Sezon bun pentru motociclismul românesc

Prima parte a sezonului de motociclism oferă, pe lângă rezultatele bune în competiţiile internaţionale, o importantă creştere a numărului participanţilor. Aprecierea îi aparţine lui Sabin Olariu, noul secretar general al federaţiei de specialitate, cel mai tânăr dintre omologii săi.

Motocrosul a avut o etapă din cadrul Campionatului European BMU la Prundu-Giurgiu, care a coincis şi cu runda inaugurală a competiţiei interne, onorată de peste 110 de concurenţi. Adrian Răduţă şi Zoltan Ordog, legitimaţi la Top Cross FC Otopeni, s-au dovedit cei mai buni la clasele lor, ca şi juniorul Marius Popovici şi veteranul Manfred Spendier, un austriac naturalizat. Rezultate care au plasat România pe locul 1 în ierarhia pe naţiuni.

S-a desfăşurat şi zona de calificare la întrecerile continentale ale juniorilor, găzduită de localitatea cehă Loket, unde otopenenii Zoltan Ordog, Aida Cojanu şi Marius Popovici, alături de colegul de generaţie Ioan Chiujdea, de la CSM Bucureşti, au promovat în faza finală. Precum şi două etape de Campionat Naţional la Valea lui Mihai-Bihor şi Lugoj-Timiş, cu aproape 100 de participanţi.

Andrei Boţoacă, de la Ştiinţa Bucureşti, avea să fie cel mai bine clasat dintre reprezentanţii noştri la etapa de Campionate Europene, balcanice şi naţionale de la Bacău. Următoarele runde vor avea loc la Zărneşti şi într-o localitate din Ungaria.

După primele etape de Cupa Balcanică şi Campionate Naţionale de hard-enduro, la care au evoluat în medie 250 de concurenţi, conduce Jozsa Norbert Levente, de la Master Bike Cluj-Napoca, sportiv clasat pe un meritoriu loc 8 la Mondialele de superenduro ale juniorilor.

Andrei Boţoacă şi şi Sergiu Grecu, de la Haita Deva, conduc ierarhiile întrecerii interne de enduro cross, după desfăşurarea a trei etape la Lăzarea, Zărneşti şi Moreni.

Pe lângă cele patru runde ale competiţiilor de viteză, în care s-au remarcat Robert Mureşan-CSM Bucureşti, la superbike, Ionel Pascotă-Pascotă Ioan Ilie Timişoara, la supersport, mai tinerii Alexandru Szekely-CS Dumbrăviţa Timiş şi Vlad Neaga-VN Motorsport Timişoara s-au derulat şi etape contând pentru CE BMU. Unde Răzvan Mateş-CSA Steaua Bucureşti se află la două puncte de liderul Martin Choy din Grecia, la 125, Ionel Pascotă, pe aceeaşi poziţie, dar la trei lungimi faţă de bulgarul Alexander Georgiev, ca şi Alexandru Szekely, în urma bulgarului Boiko Vojinov. Bine poziţionat este şi Vlad Neaga la Formula 600. România conduce în clasamentul pe naţiuni, devansând Bulgaria şi Fyrom Macedonia.

Au avut loc etape inaugurale de rally raid, la Bacău şi supermoto, la Arad.

Dintre competiţiile care vor urma reţin atenţia Red Bull Romaniacs, competiţie internaţională de hard-enduro la Sibiu, la care au confirmat prezenţa 500 de participanţi din 52 de ţări, finala din Cehia a CE BMU de motocros, campionatele balcanice de la Samokov-Bulgaria, ultimele etape de CE BMU la viteză, rundele de supermoto ale CE din Bulgaria, Estonia şi Cehia, ca şi întrecerile de dirt-track din ţară şi străinătate.

Etichetat cu: , , , , ,
Postat în ALTE SPORTURI, Auto&Moto

Comenteeeezi?!!

Liga I 2018/19
Loc Echipa Pct. J +/-
1CFR Cluj542623
2FCSB492620
3U Craiova 1948452619
4Astra Giurgiu422613
5FC Viitorul3826-1
6Sepsi Sfantu Gheorghe37267
7FC Botosani3626-2
8Poli Iasi3426-10
9AFC Hermannstadt3226-3
10Dinamo Bucuresti3226-8
11Gaz Metan Medias3126-7
12Dunarea Calarasi2426-9
13FC Voluntari2126-16
14Concordia Chiajna1826-26