Raportul Corpului de Control al MApN: „Masurile luate pana acum au fost in concordanta cu obligatiile legale!”. Ce problema s-a gasit la Talpan

Ministerul Apararii Nationale a incheiat verificarea modului in care a fost gestionata marca „Steaua Bucuresti” si lasa de inteles ca nu mai este cale de impacare intre CSA Steaua si patronul ros-albastrilor.

Potrivit comunicatului dat publicitatii de MApN, conducerea CSA Steaua a actionat corect in privinta masurilor luate pentru recuperarea prejudiciului si a valorificareii marcii. Totodata, infiintarea unei echipe de fotbal care sa fie inscrisa in liga a patra reprezinta o solutie justificata.

Chiar daca nu-i reproseaza nimic din punct de vedere juridic, Ministerul Apararii considera ca juristul CSA, Florin Talpan, nu a respectat conduita militara prin iesirile avute in presa.

Citeste mai jos intreg comunicatul MApN:

Corpul de Control si Inspectie a finalizat verificarile dispuse de ministrul apararii nationale cu privire la modul in care a fost gestionata situatia generata de revenirea in patrimoniul Clubului Sportiv al Armatei (CSA) a marcii „Steaua Bucuresti”.

Referitor la masurile administrative subsumate obligatiei de punere in aplicare a Deciziei civile nr. 3425, a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Corpul de control a constatat faptul ca la nivelul CSA “Steaua Bucuresti” masurile luate (atat cele referitoare la recuperarea prejudiciului, cat si cele privind valorificarea marcii) au fost in concordanta cu obligatiile legale ce revin oricarui administrator de bunuri publice patrimoniale.

In privinta valorificarii marcii revenite in patrimoniul clubului prin stabilirea, negocierea si incasarea unor taxe de licenta, Corpul de Control a retinut motivarea obiectiva a conducerii CSA, conform careia timpul necesar desfasurarii procedurilor de implementare a acestei solutii ar fi putut excede intervalul de cinci ani de protectie a marcii permis de lege. Ca atare, in vederea pastrarii marcii “Steaua Bucuresti” in patrimoniul CSA, a fost retinuta ca legala si obiectiv justificata solutia alternativa de valorificare a acesteia prin inscrierea unei echipe de fotbal in liga a IV-a, care sa promoveze, prin merit sportiv, in ligile superioare, astfel incat promovarea in Liga I sa coincida cu finalizarea lucrarilor de modernizare a stadionului Ghencea.

S-a constatat, de asemenea, ca, atat in demersurile de ordin juridic intreprinse pana la acest moment in vederea valorificarii marcii, cat si cu privire la pasii de urmat in viitoarele termene ale proceselor in care este parte, Clubul a beneficiat si beneficiaza de consilierea de specialitate a Directiei pentru relatia cu Parlamentul si asistenta juridica, nefiind identificate situatii de obstructionare a activitatii juristului CSA in indeplinirea atributiilor de serviciu, privind activitatea de reprezentare procesuala.

In ceea ce priveste declaratiile in mass media ale consilierului juridic al clubului, locotenent-colonel Florin-Costel Talpan, raportul retine faptul ca acesta nu a fost mandatat sa exprime pozitiile oficiale ale CSA Steaua sau MApN.

Ministrul apararii nationale a dispus conducerii CSA “Steaua Bucuresti” masuri urgente de reorganizare a activitatii structurii de informare si relatii publice a CSA, in vederea asigurarii unui proces de comunicare coerenta, unitara si eficienta pentru toate domeniile de activitate ale clubului. in acest sens, clubul va completa, in perioada urmatoare, prin concurs, schema de personal a structurii de comunicare si va desemna un purtator de cuvant care sa asigure, intr-un mod unitar si coordonat, relatia cu reprezentantii mass-media.

Printre propunerile inaintate conducerii MApN, cu privire la problematica verificarilor, sunt incluse adoptarea unor masuri ferme in vederea asigurarii unui climat optim de organizare si desfasurare a activitatilor in cadrul clubului si o evaluare periodica a stadiului de indeplinire a masurilor intreprinse privind gestionarea situatiei generate de revenirea in patrimoniul CSA a marcii “Steaua Bucuresti”.

Etichetat cu: , , , ,
Postat în FOTBAL INTERN, Liga 1

Comenteeeezi?!!

Liga I 2018/19
Loc Echipa Pct. J +/-
1CFR Cluj542623
2FCSB492620
3U Craiova 1948452619
4Astra Giurgiu422613
5FC Viitorul3826-1
6Sepsi Sfantu Gheorghe37267
7FC Botosani3626-2
8Poli Iasi3426-10
9AFC Hermannstadt3226-3
10Dinamo Bucuresti3226-8
11Gaz Metan Medias3126-7
12Dunarea Calarasi2426-9
13FC Voluntari2126-16
14Concordia Chiajna1826-26