Federația Română de Atletism ia în calcul reluarea întrecerilor naționale în această vară

Federația Română de Atletism a anunţat, printr-un comunicat de presă publicat pe site-ul său oficial, că ia în calcul reluarea campionatelor naționale la finalul lunii iulie.

„Federația Română de Atletism a analizat efectele previzionatei relaxări a condițiilor de izolare și a creionat un scenariu de relansare a activității competiționale. În condițiile în care, pe teritoriul României, se vor relua majoritatea activităților comerciale și piața muncii va reveni la normal, Federația Română de Atletism intenționează să relanseze activitatea competițională. În urma consultării Comisiei Tehnice, a Comisiei de Competiții și a Consiliului Director pentru Situații de Urgență al FRA, s-a cristalizat un termen de reluare a activității competiționale a competițiilor pentru juniori, tineret și seniori începând cu finalul lunii iulie”, se arată în comunicatul oficial.

Conform propunerii de relansare a activității competiționale, se doreşte ca, până la sfârșitul lunii septembrie, să poată fi organizate campionatele naționale de pistă, alergare montană, marș și de şosea. Organizarea acestor campionate va presupune stabilirea unui set suplimentar de măsuri de prevenție, în acord cu recomandările de la acel moment.

Federația consideră că un termen de pregătire de 8-10 săptămâni, de la ieșirea din starea de urgență și până la debutul competițiilor, este necesar pentru o pregătire corespunzătoare a sportivilor de performanță și pentru desfășurarea unor competiții relevante din punctul de vedere al rezultatelor obținute.

De asemenea, România avea în plan desfășurarea mai multor competiții internaționale în anul 2020, printre care Campionatul Balcanic de Alergare Montană, Campionatul Balcanic de Seniori, Balkan Challenge 24h și Campionatele Internaționale de Atletism ale României. Conducerea Federației Române de Atletism a discutat în acest sens cu managementul Asociaţiei Balcanice a Federațiilor de Atletism, care sprijină în continuare organizarea acestor competiții și în special a Campionatului Balcanic de seniori, întrecere ce reprezintă în acest moment cea mai importantă competiție europeană de atletism din acest an.

„Rămân în planul competițional al federației și Campionatul Balcanic de Alergare Montană, Balkan Challenge 24h și Campionatele Internaționale de Atletism ale României. Modul și data de desfășurare a acestor campionate sunt influențate direct de noile măsuri care vor fi abordate de Guvernul României privind regulile de prevenție, libera circulație a persoanelor, regulile de tranzit transfrontalier etc”, amintește comunicatul emis de FRA.

Noul calendar competițional va fi finalizat după ieșirea din starea de urgență și aprobarea lui în prima ședință a Consiliului Federal al FRA, ce va avea loc în a doua parte a lunii mai.

Competițiile destinate copiilor se află în acest moment în analiza comisiilor din federație, care vor ține cont și de condițiile finale de desfășurare a activității școlare.

Nu în ultimul rând, Federația Română de Atletism menționează că încearcă să găsească cele mai bune soluții privind desfășurarea competițiilor de atletism în această perioadă dificilă. Conducerea federației este conștientă de dorința sportivilor de a reveni în competiții și face toate eforturile de a păstra structura competițională pentru anul 2020.

Etichetat cu: , , , , ,
Postat în ALTE SPORTURI, Atletism

Comenteeeezi?!!

Comentati exclusiv pe SPTFM.ro...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Liga I 2018/19
Loc Echipa Pct. J +/-
1CFR Cluj542623
2FCSB492620
3U Craiova 1948452619
4Astra Giurgiu422613
5FC Viitorul3826-1
6Sepsi Sfantu Gheorghe37267
7FC Botosani3626-2
8Poli Iasi3426-10
9AFC Hermannstadt3226-3
10Dinamo Bucuresti3226-8
11Gaz Metan Medias3126-7
12Dunarea Calarasi2426-9
13FC Voluntari2126-16
14Concordia Chiajna1826-26