Trei echipe din Liga I au fost depunctate: „Cele trei cluburi au inregistrat datorii restante”

duruViorel Duru, directorul Departamentului de Licentiere din cadrul Federatiei Romane de Fotbal, a anuntat ca ASA Targu Mures, Gaz Metan Medias si Pandurii Targu Jiu au fost penalizate cu cate 3 puncte, de catre Comisie, din cauza datoriilor pe care le-au avut pana la data de 30 noiembrie, catre alte cluburi sau angajati.

Echipele in cauza pot scapa de aceasta depunctare doar daca dovedesc, prin documentele aferente, faptul ca datoriile au fost platite pana la acea data. Decizia va fi pusa in apleicare dupa 23 decembrie.

“Am propus sanctionarea echipelor Gaz Metan Medias, Pandurii Targu Jiu si ASA Targu Mures, s-a luat o decizie pe fond, urmeaza apelul, iar decizia din 23 decembrie va fi definitiva si executiorie pe plan national. Ea poate fi atacata la TAS, iar o decizie irevocabila trebuie luata pana pe 15 februarie 2017. Decizia se aplica imediat ce devine executorie, de pe 23 decembrie. Probabil în clasamentul din ianuarie va aparea. Acest program de monitorizare începe la 30 iunie si se încheie la 30 noiembrie, si exista o perioada de gratie acordata cluburilor la monitorizare de doua luni. La 30 septembrie se face o raportare si la 30 noiembrie trebuie sa spui ce s-a întamplat cu ele.

Asa ca la apel nu mai pot veni cu dovezi de achitare a restantelor, pentru ca termenul a fost de 30 noiembrie. Daca platesti pe 15, 20 decembrie nu se cheama ca ai respectat cerinta regulamentara. Mergand la absurd se poate întampla ca un club sa fi uitat de un document de plata prin sertarele clubului, dar trebuie sa aiba data de dinainte de 30 noimebrie. O data ulterioara nu este luata în considerare.

Au fost evaluate criteriile financiare, respectiv lipsa datoriilor financiare restante catre cluburi si catre angajati. Ca si la licentiere, sunt doua criterii. Cele trei cluburi au inregistrat datorii restante, Gaz Metan catre un alt club, iar doua cluburi catre angjati, ASA si Pandurii. E vorba de trei puncte pentru încalcarea articolului de care se face vinovat fiecare club în parte, articolul 54 la Gaz Metan, iar la ASA si Pandurii, articolul 55 din regulament. În plus, la Gaz Metan am propus si o sanctiune cu penalitate financiara pentru ca nu a depus la termen documentatia solicitata”, a declarat Viorel Duru, conform Dolce Sport.

Etichetat cu: , , , , ,
Postat în FOTBAL INTERN, Liga 1

Comenteeeezi?!!

Liga I 2018/19
Loc Echipa Pct. J +/-
1AFC Hermannstadt000
2Astra Giurgiu000
3CFR Cluj000
4Concordia Chiajna000
5Dinamo Bucuresti000
6Dunarea Calarasi000
7FC Botosani000
8FC Viitorul000
9FC Voluntari000
10FCSB000
11Gaz Metan Medias000
12Poli Iasi000
13Sepsi Sfantu Gheorghe000
14U Craiova 1948000