CS Dinamo a obținut în instanță evacuarea Asociaţiei lui Nicolae Badea de la stadionul din „Ștefan cel Mare”!

CS Dinamo a obţinut în instanţă evacuarea asociaţiei lui Nicolae Badea, Asociaţia Club Sportiv Fotbal Club Dinamo Bucureşti, de la stadion, unde avea sediul chiar la tribuna oficială. Asociația va trebui să elibereze și celelalte spații din Parcul Sportiv Dinamo.

Totul s-a decis în urma hotărârii de Guvern din 30 august 2017, prin care s-a decis trecerea bazei sportive din domeniul privat în domeniul public. Astfel, obiectul contractului de asociere dintre CS Dinamo şi societatea lui Badea a dispărut, iar clubul a solicitat în instanţă evacuarea. Conform deciziei Judecătoriei Sectorului 2, au fost respinse excepţiile cerute instanţei de către clubul deţinut de Badea.

Decizia instanței:

„Respinge, ca neîntemeiată, excepţia lipsei calităţii procesuale active în ceea ce priveşte reclamanta Club Sportiv Dinamo Bucureşti, invocată de pârâta Asociaţia Club Sportiv Fotbal Club Dinamo Bucureşti prin administrator special.

Respinge ca neîntemeiată excepţia tardivităţii invocării excepţiei tardivităţii de către intervenientul accesoriu în favoarea reclamantei, cu privire la excepţia de inadmisibilitate a cererii, excepţie invocată de pârâta Asociaţia Club Sportiv Fotbal Club Dinamo Bucureşti prin administrator special.

Respinge, ca neîntemeiată, excepţia tardivităţii invocării inadmisibilităţii cererii, excepţie formulată de intervenientul accesoriu în favoarea reclamantului. Respinge, că neîntemeiată, excepţia inadmisibilităţii formulării cererii, invocată de pârâta Asociaţia Club Sportiv Fotbal Club Dinamo Bucureşti, prin administrator special.

Admite cererea de evacuare. Admite cererea de intervenţie accesorie în favoarea reclamantei, astfel cum a fost formulată şi precizată de intervenientul Ministerul Afacerilor Interne. Dispune evacuarea pârâtei Asociaţia Club Sportiv Fotbal Club Dinamo Bucureşti din imobilul TO situat în mun. Bucureşti, sector 2, precum şi din celelalte spaţii prevăzute în Anexă nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 1086/2000, modificată prin H.G. nr. 207/2002. Executorie de drept, conform disp. art. 1042 alin. 5 C. proc. civ. Cu drept de apel în termen de 5 zile de la pronunţare”.

Conform contractului de asociere, ACS FC Dinamo, asociaţie în insolvenţă şi acţionar minoritar la FC Dinamo 1948 SA, actualul administrator al grupării din Liga 1 avea dreptul să utilizeze în comun cu CS Dinamo Bucureşti baza materială prevăzută în Anexa 2 a HG 207/2002, care includea şi stadionul central.

Conform acestei anexe, ACS FC Dinamo avea dreptul să folosească aproximativ 74.000 de metri pătraţi din Parcul Sportiv Dinamo, printre care stadionul central, centrul de fotbal pentru tineret, Stadionul Florea Dumitrache şi terenurile de antrenament pe zgură şi gazon. Din cauza acestei asocieri, reconstrucţia arenei Dinamo pentru co-organizarea Euro 2020 a intrat în impas, pentru că asociația lui Nicolae Badea nu a fost de acord cu rezilierea înţelegerii decât în condiţiile în care ar fi fost reluată la finalul lucrărilor.

Decizia Judecătoriei Sector 2 poate fi atacată cu apel.

Etichetat cu: , , , , , ,
Postat în FOTBAL INTERN

Comenteeeezi?!!

Liga I 2018/19
Loc Echipa Pct. J +/-
1FCSB15810
2Astra Giurgiu1485
3Sepsi Sfantu Gheorghe1485
4Gaz Metan Medias1480
5CFR Cluj1383
6FC Viitorul1381
7Dunarea Calarasi1281
8U Craiova 19481186
9Poli Iasi118-4
10Dinamo Bucuresti108-4
11FC Botosani880
12AFC Hermannstadt78-2
13Concordia Chiajna78-8
14FC Voluntari28-13