AUDIO – EXCLUSIV / Corneliu Stanciu a revenit in studioul Sport Total FM, pentru a vorbi despre „Decatloniada parintilor si copiilor”

Corneliu Stanciu a revenit in studioul Sport Total FM, in calitate de invitat al emisiunii „Fluier final” moderata de Narcis Drejan, pentru a vorbi despre evolutia proiectului „Decatloniada parintilor si copiilor”.

Asociatia Europeana pentru Promovarea Filmului (A.E.P.F), cu sediul in Bucuresti, Sector 6, str. Drumul Taberei nr. 85 A, bl. TS 7, ap. 22, cod fiscal 35131866, va realiza pe parcusul anului scolar 2017-2018 un proiect sportiv-cultural-educativ, ce se adreseaza copiilor de scoala, cu varste intre 6-14 ani si parintilor acestora, informeaza un comunicat remis Sport Total FM.

ASCULTA INTEGRAL

Aristotel a spus ca „Sanatatea este calitatea cea mai meritorie a corpului” iar James Thomson ca „Esenta fericirii este sanatatea, iar a sanatatii e miscarea”. Este dezideratul pe care Asociatia Europeana pentru Promovarea Filmului (AEPF) il propune parintilor care au copii la scolile din Capitala si in judetul Ilfov si pe care ii invita sa se alature proiectului intitulat „Decatloniada parintilor si copiilor”.

Potrivit unui studiu de specialitate, doar 6% dintre romani practica sport cu regularitate, sub media Uniunii Europene (8%), in timp ce 61% din populatie nu face sport deloc.

„Decatloniada parintilor si copiilor” este o competitie sportiva la care vor participa deopotriva parinti si copii, al carui scop principal este intarirea sportului de echipa parinte-copil, dar si a legaturilor afective dintre ecestia. Mai mult timp petrecut alaturi de copii, prin joaca si sport ajuta la dezvoltarea armonioasa a copiilor care vad in
parintii lor modele pentru viitor.

„Decatloniada parintilor si copiilor” se va desfasura pe parcursul unui an scolar (2017-2018) si se adreseaza parintilor care au copii inscrisi la scolile bucurestene si din judetul Ilfov, in clasele P-VIII.

Au fost alese 10 discipline sportive, discipline care obligatoriu trebuie sa solicite la efort participantii:
1. minifotbal
2. handbal
3. baschet
4. tenis de camp
5. fotbal tenis
6. Badminton
7. Viteza, stafeta 2*50sau100m, in functie de varsta
8. viteza, stafeta 2*200m
9. rezistenta, stafeta 2*400 si 800m
10. rezistenta, stafeta 2*800m

Unele probe se adreseaza exclusiv parintilor, iar altele se vor desfasura in echipe mixte (parinti-elevi).

Probe pentru parinti:
1. minifotbal
2. handbal
3. baschet
4. fotbal tenis
5. tenis de camp
Probe mixte (parinti-copii):
1. atletism – viteza – stafeta -2*100 m
2. atletism – stafeta – 2*200 m
3. atletism – stafeta – 2*400 m
4. atletism – stafeta – 2*800 m
5. tenis de camp
6. badminton
7. fotbal tenis
8. minifotbal

Competitia va incepe in septembrie prin anuntarea regulamentului tuturor scolilor din Bucuresti si judetul Ilfov si va dura pe intreg anul scolar, pana in luna iunie 2018. „Decatloniada parintilor si copiilor” se va desfasura in mai multe etape: scoala, sector/judet Ilfov si municipiu.

Finalele se vor desfasura in una din bazele sportive din Bucuresti pe durata a unadoua zile cand va avea loc si festivitatea de premiere. De asemenea, in ziua de premiere vor fi invitate pentru confruntari cu echipele parintilor si echipa artistilor, echipa politicienilor, echipa sponsorilor etc. Zilele festive se vor incheia cu un concert in aer liber la care vor participa parintii, elevii si profesorii deopotriva.

REGULAMENT, GENERALITATI

Regulamentul fiecarei discipline si perioadele de desfasurare a finalelor pe sectoare (judet Ilfov) vor fi distribuite scolilor participante in perioada septembrieoctombrie 2017, perioada in care scolile se pot si inscrie la Decatloniada. Dar regulile generale sunt simple si obligatorii: miscare, buna dispozitie si fair play.

• ETAPA I – FAZA PE SCOLI
Probele pentru parinti (mai putin tenisul de camp) si probele de fotbal, fotbal tenis si badminton, pentru echipele mixte (parinti-copii), se vor desfasura in prima faza pe scoli. Parintii vor fi invitati si au toata liberatea sa-si alcatuiasca echipe pe fiecare clasa, la fiecare proba din concurs. Acestia se vor inscrie in concurs la datele de contact ce vor fi publicate de catre organizatori pana, cel tarziu, 31.10.2017. Perioada poate fi prelungita de catre organizatori, in cazul in care numarul de inscrieri va fi foarte mare.

In concluzie, in aceasta prima faza se vor organiza urmatoarele competitii:

Probe pentru parinti:
1. minifotbal
2. handbal
3. baschet
4. fotbal tenis

Probe mixte (parinti-copii):
1. fotbal tenis
2. minifotbal
3. badminton

Aceasta prima faza se va desfasura la salile si terenurile de sport aferente fiecarei scoli cu acordul directiunii si a MEN/ISMB. in fiecare loc al desfasurarii probelor vor exista bannere si afise cu evenimentul si sponsorii acestuia. De asemenea, organizatorii vor asigura mediatizarea cat mai ampla a actiunilor sportive. Pe langa participanti (parinti si
elevi aflati in competitie) vor fi si galeriile fiecarei clase formate din elevi si profesori.

Competitiile mixte se vor desfasura atat in saptamana „scola altfel” cat si in perioadele stabilite de organizatori, acestia dand, astfel, posibilitatea tuturor parintilor sa se inscrie in concurs alaturi de copiii lor, chiar daca programul de lucru din ”saptamana alfel” al unora dintre parinti nu le-ar permite participarea, alaturi de copiii lor, la Decatloniada. Datorita acestui demers al organizatorilor, profesorii pot include „Decatloniada parintilor si copiilor” in planul de activitati extrascolare iar profesorii de sport, daca doresc sau prin parteneriatul cu M.E.N., pot fi arbitri.
Toate rezultatele, precum si imaginile foto – video, dar si sponsorii si materialele de presa realizate pe parcursul desfasurarii se vor regasi pe site-ul oficial al evenimentului si pe site-ul organizatorilor.

ATENTIE! Echipele de parinti trebuie sa fie constituite pe clasa. Nu se admit echipe mixte, formate din mai multe clase, decat in situatia in care o scoala nu reuseste sa inscrie in concurs nicio echipa formata din parinti ai unor elevi apartinand unei singure clase. Aceeasi regula se va aplica si pentru proba de fotbal in cazul echipelor mixte, parinti-copii. Acestia trebuie sa faca parte, obligatoriu, din aceeasi clasa ale aceleiasi scoli.

Regulile de joc vor fi stabilite in Regulamentul ce va fi pus la dispozitia tuturor participantilor sau a scolilor participante pana, cel tarziu, la data de 30.09.2017. Putem preciza, inca de pe acum, urmatoarele:

In cazul probelor pentru parinti:
– La minifotbal: 10 minute sau diferenta de doua goluri. Celelalte reguli vor fi cele care se aplica la concursurile similare de amatori
– La handbal: doua reprize a 10 min. Celelalte reguli vor fi cele care se aplica la concursurile similare de amatori
– La baschet: doua reprize a 10 min. Celelalte reguli vor fi cele care se aplica la concursurile similare de amatori
– La fotbal tenis: regulile care se aplica la concursurile similare de amatori
– Tenis de camp: doua seturi din trei. Celelalte reguli vor fi cele care se aplica la concursurile similare de amatori
in cazul probelor mixte (parinti-copii)
– La minifotbal: 10 minute sau diferenta de doua goluri. Celelalte reguli vor fi cele care se aplica la concursurile similare de amatori. La aceasta categorie vor putea participa numai categoriile de varsta din clasele VII-VIII.
– La fotbal- tenis: regulile care se aplica la concursurile similare de amatori
– Atletsim, probele de stafeta: se vor organiza pe 4 categorii de varsta (clasele pregatitoare si clasa a II-ua, clasa a III-a si clasa a IV-a, clasa a V-a si clasa a VI-a, clasa a VII-a si clasa a VIII-a). Vor castiga echipele care vor trece primele linia de sosire. Echipele vor fi constituite din parinte-copil, primul va pleca copilul urmand a preda stafeta parintelui sau. Pentru prima categorie, probele de viteza vor fi de 50m pentru copii/100 m pentru parinti. De asemenea, primele doua categorii de varsta nu vor putea participa la probele de 2*400 m si 2*800 m.
– La tenis de camp: se vor organiza pe 2 categorii de varsta
 clasele pregatitoare-clasa a II-ua, minigii portocalii, prima echipa care ajunge la 10 va fi declarata castigatoare;
 clasa a III-a si clasa a IV-a, mingii verzi cu bulina verde, prima echipa care ajunge la 10 va fi declarata castigatoare
 clasa a V-a si clasa a VI-a, dar si clasa a VII-a si clasa a VIII-a, mingii verzi, prima echipa care castiga doua seturi din trei va fi declarata castigatoare.
– La badminton: sunt regulile care se aplica la concursurile similare de
amatori

• ETAPA a II-a – FAZA PE SECTOARE
Dupa ce toate rezultatele de la prima etapa au fost centralizate si se cunosc castigatorii probelor din fiecare scoala se va proceda la desfasurarea fazei pe sector astfel:

In colaborare cu Ministerul Tineretului si Sportului, Inspectoratului scolar al Minicipiului Bucuresti/Ministerul Educatiei Nationmale si cu primariile de sector se vor stabili bazele sportive unde se vor desfasura fazele pe sectoare.
Competitia pe sectoare se va desfasura pe parcursul a sapte saptamani. La aceasta a etapa a doua, castigatorii probelor de la fiecare scoala, se vor intrece pentru a fi stabiliti castigatorii pe sector. Competitiile care nu au fost mentionate la faza I vor fi organizate direct pe sectoare/judetul Ilfov (atletism).

Saptamanile in care se vor organiza finalele pe sectoare/judet sunt:
– 26.03.2018-01.04.2018 – pentru judetul Ilfov;
– 10.04.2018-15.04.2018 – pentru sectorul 5;
– 16.04.2018-22.04.2018 – pentru sectorul 4;
– 23.04.2018-29.04.2018 – pentru sectorul 3;
– 30.04.2018-06.05.2018 – pentru sectorul 6; 1 mai zi libera
– 07.05.2018-13.05.2018 – pentru sectorul 1;
– 14.05.2018-20.05.2018 – pentru sectorul 2;

Rezultatele se vor centraliza si astfel se vor stabili echipele participante la marea finala (13 de la fiecare sector, plus judetul Ilfov si locurile 2-3 de la proble care au fost organizate direct in faza 2).

• ETAPA a III – a – FAZA PE BUCURESTI si ILFOV- FAZA FINALA
Fiecare dintre etape se va bucura de mediatizare in unitatile de invatamant prin intermediul mediilor online si radio.
Etapa a III-a va avea loc pe una din bazele sportive ale Bucurestiului (Complexul sportiv Iolanda Balas Soter, Stadionul National – Lia Monoliu, Tineretului etc.) Faza finala se va desfasura inainte de terminarea anului scolar 2018, respectiv in perioada 09-10.06.2018. in prima zi se vor desfasura fazele eliminatorii iar in a doua zi se
vor desfasura finalele si premierea castigatorilor. Daca va fi posibil, in functie de numarul de participanti inscrisi, finalele se vor desfasura intr-o singura zi, 09.06.2018. De asemenea dupa premiere va avea loc un miniturneu demonstrativ de fotbal intre echipa castigatoare, echipa de fotbal a artistilor si echipa de fotbal a
organizatorilor. Evenimentul se va incheia cu un concert sustinut de solistii din echipa artistilor (Camara, Adrian Temisan, Adrian Enache etc.), iar meciul poate fi arbitrat de Nico si comentat de cunoscutul comentator Cristian topescu sau binecunoscutul prezentator Octavian Ursulescu.

Evenimentul de incheiere estimam sa reuneasca mii de elevi si parinti veniti sa-si sustina echipele, dar si pentru meciul de fotbal oferit de artisti si concertul de final. AEPF, potrivit scopului sau, va realiza, in cadrul acestei actiuni, un film de lung metraj destinat copiilor, film care va avea aceeasi tema cu Decatloniada parintilor si copiilor si/sau un reportaj filmat (documentar) in care se va porni de la ideea de sport – ca forta de coeziune intre familie si scoala. Filmul va fi prezentat in cadrul „Galei filmului romanesc pentru copii”, editia a II-a, 2018.

Etichetat cu: , , , ,
Postat în DIVERSE

Comenteeeezi?!!

Liga I 2018/19
Loc Echipa Pct. J +/-
1CFR Cluj401920
2FCSB371916
3U Craiova 1948351919
4FC Viitorul33194
5Gaz Metan Medias2819-1
6Astra Giurgiu27195
7Sepsi Sfantu Gheorghe27194
8Poli Iasi2419-9
9FC Botosani2319-3
10AFC Hermannstadt2219-3
11Dinamo Bucuresti1919-12
12Dunarea Calarasi1719-6
13Concordia Chiajna1719-15
14FC Voluntari1119-19