul meu la 14 ani este să ajung în top 50 european și să muncesc din greu pentru asta. Să progresez și să fiu mândru de mine. Zi de zi mă antrenez cam 5-6 ore.

Idolul meu este Novak Djoovic, de când am început tenisul m-am uitat în mare parte la el. Are niște abilități care mă încântă de fiecare dată când îl văd și îl urmez să fiu ca el.

Pentru moment mă pregătesc, apoi urmează un turneu inter-cluburi, iar apoi urmează un turneu în Cipru”, a declarat David Arcip.

 

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -