Armata ii acuza pe cei de la FCSB ca au cauzat un prejudiciu de aproape 37 de milioane de euro prin folosirea marcii ”Steaua Bucuresti”

csa-steauaScandalul dintre clubul de fotbal Steaua si Clubul Sportiv al Armatei continua. Mai nou, Biroul de Presa al CSA a emis un comunicat in care anunta ca brand-ul ”Steaua Bucuresti a fost evaluat la 57,3 milioane de euro, taxa de licenta pentru fotbal a fost stabilita la aproape 3,7 milioane de euro pe an fara TVA, iar prejudiciul pentru folosirea marcii fara acceptul Armatei a fost stabilit la aproape 37 de milioane de euro.

Iata si intregul comunicat al Clubului Sportiv al Armatei ”Steaua Bucuresti”:

Pentru informarea opiniei publice, a iubitorilor de sport si a suporterilor, Clubul Sportiv al Armatei ”Steaua Bucuresti” face urmatoarele precizari:

Toate masurile si demersurile CSA „Steaua Bucuresti”, inclusiv constatarile si concluziile la care ajunge Comisia special constituita in decembrie 2015 la nivelul decizional al structurilor cu atributii ale MApN, vor fi aduse transparent si prompt la cunostinta publicului. Nu a fost, astfel, luata vreo decizie care sa implice schimbarea situatiei actuale la nivelul fotbalului profesionist.

Doua sunt obiectivele majore aflate in atentia prioritara a Ministerului Apararii Nationale si a CSA ”Steaua Bucuresti”: crearea conditiilor optime pentru performanta fotbalistica stelista si respectarea riguroasa a exigentelor impuse de legislatia in vigoare.

Masurile pentru sustinerea primului obiectiv mentionat implica parcurgerea unor proceduri legale si administrative deloc putine si usoare. De indata ce se vor materializa primele rezultate, acestea vor fi anuntate in acelasi spirit de transparenta urmat pâna acum.

Asa cum a evidentiat in mai multe rânduri prin comunicate si informari de presa, Clubul Sportiv al Armatei ”Steaua Bucuresti” este obligat de lege, ca titular al marcii ”Steaua Bucuresti” – bun aflat in patrimoniul public – , sa faca toate demersurile de punere in valoare a marcii, inclusiv prin evaluarea brandului. Astfel, pâna la acest moment, au fost incheiate urmatoarele proceduri, derulate de evaluatorul independent, competitiv selectionat:

• brand-ul ”Steaua Bucuresti” a fost evaluat la suma de 57.306.150 euro;
• taxa de licenta pentru fotbal a fost stabilita la valoarea de 3.694.220 euro/an fara TVA;
• prejudiciul pentru folosirea marcii fara acceptul CSA ”Steaua Bucuresti” a fost stabilit la valoarea de 36.826.310 euro.

In prezent, Clubul Sportiv al Armatei ”Steaua Bucuresti” deruleaza o serie de activitati pentru valorificarea marcii ”Steaua Bucuresti”, conform evaluarilor prezentate.
Prin urmare, masurile promovate pentru sustinerea optima a fotbalului stelist se deruleaza in paralel cu demersurile de valorificare a patrimoniului propriu, pe care CSA ”Steaua Bucuresti” e obligat prin lege si hotarârile judecatoresti pronuntate sa le intreprinda. Prin dialog, comunicare si bunacredinta a tuturor celor interesati, cele doua piste de lucru ar trebui sa conduca la solutii durabile si corecte, in interesul sportului.

Etichetat cu: , , ,
Postat în FOTBAL INTERN, Liga 1

Comenteeeezi?!!

LIGA 1 2017/18
Loc Echipa Pct. J +/-
1FCSB381824
2CFR Cluj371716
3CS U Craiova33179
4FC Botosani32189
5FC Viitorul291712
6Astra Giurgiu25176
7Dinamo Bucuresti24175
8CSM Poli Iasi2418-2
9ACS Poli Timisoara2318-11
10FC Voluntari2017-3
11Concordia Chiajna1717-4
12OSK Sf Gheorghe1117-20
13Gaz Metan Medias1017-23
14Juventus Bucuresti917-18