MTS a aprobat OUG prin care autoritatile locale vor putea sa aloce cluburilor sportive maximum 5%!

Ministrul Tineretului si Sportului, Marius Dunca, spune ca a fost aprobata o Ordonanta de urgenta prin care autoritatile locale vor avea posibilitatea sa aloce cel mult 5% din buget pentru cluburile sportive.

In primul rand Ordonanta de urgenta va reglementa clar finantarea activitatilor sportive de catre administratia publica locala. Sportivii isi vor putea desfasura activitatea in baza unui contract de activitate sportiva. Veniturile realizate din contractul de activitate sportiva se incadreaza in categoria veniturilor din activitati independente prevazute de Codul fiscal”, a declarat ministrul Tineretului si Sportului, Marius Dunca, la finalul sedintei Executivului.

El a precizat ca, potrivit prevederilor actului normativ, a fost stabilit plafon de maxim 5% din bugetul aprobat pentru autoritatea publica locala care poate fi alocat cheltuielilor structurii sportive cu activitatea sportiva ca ordonator de credite aflat in subordinea unitatii administrativ-teritoriale.

Daca luam cazul de la Ploiesti, daca luam cazul de la Iasi unde autoritatile locale nu mai finanteaza structurile sportive, exista o reticenta. E un prim pas, dupa care o sa vorbim de Legea sponsorizarii activitatilor sportive si ulterior despre Legea sportului, cum prioritizam federatiile olimpice, neolimpice, federatiile care au un potential urias sa devina sport de masa. Trebuie sa incurajam si competitiile sportive. Sunt cateva lucruri pe care le vom face in urmatoarea perioada”, a precizat Dunca.

Ministrul a aratat nu a fost calculat un impact bugetar, dar ca acesta ”cu siguranta va fi pozitiv”. ”Cu siguranta va fi un impact pozitiv. Nu putem estima, dar cu siguranta vom intra in normalitate”, a subliniat Dunca.

Potrivit Ordonantei de urgenta sportivii isi vor putea desfasura activitatea in baza unui contract de activitate sportiva, in care va fi stipulata valoarea drepturilor banesti aferente activitatii sportive prestate de catre sportivul de performanta sau de catre alte persoane juridice sau fizice implicate in activitatea sportiva, respectiv modalitatile si termenele de plata.

Actul normativ creeaza, de asemenea, cadrul legal necesar administratiei publice locale pentru acordarea sumelor de la bugetul local pentru finantarea programelor sportive ale cluburilor sportive de drept public infiintate pe raza unitatii administrativ-teritoriale, finantarea programelor sportive ale cluburilor sportive de drept privat infiintate pe raza unitatii administrativ-teritoriale, constituite ca persoane juridice fara scop patrimonial, detinatoare ale certificatului de identitate sportiva, finantarea programelor sportive organizate in raza unitatii administrativ-teritoriale de catre asociatiile judetene/municipiului Bucuresti pe ramuri de sport, afiliate la federatiile sportive nationale corespondente, finantarea programelor sportive desfasurate in raza unitatii administrativ-teritoriale de catre federatiile sportive nationale, directiile judetene pentru sport si tineret, respectiv a municipiului Bucuresti, ori inspectoratele scolare judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, finantarea programelor sportive derulate de catre Comitetul Olimpic si Sportiv Roman pentru inalta performanta sportiva, precum si premierea, in conditiile legii, a performantelor deosebite obtinute la competitiile sportive interne si internationale oficiale.

Modelul-cadru al contractului de activitate sportiva va fi stabilit prin Ordin comun al ministrului Tineretului si Sportului, ministrului Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene si ministrului Muncii si Justitiei Sociale, cu posibilitatea completarii cu clauze specifice negociate de catre structura sportiva cu sportivul, conform normelor stabilite prin autoritatile publice locale”, se arata intr-un comunicat de presa al Executivului.

News.ro

Etichetat cu: , , , , ,
Postat în ALTE SPORTURI

Comenteeeezi?!!

Liga I 2018/19
Loc Echipa Pct. J +/-
1CFR Cluj542623
2FCSB492620
3U Craiova 1948452619
4Astra Giurgiu422613
5FC Viitorul3826-1
6Sepsi Sfantu Gheorghe37267
7FC Botosani3626-2
8Poli Iasi3426-10
9AFC Hermannstadt3226-3
10Dinamo Bucuresti3226-8
11Gaz Metan Medias3126-7
12Dunarea Calarasi2426-9
13FC Voluntari2126-16
14Concordia Chiajna1826-26