Timișoara, reprezentată de FC Prisma și Galacticii la Finala Națională Neymar Jr’s Five

Peste 300 de tineri din Timișoara și împrejurimi s-au înscris, în weekend, în cursa pentru premiul de reprezentanți ai Banatului în Finala Națională Neymar Jr’s Five. Din 62 de echipe, FC Prisma și Galacticii s-au dovedit cei mai inspirați și și-au rezervat biletele pentru un drum spre București, în iunie, când vor avea șansa să se lupte pentru locul rezervat României la Finala Mondială din Brazilia.

La București, laureații s-au numit ABC United și Sporting, Craiova ni i-a dat pe High Five și Just Friends, iar weekendul trecut s-au ales și cele mai bune echipe din Timișoara în formatul Neymar Jr’s Five. Într-un oraș în care fotbalul e la el acasă, deznodământul nu putea fi decât unul singur: o competiție fair play, în care toți au încercat să triumfe cu propriile arme. Și, fie că echipele au fost formate din juniori ai cluburilor locale, colegi sau prieteni, fiecare a avut ceva de spus și de demonstrat pe teren. Iar când scopul e reprezentarea României pe plan internațional, ambiția crește, emoțiile se înmulțesc și gândurile zboară spre scenariul perfect. Unul care-i are ca personaje principale pe cei eficienți și curajoși.

Odată startul dat, atmosfera de concurs începe să se resimtă cu fiecare meci cu care se înaintează în competiție. Dinspre unii se simte dezamăgirea, însă alții sunt mulțumiți cu ceea ce au făcut, iar pauzele dintre meciuri îi găsesc pe toți încercând să aducă o mică îmbunătățire planului pus la cale. Cine nu impresionează prin tehnică și viteză, compensează prin determinare și spirit de echipă, iar lupta e egală. În prima zi de calificări, fazele eliminatorii încep abrupt, cei mai buni zâmbesc pe lângă adversari și sprintul final se dă între FC Prisma și Nera Bozovici, două echipe care au știut să găsească la timp răspunsurile la toate întrebările dificile puse de oponenți. Iar primii au fost cu un pas în față în finală, au marcat de patru ori, au primit un singur gol și au făcut suficient pentru un succes în orașul natal și șansa participării în Finala Națională.

Sunt FC Prisma, au între 16 și 30 de ani și două pasiuni comune: fotbalul și IT-ul. Când le îmbină, rezultatele sunt frumoase și încrederea crește: „Suntem prieteni, dar lucrăm și împreună în domeniul IT și cred că asta ne-a ajutat foarte mult. Nivelul a fost din ce în ce mai greu spre finalul competiției, am simțit asta, dar am reușit să mergem până la capăt. Am ținut mereu un om în spate, unul la dublaj, doi mijlocași și un om în față și am fost mai pragmatici decât restul. E foarte important să dai tu primul gol, mai ales după ce ai trecut de grupe, pentru că sistemul îți permite ca apoi să ai o misiune mai ușoară”, au fost impresiile lui Beniamin Ticană, liderul FC Prisma.

După 24 de ore, aventura Neymar Jr’s Five la Timișoara a reînceput, alți tineri au afișat același entuziasm și aceeași încredere în sine și „perechea” celor de la FC Prisma s-a aflat după alte ore în care fotbalul s-a jucat la intensitate. De data aceasta, eroii s-au nimit Galacticii, o echipă formată din cinci tineri între 20 și 25 de ani pentru care fazele eliminatorii au însemnat două victorii cu 3-0, iar finala a venit cu un succes și mai clar, 4-0 cu Poty10. Au pus pe primul loc distracția, iar la finalul zilei s-au ales cu o experiență plăcută, dar și cu o șansă bună în viitorul apropiat. Cum au ajuns aici?

„Ne-am sunat între prieteni, am zis să ieșim, să ne distrăm și să încercăm să și câștigăm. Jucăm fotbal ori de câte ori avem ocazia, nu jucăm la nivel înalt, dar suntem prieteni buni și cred că asta a contat. Am venit să ne distrăm și știam la ce să ne așteptăm, pentru că am participat și anul trecut”, ne-a povestit Petre Râmneanțu, căpitanul celei de-a doua reprezentante a Timișoarei în Finala Națională de la București.

București, Craiova și Timișoara își cunosc câștigătorii, dar șanse pentru calificarea în Finala Națională Neymar Jr’s Five vor mai fi. Prima la Târgu Mureș (5-6 mai), apoi la Cluj-Napoca (12-13 mai), Iași (19-20 mai), Chișinău (26-27 mai) și Constanța (2-3 iunie).

Etichetat cu: , , , , , , ,
Postat în DIVERSE

Comenteeeezi?!!

Liga I 2018/19
Loc Echipa Pct. J +/-
1CFR Cluj542623
2FCSB492620
3U Craiova 1948452619
4Astra Giurgiu422613
5FC Viitorul3826-1
6Sepsi Sfantu Gheorghe37267
7FC Botosani3626-2
8Poli Iasi3426-10
9AFC Hermannstadt3226-3
10Dinamo Bucuresti3226-8
11Gaz Metan Medias3126-7
12Dunarea Calarasi2426-9
13FC Voluntari2126-16
14Concordia Chiajna1826-26