Noile reforme au fost aprobate la Congresul Extraordinar al FIFA, in cadrul caruia va fi ales si noul presedinte

fifa-extraordinary-congressVineri, la Zurich, la Congresul Extraordinar al FIFA, in cadrul caruia va fi ales si noul presedinte al organizatiei, membrii afiliati au votat si pentru implementarea noilor reforme. Acest pachet de masuri care vizeaza restaurarea increderii in institutie a fost adoptat cu 179 de voturi pentru si 22 impotriva.

Noile reforme vizeaza urmatoarele lucruri:

Separarea clara intre functiile ”politice” si cele manageriale: Consiliul FIFA va inlocui Comitetul Executiv si va fi responsabil pentru stabilirea directiei strategice generale a organizatiei, in timp ce Secretariatul General va supraveghea actiunile operationale si comerciale necesare pentru executarea eficienta a strategiei.

Numar limitat de mandate (3): Presedintele FIFA, membrii consiliului si membrii Comitetului de Audit si Conformitate si ai organelor judiciare nu vor putea detine functia pentru mai mult de 12 ani

Alegerea membrilor Consiliului va fi supervizata de FIFA in concordanta cu propriile regulamente electorale; toti candidatii vor fi subiectul unor verificari de eligibilitate si integritate facute de catre un Comitet de Revizuire independent al FIFA.

O recunoastere si o promovare mai mare a femeilor in fotbal prin alegerea in Consiliu a cel putin unui reprezentant feminin pe confederatie ; promovarea femeilor ca obiect statutar explicit al FIFA, pentru a crea un mediu si o cultura mai diversificata de luare a deciziilor

Prezentarea unor compensatii individuale anuale pentru presedintele FIFA, membrii Consiliului FIFA, Secretarul General, alte persoane relevante permanente, independente si pentru cele din comitetele judiciare.

Control sporit asupra fluxurilor monetare.

Principii universale de buna guvernanta pentru confederatii si membrii asociati.

Noul Comitet al Stakeholder-ilor din fotbal va asigura o mai mare transparenta si incluziune prin reprezentare a partilor interesate, aici fiind inclusi jucatori, cluburi si ligi.

Etichetat cu: , , , ,
Postat în FOTBAL EXTERN

Comenteeeezi?!!

Liga I 2018/19
Loc Echipa Pct. J +/-
1Dinamo Bucuresti311
2AFC Hermannstadt311
3Astra Giurgiu311
4Dunarea Calarasi311
5CFR Cluj110
6FC Botosani110
7Concordia Chiajna000
8Gaz Metan Medias000
9Poli Iasi000
10U Craiova 1948000
11FC Voluntari01-1
12FC Viitorul01-1
13FCSB01-1
14Sepsi Sfantu Gheorghe01-1