AFC Hermannstadt a suspendat contractele propriilor fotbaliști pe durata stării de urgență

Consiliul de Administrație al clubului de fotbal AFC Hermannstadt din Liga 1 a decis suspendarea contractelor fotbaliștilor legitimați pe perioada stării de urgență din România, potrivit unui comunicat emis de gruparea sibiană.

„Măsura vine ca o consecință a faptului că obiectul contractului încheiat nu mai poate fi adus la îndeplinire. Asta dacă ținem cont că în prezent nu se știe când se va relua activitatea fotbalistică din țara noastră”, precizează clubul.

În schimb, AFC Hermannstadt le-a propus jucătorilor prelungirea duratei contractelor cu o perioadă egală cu cea a suspendării. Prin urmare, „aceasta va fi singura clauză care va fi modificată în înțelegerile actuale, drepturile financiare rămânând neschimbate”.

„Asociația Fotbal Club Hermannstadt vă informează că obiectul contractului încheiat nu mai poate fi adus la îndeplinire de către niciuna dintre părți, pe o perioadă ce nu poate fi previzionată în acest moment, fapt pentru care Asociația Fotbal Club Hermannstadt vă oferă posibilitatea să vă exprimaţi efectiv opțiunea în legătură cu prelungirea duratei contractului cu o perioadă egală cu perioada suspendării. Prelungirea contractului va fi singura clauză care urmează să fie modificată de către părți iar toate celelalte prevederi contractuale rămân neschimbate (drepturile financiare rămân neschimbate). În situația în care sunteți de acord cu prelungirea duratei contractului cu o perioadă egală cu perioada suspendării, vă solicităm, ca în termen de 5 zile, să returnați notificarea cu numele în clar, semnătura şi data, la adresa de e-mail fchermannstadt@yahoo.com”, menționează actul trimis de club propriilor jucători.

În acest moment, staff-ul şi toţi fotbaliştii echipei sibiene se află în autoizolare şi se pregătesc individual după un program stabilit în prealabil. De asemenea, Iuliu Mureșan, președintele clubului, a decis să își suspende contractul pe care îl are cu gruparea sibiană pe perioada stării de urgență, aflată în vigoare în contextul pandemiei de COVID-19.

Competițiile fotbalistice din România, întrerupte inițial până la 31 martie, au fost suspendate printr-o decizie a Comitetului de Urgență al Federației Române de Fotbal cel puțin până la momentul ridicării stării de urgență. Aceasta a fost decretată la 16 martie de preşedintele Klaus Iohannis pentru o perioadă de 30 de zile ca urmare a pandemiei de coronavirus.

Statul va asigura sportivilor a căror activitate este afectată de criza pandemiei COVID-19 un venit minim de 75% din salariul aferent contractului individual de muncă sau contractului de activitate sportivă, plafonat la nivelul a 75% din câștigul salarial mediu brut pe economie, conform ordonanței guvernului.

Etichetat cu: , , , , ,
Postat în FOTBAL INTERN, Liga 1

Comenteeeezi?!!

Liga I 2018/19
Loc Echipa Pct. J +/-
1CFR Cluj542623
2FCSB492620
3U Craiova 1948452619
4Astra Giurgiu422613
5FC Viitorul3826-1
6Sepsi Sfantu Gheorghe37267
7FC Botosani3626-2
8Poli Iasi3426-10
9AFC Hermannstadt3226-3
10Dinamo Bucuresti3226-8
11Gaz Metan Medias3126-7
12Dunarea Calarasi2426-9
13FC Voluntari2126-16
14Concordia Chiajna1826-26