Maestri de tango de renume international vor sustine cursuri de maiestrie la „Saptamana Europeana de Tango”

tangoSaptamana Europeana de Tango, care va fi organizata in premiera in Romania si in Europa, in perioada 10-17 septembrie, la Bucuresti si Busteni, va propune publicului roman cursuri si demonstratii de maiestrie oferite de maestri si instructori de tango de nivel international, laureati la Campionatele Mondiale si Europene de profil.

Proiectul „Tango for all”, finantat de Comisia Europeana, prin Programul Erasmus+, Actiunea Parteneriate Colaborative, va avea ca punct culminant organizarea, la Bucuresti si Busteni, a Saptamanii Europene de Tango, care face parte din Saptamana Europeana a Sportului

Printre personalitatile care vor conecta spectatorii romani la dimensiunea internationala a tango-ului, prin masterclass-urile si demonstratiile de maiestrie care vor fi prezentate la Bucuresti si Busteni, se numara:

– Maestro Carlos Enrique Maturano Luissi & Heide Maria Schmollgruber, Austria
Format in arta dansului de tango la Buenos Aires, Maestro Carlos E. Maturano are expertiza in pedagogia, istoria, tehnicile si muzica de tango. Din 2012 este Presedinte al National Tango Academy of Austria si Director al „European Tango School”.

– Claudio Forte & Barbara Carpino, Italia – coregrafi, profesori si dansatori profesionisti de Tango Argentino. in 2005 au participat la MUNDIAL DE TANGO in Buenos Aires, unde au ajuns in finala la categoriile Salon si Escenario.

– Dimitris Biskas & Mariana Patsarika, Franta
– Traiesc si predau la Paris, unde studiaza dansul si participa la festivaluri si workshop-uri din intreaga Europa. Conceptul lor despre tango se bazeaza pe relatia de egalitate dintre parteneri si prin stabilirea unui contact si unei comunicari mai bune intre parteneri, gratie conexiunii tango-ului.

– Andrea Pirity & Laszló Budai, Ungaria – Laszló Budai este profesor de tango Argentinian in Ungaria si in strainatate, coregraf la teatre din Budapesta si profesor invitat la Hungarian Dance Academy si University of Theatre and Film Arts. Andrea Pirity participa la festivaluri si workshop-uri internationale si deprinde tehnici si stiluri didactice de la o serie de maestri de.tango argentinieni si europeni.

– Din Romania, perechea Lucian Stan & Raluca Aldea s-a remarcat prin accederea in finala probei de Tango Escenario si semifinala probei de Tango Salon la Campionatul European de Tango din Cervia, Italia, 2016.

Proiectul „Tango for all”, initiat de 6 ONG-uri din 5 tari europene (Romania, Italia, Franta, Austria, Ungaria), are ca obiectiv cresterea participarii europenilor de toate varstele in activitati de cunoastere a dansului/tango-ului si a comunitatilor de tango argentinian.

“Tango for all” reprezinta o premiera in Europa, aratand prin obiectivele sale unitatea de actiune a mai multor state care, printr-un schimb de bune practici, isi vor deschide impreuna portile pentru a promova acest dans unic, care a fost inclus in patrimoniul mondial imaterial UNESCO.

Pe parcursul unei saptamani cetatenii europeni vor putea beneficia de cursuri gratuite de tango, activitati in aer liber, flash-mob-uri, evenimente culturale, spectacole, precum si sesiuni informative.
Proiectul va implica circa 50 de profesori de tango din Europa, aproximativ 300 de participanti la evenimentele locale din fiecare tara participanta la proiect si aproximativ 3.000 de participanti la evenimentul din luna septembrie “Saptamana Europeana de Tango” din Romania.

Informatii suplimentare:
Proiectul „Tango pentru toti” a fost creat din pasiunea pentru tango a 12 profesori de dans din 5 tari europene, care doresc sa faca din acesta un dans recunoscut si practicat international pentru beneficiile sale. Partenerii implicati sunt:

Asociatia pentru Cultura si Tango (Romania, Bucuresti)

Asociatia Academia de Tango Argentinian (Romania, Bucuresti)

National Tango Academy of the Republic of Austria (Austria)

A.S.D. Claudio &Barbara Tango (Italia)

Association Mouvements Dances (Franta)

Argentine Tango Dance Theatre Association (Ungaria)

Proiectul „Tango pentru toti” va creste calitatea educatiei in domeniul sportului / Tango-ului argentinian si ii va aduce mai multa varietate.

Pentru informatii suplimentare in legatura cu proiectul – Anca-Maria Ionescu, Presedinte Asociatia pentru Cultura si Tango, 0742 356 884, anca@tangoact.ro

Etichetat cu: , ,
Postat în ALTE SPORTURI

Comenteeeezi?!!

Liga I 2018/19
Loc Echipa Pct. J +/-
1CFR Cluj23126
2FCSB211113
3Gaz Metan Medias2011-1
4FC Viitorul19111
5Astra Giurgiu17116
6U Craiova 194816118
7Sepsi Sfantu Gheorghe16114
8Dunarea Calarasi1411-1
9Poli Iasi1412-6
10Concordia Chiajna1412-9
11FC Botosani12110
12Dinamo Bucuresti1111-7
13AFC Hermannstadt811-5
14FC Voluntari812-9