World Rugby: „Craig Joubert a acordat gresit offsaid!”

Craig-JoubertFederatia Internationala de rugby (Rugby World) a anuntat ca arbitrul Craig Joubert a comis o eroare atunci cand a acordat o lovitura de penalitate Australiei, in meciul cu Scotia, decizie in urma careia Wallabies s-au calificat in semifinale.

Scotia conducea cu 34-32 pe Twickenham cand Jon Welsh a fost sanctionat pentru ofsaid, la o faza la care balonul sarise inainte dintr-un coechipier. Arbitrul nu a vazut ca inainte sa fie jucat de Welsh, balonul fusese atins de Nick Phipps. In aceste conditii, arbitrul ar fi trebuit sa dicteze gramada ordonata cu introducere pentru Australia, situatie in care, Bernand Foley nu ar mai fi avut sansa unei lovituri de penalitate, asa cum s-a intamplat in timpul meciului.

Astfel, Foley a beneficiat de greseala arbitrului si a transformat in minutul 78, aducand victoria pentru Australia. In comunicat se precizeaza ca arbitrul sud-african nu putea apela la reluarile tv, regula care se aplica doar in cazul faulturilor sau eseurilor.

Joubert a mai fost acuzat si de lipsa de respect dupa ce la finalul partidei nu a dat mana cu jucatorii. Arbitrul sud-african nu a fost programat sa conduca meciuri din semifinalele Cupei Mondiale la rugby.

Etichetat cu: , , , , ,
Postat în ALTE SPORTURI, Rugby

Comenteeeezi?!!

Liga I 2018/19
Loc Echipa Pct. J +/-
1CFR Cluj482421
2U Craiova 1948452421
3FCSB442319
4Astra Giurgiu362411
5Sepsi Sfantu Gheorghe36248
6FC Botosani3524-1
7FC Viitorul3424-2
8Poli Iasi3424-7
9AFC Hermannstadt2924-4
10Gaz Metan Medias2924-7
11Dinamo Bucuresti2824-9
12Dunarea Calarasi2224-9
13FC Voluntari1724-18
14Concordia Chiajna1723-23