A câștigat 6 medalii la Campionatul Național

Tudor Vladimir Pascal a devenit pentru prima dată campion național la categoria lui de vârstă, 11 ani, și îl are ca idol pe colegul său cu un an mai mare, Alexandru Urzică, băiatul fostului campion olimpic de la cal cu mânere, Marius Urzică. 

Cei mai buni gimnaști la categoriile de 9 și 11 ani și-au dat întâlnire la Campionatul Național de la Lugoj. Tudor Vladimir Pascal de la CSS Dinamo București  a câștigat pentru prima dată titlul de campion național. 

Puștiul face gimnastică de la 8 ani și jumătate și a dominat competiția de la Lugoj. A cucerit nu mai puțin de 6 medalii: 5 de aur și una de bronz. 

„Pe lângă titlul de campion național, am mai câștigat 5 medalii, 4 de aur și una de bronz” -Tudor Vladimir Pascal, campion național  la individual compus la gimnastică, juniori II.  

Micul sportiv are și un idol în gimnastică, cu doar un an mai mare ca el!  

„Dintre gimnaștii de mare performanță mă inspiră Alexandru Urzică pentru că face totul foarte bine. Se antrenează în sală cu mine și e cel mai bun din România și din alte țări” -Tudor Vladimir Pascal, campion național  la individual compus la gimnastică, juniori II.  

Deși sunt încă mici, copiii stau câte 6 ore pe zi în sala de antrenament!  

„Alex se antrenează la alt nivel, cu elemente diferite dar ca număr de ore stăm la fel în sală” -Tudor Vladimir Pascal, campion național  la individual compus la gimnastică, juniori II.  

Medalia de aur se sărbătorește cu înghețată  

La categoria 9 ani, Andrei Sebastian Panțâr de la CSS Lugoj și-a adjudecat titlul de campion național la individual compus, plus alte câteva medalii în finalele pe aparate. 

 „La acest concurs am câștigat 3 medalii de aur, una de argint și una de bronz” – Andrei Sebastian Panțâr, campion național la individual compus la gimnastică, juniori I.  

Un titlul de campion național la gimnastică se sărbătorește cu înghețată.  

„Voi merge cu bunicii la înghețată, avem voie dulciuri, doar să nu mâncăm mule să nu ni se strice dinții”– Andrei Sebastian Panțâr, campion național la individual compus la gimnastică, juniori I. 

 În afară de gimnastică, Andrei mai face un sport acasă cu bunicul lui. 

 „Învăț cu bunicul lupte, dar nu merg la concursuri, doar să știu eu să mă apar”– Andrei Sebastian Panțâr, campion național la individual compus la gimnastică, juniori I. 

La Lugoj s-au desemnat cei mai buni mici gimnaști din România  

La Lugoj au avut loc Campionatele Naționale ale Juniorilor III, unde au participat copii cu vârste cuprinse între 8 și 11 ani. Gimnaștii de la CSȘ Lugoj, nivel 1, și cei de la CSȘ Dinamo, nivel II au fost cei care au câștigat concursul. Reprezentanții celor două echipe au dominat întrecerile individuale. 

Andrei Sebastian Panțâr (CSȘ Lugoj) câștigat  

3 medalii de aur, cu echipa, la individual compus și la cal cu mânere, una de argint, la bară și una de bronz la inele. 

Mateo Cristian Burdușeș ( CSȘ Lugoj) a câștigat 

3 medalii de aur, cu echipa, la inele și bară, două de argint, la individual și la cal și una de bronz, la Juniori III, Nivel 1.   

La Juniori III, Nivel 2, reprezentanții de la CSS Dinamo au fost cei care au obținut cele mai multe trofee: 4 medalii de aur, cu echipa, la individual, sărituri și paralele și una de bronz la sol, pentru Tudor Vladimir Pascal (CSȘ Dinamo), iar colegii săi de la echipă, Ștefan Dorobanțu și Darrin Alexandru Boldojar, au câștigat o medalie de aur, la sol, două de argint, la cal și paralele și una de bronz la sărituri – Dorobanțu, respectiv o mdalie de aur, la cal, una de argint la inele și una de bronz la paralele – Boldojar.  

Rareș Petrache ( CSȘ1 Timișoara) a confirmat victoriile de anul trecut și a câștigat 4 medalii, 2 de aur, la inele și la bară și două de argint, la individual și cu echipa.  

Pe podium au mai urcat David Tolciu (CSȘ Sibiu), Markus Jonathan Costea (CSM Cluj Napoca), Marius Frățilă (CSȘ Sibiu), Ianis Emilian Manta (CSȘ1 Timișoara), Luca Benaia Jivan (CSA Steaua), David George Dumitrache (CSȘ Dinamo), Enoh Morhan (CSȘ Sibiu), Eric Ștefan Durubalău (CS Corona Brașov), Luca Ștefan Prahoveanu (CSȘ Buzău) și Cristian Andrei Olteanu (CSȘ Lugoj).   

Autor: Radu Levârdă

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -