CS „U” Craiova a atacat la TAS verdictul Comisiei de Recurs: „Universitatea va lupta la TAS impotriva dictaturii AFAN”

csucCS „U” Craiova a fost sanctionata de Comsia de Recurs cu interdcitia de a face transferuri in urmatoarele doua perioade de mercato. Totul li se trage oltenilor de la tratamentul pe care i l-au aplicat lui Ovidiu Dananae, caruia i-au micsorat salariul cu 30%, pentru ca mai tarziu sa-l dea afara de la echipa.

Sefii clubului oltean nu se multumesc cu aceasta decizie si au atacat-o la TAS. Craiovenii au facut public demersul lor prin intermediul unui comunicat oficial publicat pe site-ul oficial sub titlul „Universitatea va lupta la TAS impotriva dictaturii AFAN”.

Universitatea va lupta la TAS impotriva dictaturii AFAN

Decizia Comisiei de Recurs a FRF in cazul Universitatea Craiova vs. Ovidiu Dananae, prin care este suspendat dreptul clubului la transferuri in urmatoarele doua perioade de mercato, este in contradictie cu regulamentele FRF.

In regulamentul FRF sunt stipulate clar cauzele juste care pot fi invocate de catre cluburi sau de catre jucatori pentru incetarea unilaterala a contractelor. Una dintre ele prevede faptul ca un club poate rezilia unilateral contractul unui jucator care a jucat in mai putin de 10% din partidele oficiale din sezonul anterior, fara sa fie suspendat sau accidentat. Citam din Regulamentul privind Statutul si transferul jucatorilor de fotbal (iulie 2015), art. 18, alin. 10:

”Cluburile pot invoca justa cauza si justa cauza sportiva pentru denuntarea unilaterala a contractelor pentru urmatoarele motive:

(punctul b) Jucatorul a participat efectiv la mai putin de 10% din numarul total de jocuri oficiale a echipei clubului, in ultimul an competitional, cu exceptia jocurilor pentru care jucatorul a fost suspendat de catre club sau instanta disciplinara competenta sau a fost in imposibilitate de a juca din motive medicale, acest fapt urmand a fi probat. Aceasta regula nu este aplicabila in cazul jucatorilor care evolueaza pe postul de portar.”

Astfel, desi legile FRF ii permiteau clar, negru pe alb, sa rezilieze contractul lui Ovidiu Dananae conform acelui articol, Universitatea nici macar nu a facut acest pas. Pentru a se asigura ca respecta si interpreteaza corect regulile interne ale competitiei, clubul Universitatea Craiova s-a adresat Comisiei de Solutionare a Litigiilor in acest sens. Raspunsul comisiei a fost fara echivoc, cu unanimitate de voturi (5 din 5): ”Universitatea are baza legala pentru rezilierea contractului jucatorului”. Subliniem ca, pana la aceasta prima decizie a FRF, vorbim despre un fotbalist cu banii platiti la zi, conform contractului. Contractul nu a fost reziliat de catre club nici macar atunci. De fapt, contractul este inca in vigoare, asa cum a fost mereu.

Ulterior, jucatorul a atacat decizia Comisiei de Solutionare a Litigiilor adresandu-se Comisiei de Recurs, care nu doar ca a contrazis decizia celeilalte comisii, ci chiar a pedepsit stiinta, culmea, nu din cauza unei greseli a clubului, ci din cauza deciziei bazate pe regulament a unei comisii surori. Mai mult, a obligat clubul la plata in avans a salariului pe un an, pana in vara lui 2016, fapt de asemenea nemaiintalnit.

Dintre cei cinci membri ai Comsiei de Recurs, doi sunt reprezentanti ai AFAN (sindicatul fotbalistilor). intr-adevar, reprezentarea jucatorilor in comisii a fost o directiva FIFA, dar aceasta reprezentare nu presupune deciziile subiective, anti-regulament. Mai mentionam si faptul ca scorul la Comisia de Recurs a fost 3-2 in defavoarea stiintei, unul dintre cei doi care a votat pro-club fiind insusi presedintele comisiei. Astfel, dintr-un total de 10 specialisti ai FRF care au judecat acest caz, in doua comisii, 7 au dat dreptate Universitatii si doar 3 jucatorului, dintre care doi au fost numiti de catre Asociatia Fotbalistilor Amatori si Nonamatori.

Clubul nostru nu doar ca se va adresa TAS din cauza acestui nou abuz (al catelea, in istorie?) venit dinspre Bucuresti, dar, in paralel, va cere TAS ridicarea imediata a sanctiunii, pe durata judecarii cazului. Consideram ca TAS-ul va accepta suspendarea acestei decizii pana la solutionarea finala a cazului, bazandu-ne si pe precendentul existent chiar in Liga 1 (cazul CFR Cluj). in caz contrar, daca decizia ar ramane in vigoare si Universitatea ar castiga, finalmente, la TAS, acesteia ii va fi fost creat un prejudiciu iremediabil, printr-o sanctiune ce se va fi dovedit nedreapta.

Avem, deci, toata increderea ca stiinta va avea dreptul sa transfere jucatori in aceasta iarna si ca va putea, astfel, sa lupte pentru playoff-ul si chiar podiumul Ligii I, in ciuda repetatelor piedici care i se pun”, se arata in comunicatul clubului oltean.

Sursa foto: csuc.ro

Etichetat cu: , , ,
Postat în FOTBAL INTERN, Liga 1

Comenteeeezi?!!

Liga I 2018/19
Loc Echipa Pct. J +/-
1CFR Cluj542623
2FCSB492620
3U Craiova 1948452619
4Astra Giurgiu422613
5FC Viitorul3826-1
6Sepsi Sfantu Gheorghe37267
7FC Botosani3626-2
8Poli Iasi3426-10
9AFC Hermannstadt3226-3
10Dinamo Bucuresti3226-8
11Gaz Metan Medias3126-7
12Dunarea Calarasi2426-9
13FC Voluntari2126-16
14Concordia Chiajna1826-26