Profesorii de tango dezbat rolul si statutul tango-ului in Romania si Europa

tango-seminarUn amplu seminar adresat profesorilor de tango din Romania si Europa si dedicat dezbaterii rolului si statutului national si european al tango-ului, va avea loc sambata, 10 septembrie, intre orele 10.00-13.00, la sediul Institutului Cervantes (Bvd. Regina Elisabeta nr. 38). Seminarul este inclus in proiectul Tango 4 all – Saptamana Europeana de Tango, organizat de Asociatia pentru Cultura si Tango (ACT) in cadrul programului Erasmus+, la Bucuresti si Busteni, intre 10-17 septembrie.

Vor participa profesori/instructori de tango/organizatori de evenimente de tango/ reprezentanti ai diferitelor ONG-uri de profil din Romania, precum si alte persoane care se pregatesc sa devina profesori de tango, alaturi de profesorii de tango din cele 5 tari europene partenere ale proiectului (Romania, Italia, Franta, Austria, Ungaria), care vor pune bazele unei federatii internationale de tango Argentinian. Accesul la eveniment se face pe baza de invitatie.

Agenda seminarului include:
• Prezentarea diferitelor modele de “business de tango” de catre partenerii in proiect, fie ca este vorba de un ONG, o scoala/academie de tango, o firma privata sau un liber profesionist
• Dezbatere despre statutul tango-ului in Romania si nevoia sau lipsa nevoii infiintarii unei Federatii nationale de tango – de ce exista fragmentare intre scoli, ce am putea face sa nu mai exista aceasta fragmentare, realizarea unor proiecte comune pe viitor etc.
• Proiecte comune de tango la nivelul Romaniei si la nivel european
• Codul de etica in tango
• Statutul dansatorului de tango in Romania: nu exista calificarea de Instructor Tango, ci doar de Instructor Dans, nu exista o federatie nationala/europeana/internationala de tango. De ce nu exista, date fiind beneficiile pentru cultura si sanatate pe care le aduce tango-ul?
• Care sunt grupurile tinta ale fiecarui stil de tango (copii, tineri, adulti, persoane in varsta) si modul in care putem sa atragem si alte categorii de varsta
• Maestrii internationali invitati la Saptamana Europeana de Tango vor vorbi despre specificul comunitatilor de tango din Italia, Ungaria, Austria, Argentina, Franta.

Evenimentul va fi introdus de Alina Dumitrescu (La Morocha), cea care a readus tango-ul in Romania (pe filiera Buenos Aires). A infiintat in 2004 prima școala de Tango Argentinian din Romania – El Tango. A luat lectii cu profesori de tango renumiti din Buenos Aires. in prezent este invitata la marile festivaluri de tango ca DJ și contribuie la dezvoltarea intregii comunitati de tango din Romania. Moderatoarea seminarului va fi ziarista Ileana taroi, coordonatoarea emisiunilor in limba franceza la Radio Romania International.

Obiectivele seminarului sunt: promovarea tango-ului argentinian in Romania si Europa, cresterea calitatii comunitatilor de tango din Romania/Europa, precum si realizarea unei brosuri de bune practici in tango-ul argentinian care va fi distribuita la nivel international.

Tango 4 all – Saptamana Europeana de Tango este o sarbatoare fara precedent in Romania, dedicata celui mai fascinant dans de societate si celui mai artistic dintre dansurile sportive, tangoul.

Agenda Tango 4 all – Saptamana Europeana de Tango propune publicului roman cursuri gratuite de tango, dar si demonstratii de maiestrie oferite de maestri si instructori de tango de nivel international, proiectii de film si evenimente culturale, concerte, sesiuni informative si expozitii. Intrarea este libera la evenimentele dedicate publicului larg in Romania sunt peste 3.000 de dansatori de tango si peste 40 de scoli de tango.

Proiectul „Tango for all”, initiat de 6 ONG-uri din 5 tari europene (Romania, Italia, Franta, Austria, Ungaria) si inclus in cadrul Programului Erasmus+, are ca obiectiv creșterea participarii europenilor de toate varstele in activitati de cunoastere a dansului/tango-ului si a comunitatilor de tango argentinian. Proiectul va implica circa 50 de profesori de tango din Europa, aproximativ 300 de participanti la evenimentele locale din fiecare tara participanta la proiect și aproximativ 3.000 de participanti la evenimentul din luna septembrie “Saptamana Europeana de Tango” din Romania.

Organizatori: Asociatia pentru Cultura si Tango, Asociatia Academia de Tango Argentinian

Parteneri institutionali: Federatia Romana Sportul pentru Toti, Institutul Cervantes, Ambasada Argentinei, Ministerul Afacerilor Externe – Programul Info Europa

Parteneri media: RFI Romania, Bucuresti Fm, Radio Romania Cultural, Sport Total Fm, Vibe Fm, Agerpres, Observator Cultural, Business Woman, Catavencii, Nine O’ Clock, Bursa, Tonica, Actualitatea Muzicala, Ziare.com, Garbo.ro, Divahair.ro, Catchy.ro, PRWave.ro, SensoTV.ro, nuntidebasm.ro, VPTV (Televiziune regionala), Best Fm Prahova, Republikanews.ro, Bizbrasov.ro.

Mai multe detalii despre eveniment si agenda completa sunt disponibile pe site-ul: http://4all.tangoact.ro/

Etichetat cu: , , , , , ,
Postat în ALTE SPORTURI

Comenteeeezi?!!

Liga I 2018/19
Loc Echipa Pct. J +/-
1CFR Cluj482421
2U Craiova 1948452421
3FCSB452419
4Astra Giurgiu362411
5Sepsi Sfantu Gheorghe36248
6FC Botosani3524-1
7FC Viitorul3424-2
8Poli Iasi3424-7
9AFC Hermannstadt2924-4
10Gaz Metan Medias2924-7
11Dinamo Bucuresti2824-9
12Dunarea Calarasi2224-9
13Concordia Chiajna1824-23
14FC Voluntari1724-18