Răspunsul FRF după ce Talpan a cerut amânarea barajului Rapid – Singureni: „Inclusiv dumneavoastră recunoașteți expres că nu există niciun temei de drept, regulamentar sau legal!”

Federația Română de Fotbal a răspuns adresei formulate de juristul CSA, Florin Talpan, în care FRF explică de ce nu poate amâna barajul dintre Academia Rapid și AS Singureni.

„Am consultat cuprinsul acestei adrese, inclusiv dumneavoastră recunoașteți expres că nu există niciun temei de drept, regulamentar sau legal, prin care Federația Română de Fotbal ar trebui să decidă amânarea disputării barajului în care participă echipa declarată câștigătoare a Campionatului Ligii a 4-a de către AMFB.

Alegațiile dumneavoastră cu privire la importanța căilor de atac, în general, și a apelului, în special, nu sunt de natură de a determina modificarea opiniei cu privire la suspendarea/amânarea jocului de baraj”, se arată în răspunsul trimis de FRF către Florin Talpan.

Mai mult, din documentul trimis de Federație către juristul Florin Talpan reiese faptul că juristul CSA ar fi comis și o eroare.

„Deși dumneavoastră faceți referire în mod expres și repetat la dispozițiile codului civil, vă rog să permiteți să consider că este vorba doar de o eroare materială și, în fapt, vă referiți la dispozițiile codului de procedură civilă. În acest sens, observați prevederile art. 468 alin. 5 Cod Procedură Civilă care prevăd următoarele: Termenul de apel suspendă executarea hotărârii de primă instanță, cu excepția cazurilor anume prevăzute de lege.

Coroborați norma mai sus indicată cu prevederile Legii sportului și veți ajunge la concluzia că există chiar un temei regulamentar pentru care jocul nu mai poate fi amânat doar ca efect al formulării apelului de către clubul pe care îl reprezentați”, explică în continuare Federația în răspunsul pentru CSA Steaua.

În adresa trimisă de Florin Talpan către FRF, juristul se arată total împotriva deciziilor Comitetului Executiv al AMFB, pe care le consideră nule. Federația a răspuns și în această privință:

„FRF nu are nicio perogativă și niciun temei legal sau regulamentar de a stabili dacă un document emis de o altă persoană jurică este lipsit de efecte, atâta vreme cât nu există o decizie de anulare a actului respectiv și, cu atât mai mult, nici măcar o dovadă că decizia respectivă a fost contestată.

Dacă FRF ar accepta, ad absurdum, opinia juridică enunțată de dumneavoastră cu privire la lipsa efectelor juridice ale CEx al AMFB, pentru neînscrierea componenței acestuia în registrul asociațiilor (opinie contrazisă de decizii definitive ale instanțelor judecătorești), vă rugăm să ne comunicați în ce temei a participat CSA Steaua în Liga a 4-a prin intermediul unei decizii a aceluiași for pe care azi îl contestați?”.

sursa: Gazeta Sporturilor

Etichetat cu: , , , , , , , ,
Postat în FOTBAL INTERN

Comenteeeezi?!!

  1. Simirianu C spune:

    Un raspuns bun pe care il asteptam …Talpane ai grija de baietii tai stai mai mult la birou mai documenteaza te…

Liga I 2018/19
Loc Echipa Pct. J +/-
1CFR Cluj401920
2FCSB371916
3U Craiova 1948351919
4FC Viitorul33194
5Gaz Metan Medias2819-1
6Astra Giurgiu27195
7Sepsi Sfantu Gheorghe27194
8Poli Iasi2419-9
9FC Botosani2319-3
10AFC Hermannstadt2219-3
11Dinamo Bucuresti1919-12
12Dunarea Calarasi1719-6
13Concordia Chiajna1719-15
14FC Voluntari1119-19