Presedintele Romaniei retrimite in Parlament legea sportului!

Presedintele Klaus Iohannis a trimis, luni, Parlamentului, spre reexaminare, legea care vizeaza modalitatile prin care sportivii de performanta isi pot desfasura activitatea sportiva.

De asemenea, legea vizeaza si conditiile in care administratiile publice locale pot finanta activitatile sportive, precum si normele cu privire la administrarea sau folosinta imobilelor care deservesc activitatea sportiva, baze si instalatii sportive.

Seful statului argumenteaza ca dispozitii ale actului normativ se impun a fi reanalizate de catre Parlament sub aspectul necesitatii asigurarii claritatii, preciziei si predictibilitatii normei.

„Neclaritatea poate genera interpretari diferite si o aplicare neunitara in practica. Astfel, desi prin modificarea de la art. I pct. 1 al legii aflate la promulgare, legiuitorul a urmarit sa instituie o posibilitate pentru sportivii de performanta de a incheia cu o structura sportiva un contract de activitate sportiva si nu o obligatie, prin normele introduse la art. I pct. 2 al legii aflate la promulgare se poate interpreta ca se instituie o conditionare pentru sportivii de performanta care isi vor putea desfasura activitatea doar daca sunt autorizati de federatia sportiva nationala pe ramura de activitate si doar daca aceasta federatie inregistreaza contractul de activitate sportiva.

De asemenea, din modul de redactare a acestor prevederi nu rezulta cu claritate care este scopul autorizatiei emise de catre federatia sportiva pe ramura de activitate: fie autorizeaza sportivii de performanta sa isi desfasoare activitatea in urma inregistrarii contractului de activitate sportiva, fie atesta calitatea de sportiv de performanta in vederea incadrarii veniturilor acestuia, obtinute din contractul de activitate sportiva, in categoria activitatilor independente”, se arata in cererea de reexaminare.

De asemenea, Iohannis precizeaza ca prevederea care reglementeaza dreptul structurilor sportive de a primi, dupa caz, spre administrare sau in folosinta gratuita, conform legislatiei in vigoare, imobile care deservesc activitatea sportiva, baze si instalatii sportive este neclara, motivand ca in actul normativ nu se face distinctie intre bunurile proprietate publica si bunurile proprietate privata ale statului sau unitatilor administrativ teritoriale.

Seful statului mai atrage atentia ca structurile sportive si persoanele juridice de drept privat nu pot primi in administrare sau in folosinta gratuita bunuri proprietate publica.

Legea transmisa la promulgare cuprinde si dispozitii referitoare la alocarea unor sume din bugetele locale pentru desfasurarea anumitor activitati sportive.

In aceasta privinta, seful statului sustine ca dispozitiile ar trebui incluse in capitole distincte, cu reglementari specifice, care sa vizeze finantarea acestor activitati sportive, deoarece ele sunt introduse intr-un singur capitol.

Sursa: ziare.com

Etichetat cu: , , , ,
Postat în DIVERSE

Comenteeeezi?!!

Liga I 2018/19
Loc Echipa Pct. J +/-
1CFR Cluj542623
2FCSB492620
3U Craiova 1948452619
4Astra Giurgiu422613
5FC Viitorul3826-1
6Sepsi Sfantu Gheorghe37267
7FC Botosani3626-2
8Poli Iasi3426-10
9AFC Hermannstadt3226-3
10Dinamo Bucuresti3226-8
11Gaz Metan Medias3126-7
12Dunarea Calarasi2426-9
13FC Voluntari2126-16
14Concordia Chiajna1826-26