OFICIAL, Guvernul a anuntat cand va fi predat stadionul din Craiova

Lucrarile la stadionul din Craiova sunt pe ultima suta de metri, iar dupa sedinta de joi a Guvernului avem si o data la care constructorul va preda cea mai moderna arena din Romania.

Stadionul este finalizat in proportie de 95%, iar receptia va avea loc la finalul lunii august. Totusi, nu se poate juca imediat, iar primarul din Craiova, Mihail Genoiu, a explicat inca de saptamana trecuta care sunt motivele: „Dupa ce il preluam, trebuie sa aprovizionam cu dotarile necesare. Lista a sosit la primarie: porti, plase, fanioane, trasarea gazonului, tot ce nu este prins in proiectul CNI„.

De asemenea, arena din Banie va putea gazdui meciuri la cel mai inalt nivel, precum cele din Champions League sau Europa League.

Comunicatul Guvernului Romaniei dupa sedinta de joi

Noul stadion de fotbal din Craiova va putea gazdui competitii sportive de nivel FIFA, UEFA Champions League si UEFA Europa League

Noul stadion de fotbal din Craiova, aflat in faza de executie pe locatia vechiului stadion Ion Oblemenco, care a fost demolat, va putea gazdui competitii sportive de nivel FIFA, UEFA Champions League si UEFA Europa League, potrivit indicatorilor tehnico-economici ai acestui obiectiv de investitii, revizuiti printr-o hotarare adoptata in sedinta de astazi a guvernului.

Gradul de realizare a acestei investitii este in prezent de aproximativ 95%, astfel ca la sfarsitul lunii august va fi efectuata receptia la terminarea lucrarilor, urmand ca ulterior beneficiarul sa demareze procedurile de autorizare specifice.

Stadionul va avea 27.001,42 mp suprafata construita la sol, 54.159,96 mp suprafata desfasurata, 7 nivele (P+6E, 50,14 m inaltime) si o capacitate de 30.983 de locuri in tribune pentru spectatori, dupa cum urmeaza:

• 232 de locuri pentru persoane cu dizabilitati in scaune cu rotile, inclusiv insotitori;
• 350 de locuri pentru reprezentantii mass-media;
• 2.368 de locuri pentru spectatori VIP, din care 440 de locuri in loje;
• 28.033 de locuri pentru public.

Este vorba despre un obiectiv de investitii cuprins in ”Programul national de constructii de interes public”, subprogramul ”Complexuri sportive”, derulat de Ministerul Dezvoltarii Ragionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPFE) prin Compania Nationala de Investitii (CNI – S.A.).

Intrucat au fost facute economii pe parcursul executiei, gratie optimizarii solutiilor tehnice, dotarilor si utilajelor necesare functionarii stadionului, nu a crescut valoarea avizata totala a investitiei, care se ridica la 239.979.000 lei (52.656.000 euro), incluzand TVA, fata de 241.634.000 lei, suma avizata prevazuta initial. Finantarea provine de la bugetul de stat, prin bugetul MDRAPFE, iar 10% din suma reprezinta cofinantare din partea Consiliului Local Craiova.

Informatii suplimentare

Indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investitii ”Complex sportiv Craiova – stadion de fotbal” au fost aprobati, pentru prima data, prin HG 900/2014.

Necesitatea revizuirii acestora a aparut in urma implementarii solutiilor optimizate si adaptate la situatia din teren, dar si pentru a se raspunde cerintelor pentru asigurarea conditiilor necesare desfasurarii competitiilor sportive de nivel FIFA, UEFA Champions League si UEFA Europa League, FRF – Liga I si a altor competitii interne de fotbal sau meciuri de rugby cu public national/de peste hotare, in variantele Rugby League City si Rugby Union.

Modificarile fata de conceptul initial includ: numarul de niveluri (P+6E fata de P+M+4E prevazute anterior); introducerea unui inel perimetral pentru rezolvarea problemelor de acces si evacuare a publicului in situatii de urgenta, potrivit avizului ISU, ceea ce a marit suprafata construita cu 7000mp; amplasarea a 4 studiouri outdoor la ultimul nivel al cladirii, cu vizibilitate 180 de grade si unghi de filmare corespunzator; marirea adancimii de fundare si cresterea numarului de piloti forati, din cauza panzei freatice ridicate – fapt constatat in urma studiului geotehnic de detaliu, efectuat dupa demolarea vechiului stadion Ion Oblemenco.

Complexul sportiv reprezinta o prioritate ridicata in contextul actualelor strategii sectoriale si nationale, avand in vedere ca implementarea lui are efecte directe precum:

• Cresterea calitatii infrastructurii sociale a regiunii in care va fi executat;
• Cresterea competitivitatii regiunilor ca locatii pentru derularea evenimentelor sportive;
• Cresterea contributiei turismului la dezvoltarea regiunilor;
• Diminuarea disparitatilor interregionale si intraregionale, obiectiv asumat de Romania ca membru al Uniunii Europene„.

Etichetat cu: , , , , ,
Postat în FOTBAL INTERN, Liga 1

Comenteeeezi?!!

Liga I 2018/19
Loc Echipa Pct. J +/-
1FCSB211113
2CFR Cluj20115
3Gaz Metan Medias2011-1
4FC Viitorul19111
5Astra Giurgiu17116
6U Craiova 194816118
7Sepsi Sfantu Gheorghe16114
8Dunarea Calarasi1411-1
9Poli Iasi1411-5
10Concordia Chiajna1411-5
11FC Botosani12110
12Dinamo Bucuresti1111-7
13AFC Hermannstadt811-5
14FC Voluntari511-13