Pe langa Talpan, alte persoane importante din interiorul CSA Steaua au fost trase la raspundere, dupa un nou control al MApN-ului!

CSA Steaua a emis un comunicat de presa in care a anuntat ca in perioada 10-14 aprilie o comisie a MApN a facut un control la Clubul Sportiv al Armatei. Pentru ca s-au gasit mai multe nereguli, CSA a decis sa sanctioneze mai multi angajati, printre care psihologul unitatii si persoana care se ocupa cu evidentele fiselor de aptitudine in munca. Aceste sanctiuni vin dupa ce Florin Talpan a fost tras la raspundere la randul sau pentru declaratiile din presa.

In perioada 10-14 aprilie, o comisie mixta de cercetare, constituita la nivelul Ministerului Apararii Nationale, a desfasurat un control la Clubul Sportiv al Armatei (CSA) „Steaua”. Obiectivul activitatii a fost verificarea modului de remediere a deficientelor in activitatea CSA constatate de Corpul de control si inspectie in luna februarie 2017 si prezentate opiniei publice prin comunicatul de presa nr. 50 din 21.02.2017 al Ministerului Apararii Nationale.
Obiectivele controlului au vizat mai multe domenii din activitatea Clubului – relatii publice, relatii cu publicul, asistenta juridica, financiar-contabil, stat major si control managerial.

In domeniul relatiilor publice, comisia de cercetare a constatat faptul ca locotenent-colonelul Talpan Florin a fost sanctionat disciplinar de catre comandantul CSA pentru incalcarea repetata a procedurilor interne ale Ministerului Apararii Nationale privind comunicarea publica, proceduri aplicabile intregului personal al instututiei. Sanctionarea militarului a fost facuta in baza concluziilor Corpului de control si inspectie, care a retinut in sarcina consilierului juridic al CSA incalcarea ordinelor ministrului apararii nationale ce reglementeaza comunicare publica in M.Ap.N. si interventii repetate in mass-media fara a avea mandat.

In domeniul asistentei juridice, comisia de cercetare nu a constatat deficiente si a remarcat perseverenta consilierului juridic al CSA in sustinerea intereselor clubului in litigiile aflate pe rolul instantelor de judecata, in acord cu standardele de competenta profesionala a consilierilor juridici. De asemenea, s-a constat ca intre conducerea CSA si consilierul juridic nu exista divergente in ceea ce priveste apararea si protejarea patrimoniului CSA in activitatea procesuala.
in domeniul financiar-contabil, comisia de cercetare a constatat disfunctii pentru care comandantul clubului dispusese masuri de remediere corespunzatoare.

In domeniul stat major si control managerial, comisia de cercetare a constatat disfunctii in ceea ce priveste fluxul documentelor in cadrul CSA. Astfel, procedura avea un caracter formal, era dificil de aplicat si nu corespundea cerintelor de optimizare a actului de comanda, in timpul controlului fiind luate masuri pentru elaborarea unei noi proceduri operationale. Au fost constatate, de asemenea, disfunctii in ceea ce priveste organizarea evidentei fiselor de aptitudine in munca, precum si alte elemente conexe acestui domeniu, drept pentru care comisia a propus comandantului CSA sanctionarea disciplinara a persoanei responsabile. De asemenea, a fost propusa si atentionarea psihologului unitatii pentru disfunctii in activitate.

In concluzie, avand in vedere situatia generala constatata la CSA, comisia de cercetare a propus atentionarea comandantului imputernicit al clubului in vederea luarii unor masuri ferme prin care sa fie remediate in cel mai scurt timp disfunctiile constatate”

Biroul relatii publice al Clubul Sportiv al Armatei „Steaua Bucuresti

Etichetat cu: , , ,
Postat în FOTBAL INTERN

Comenteeeezi?!!

Liga I 2018/19
Loc Echipa Pct. J +/-
1CFR Cluj542623
2FCSB492620
3U Craiova 1948452619
4Astra Giurgiu422613
5FC Viitorul3826-1
6Sepsi Sfantu Gheorghe37267
7FC Botosani3626-2
8Poli Iasi3426-10
9AFC Hermannstadt3226-3
10Dinamo Bucuresti3226-8
11Gaz Metan Medias3126-7
12Dunarea Calarasi2426-9
13FC Voluntari2126-16
14Concordia Chiajna1826-26