Expertii in mental coaching vorbesc despre tabara “Train Like a Pro” a lui Victor Hanescu

hanescu-copiiExpertii in mental coaching Dave de Haan si Cristina Rolo apreciaza ca tabara “Train Like a Pro” este “darul nobil“ oferit copiilor de catre Victor Hanescu.


Initiativa de a crea o  tabara Train Like a Pro e un mod de a oferi tinerilor jucatori de elita acces la resursele pe care Victor Hanescu nu le-a avut la dispozitie cand era junior. Daca Victor ar fi avut acces la antrenamentele mentale mai devreme in cariera lui, jocul lui ar fi primit un impuls considerabil”, spune Dave de Haan.

“In cele mai importante momente in tenis, meciurile sunt decise la nivelul mental. Tenisul a devenit un sport care pune foarte mare presiune pe nentalul jucatorilor. Ori aceasta tabara e un mod al lui Victor de a contribui la dezvoltarea continua a tenisului juvenil in Romania, concetrandu-se simultan si pe dezvoltarea abilitatilor pentru viata, care promoveaza succesul jucatorilor”, spune Cristina Rolo.

Dave de Haan si Cristina Rolo sunt expertii in mental coaching care au lucrat cu jucatorul Victor Hanescu in ultimii cinci ani in circuitul ATP . Iar acum, cei doi specialisti, alaturi de un staff de elita, printre care si actori, au lucrat in mod special pe latura mentala si emotionala a micilor sportivi in taberele „Train Like a Pro” de la Cluj Napoca si zilele acestea la Tenis Club din Curtea de Arges.

Metodologia „On and Off Court” folosita de Rolo Mental Coaching este necunoscuta lumii tenisului din Romania. “Am observant ca in Romania se lucreaza individual in zona mental training, dar de cele mai multe ori exersarile se fac in birouri sau sali de clasa. Cred ca eficacitatea si aplicabilitatea uneltelor de MT creste atunci cand este predata pe teren, in mediul jucatorului de tenis. Colegii care inca lucreaza de la birouri cer extra timp de la jucatori, pe care acestia nu si-l pot permite datorita antrenamentelor intense si a calatoriilor legate de turnee”, spune Dave de Haan.

Este extrem de important sa ai antrenori pentru toate zonele (tehnic, tactic, fizic, emotional si mental), iar aceasta tabara ofera pachetul complet pentru antrenarea jucatorilor de tenis de elita. Copiii din Romania sunt foarte focalizati pe tehnica si, de cele mai multe ori, aceasta este foarte bine dezvoltata. Acesta este un lucru bun, dar poate avea efecte secundare, pentru ca multi dintre ei sunt antrenati indirect sa-si analizez.e jocul in timpul meciului, fapt care poate cauza frustrari severe si performante slabe. Noi am aplicat cu succes tehnici care nu permint gandirea analitica in timpul meciului”, este de parere Cristina Rolo.

Multi dintre jucatorii romani sunt focalizati pe o sarcina specifica si au dificultati in rezolvarea problemelor intr-un mod creativ si in a se adapta din mers. Acest fapt se datoreaza metodologiei predate in Romania, unde nu se promoveaza luarea deciziilor in mod individual, ceea ce deseori duce la transformarea tenismenilor in niste roboti care pun in practica un joc pre-programat. Aceasta abordare poate functiona pana la un anumit nivel, dar poate crea probleme serioase cand se joaca impotriva unor atleti de elita creativi, deoarece nu s-a conceput un plan B de joc. Noi credem ca este mult mai bine sa se promoveze creativitatea individuala pentru ca jucatorii sa fie capabili sa se adapteze rapid in meciuri in care jocul se schimba radical”, spune Dave de Haan

Inainte de a fi aplicata in cadrul taberelor “Train Like a Pro” de la Cluj si Tenis Club din Curtea de Arges, Rolo Mental coaching a lucrat cu atleti si antrenori din echipe olimpice din mai multe tari, cu persoane din sport, educatie, business, arte sau medicina.  “Metodele noastre au  contribuit la succesul multor echipe din sport (tenis, patinaj artistic, judo, karate, fotbal, echitatie, golf, etc), educatie (in licee publice si private si universitati – profesori si studenti), in afaceri (CEO si manageri) sau sanatate (medici si asistente).”, spune Cristina Rolo.

Taberele „Train Like a Pro”, care s-a desfasurat in perioada 24 iulie – 2 august, la Winners Tennis Club din Cluj si cea care are loc zilele acestea la baza Tenis Club Curtea de Arges fac parte din programul de lansare a Academiei Victor Hanescu.

Etichetat cu: , , , , , , ,
Postat în ALTE SPORTURI, Tenis

Comenteeeezi?!!

Liga I 2018/19
Loc Echipa Pct. J +/-
1FCSB211113
2CFR Cluj20115
3Gaz Metan Medias2011-1
4FC Viitorul19111
5Astra Giurgiu17116
6U Craiova 194816118
7Sepsi Sfantu Gheorghe16114
8Dunarea Calarasi1411-1
9Poli Iasi1411-5
10Concordia Chiajna1411-5
11FC Botosani12110
12Dinamo Bucuresti1111-7
13AFC Hermannstadt811-5
14FC Voluntari511-13