Liderul galeriei lui Dinamo explică proiectul de tip socios: „Este un model german. PCH nu vrea să pună mâna pe club, ci vrea să intervină pentru salvarea clubului!”

Conducerea lui Dinamo a luat săptămâna trecută o decizie surprinzătoare, atunci când a anunțat implicarea Asociației „Peluza Cătălin Hîldan” în viața clubului, prin acțiunile emise de Dinamo și un loc în Consiliul de Administrație.

Aceast fapt a scindat suporterii „câinilor”, generând nemulțumire în cealaltă tabără, care susține proiectul inițiat de Răzvan Oprea, Asociația „Dinamoviști pentru Dinamo” (ADPD).

Acum, Peluza Cătălin Hîldan intenționează să demareze un proiect de socios, prin care suporterii dinamoviști să devină partenerii conducerii clubului, după un model care a avut succes în campionate mult mai sănătoase, Germania sau Portugalia fiind exemple în acest sens.

Liderul PCH, Elyass Bucurică, a decis să le raspundă contestatarilor și să explice, pe larg, ce înseamnă proiectul galeriei dinamoviste.

„În urmă cu aproape doi ani, am început să conturăm, ne-am informat, în străinătate există modele care au reușit în acest mod, am strâns păreri, ne-am documentat și, cum timpul ne-a demonstrat sau noi am demonstrat că, atunci când vine vorba de Dinamo, pentru noi nu există «imposibil» – peisajul ultra ne este martor -, am zis că avem datoria să încercăm să fim și mai aproape de echipă. Atenție, vreau să transmit încă de la început faptul că Peluza Cătălin Hîldan nu vrea să pună mâna pe club, ci vrea să intervina pentru salvarea clubului.

Vrem să facem parte, activ, din viața clubului, considerăm că au trecut momentele patronilor satrapi care fac totul pe sistemul: «Sunt banii mei, nu îmi spune nimeni ce și cum să fac cu ei». Am văzut unde s-a ajuns cu acest tip de gândire, cluburi de tradiție au dispărut, orgoliile unor astfel de persoane, chiar dacă au sprijinit, împrumutat, ce au făcut ei, nu prea rezonează cu perioada în care ne aflăm. Noi, la Dinamo, vrem să intervenim ca să nu ajungem așa. Conștientizăm că suntem jos, foarte jos, pentru fanii dinamoviști nu trebuie să existe și mai jos, nu percepem!

Nu dorim să luăm noi Dinamo, suntem deschiși să colaborăm cu oricine, însă vrem să fim ancorați în realitatea clubului, revin la modelul german: suporterii să nu poată lua mai mult de 50 la sută din club, proprietarul sau acționarii să nu poată avea mai mult de 50 la sută, să fie implicate autoritățile locale, în cazul de față cine va ridica noul stadion. Astfel se elimină ideea falimentului, fiindcă dacă va ceda o parte, cealaltă se va implica pentru redresarea clubului.

Acum, la Dinamo e Ionuț Negoiță, mâine poate va reveni domnul Badea, văd în fiecare zi că vin arabii, grecii, rușii. Să vină, însă nu cred că cine ar ajunge la Dinamo nu și-ar dori să aibă alături un partener cum este PCH, un partener care poate produce emulație, pasiune, poate aduce oameni pe stadion, sponsori. Domnului Negoiță i-am prezentat planul nostru, așa era normal, iar dânsul a răspuns pozitiv, dacă ar fi fost alt om în conducere am fi discutat cu acel om, am fi făcut la fel, chiar dacă era domnul Nicolae Badea sau nu știu ce șeic. Cine vine la Dinamo cred că are datoria să ia în calcul un partener cum este Peluza Cătălin Hîldan.

Am discutat cu oameni care au scris istoria acestui club, nu sunt puțini cei care sunt alături de noi, în acești aproape doi ani în care am pus totul la punct, am avut multe contacte, în board-ul director vor intra foste glorii, directori de multinaționale, oameni credibili, care pot atrage parteneri. Sunt dinamoviști cu afaceri de milioane de euro care nu au ezitat să vină în peluză, oameni care au crescut în PCH, au situații bune, ocupă funcții și nu au uitat drumul spre peluză sau spre stadion, sunt oameni gata să facă și sacrificii financiare pentru a salva clubul, toți suntem de acord că acesta e momentul în care trebuie să intervenim.

S-au dus vremurile în care mergeam la Săftica, nu vrem violență, amenințări, dorim să venim cu o alternativă, să fim tot noi cei care suntem diferiți, unici. Dacă am acționa negativ, am putea duce la dezastrul clubului, ori asta nu ne ajută. Pe noi nu ne poate lua cineva din peluză să ne pună la costum, în lojă, locul nostru va fi în peluză, nu vom avea funcții, tot ce vrem este să oferim această variantă pe care o considerăm, în aceste momente grele pentru club, necesară salvării de la un dezastru de care nu suntem departe.

Am solicitat un research pentru a vedea clar, cu date exacte, pe cine ne putem baza. Știm că avem 111.000 de oameni pe Facebook, nu știm câți dintre ei ar cotiza, dacă 30.000, toți sau și familiile lor. Dar vom afla exact câți dinamoviști sunt în România, câți se uită la fotbal, că de venit știm câți vin, și câți ar fi dispuși să contribuie financiar. Săptămânile viitoare vom avea cifrele exacte, negru pe alb. Ca un exemplu, multinaționalele fac astfel de studii când lansează un produs. Cât de curând vom face o conferință de presă în care vom putea spune mai multe, vom anunța nume.

Am avut o întâlnire cu cei de la ADPD, nu s-a ajuns la vreun punct comun, însă, chiar dacă au existat unele discuții, ușa noastră rămâne deschisă pentru orice dinamovist. Repet, noi ne gândim de multă vreme la această posibilitate. Am auzit voci care au spus că am furat ideea. Total greșit. Ți-am spus că ne gândeam de ceva vreme, iar acum, cu echipa ajunsă în play-out, am considerat că mai jos nu se poate, unde să ajungem mai jos, în Liga a 4-a? Nu ne dorim Dinamo în Liga a 4-a, însă, dacă se va întâmpla, tot lângă Dinamo vom fi!”, a spus Elyass Bucurică, liderul galeriei lui Dinamo, într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor.

Etichetat cu: , , , , , , , , , , ,
Postat în FOTBAL INTERN, Liga 1

Comenteeeezi?!!

Liga I 2018/19
Loc Echipa Pct. J +/-
1CFR Cluj542623
2FCSB492620
3U Craiova 1948452619
4Astra Giurgiu422613
5FC Viitorul3826-1
6Sepsi Sfantu Gheorghe37267
7FC Botosani3626-2
8Poli Iasi3426-10
9AFC Hermannstadt3226-3
10Dinamo Bucuresti3226-8
11Gaz Metan Medias3126-7
12Dunarea Calarasi2426-9
13FC Voluntari2126-16
14Concordia Chiajna1826-26