Modificari ale ale Codului Fiscal aflate spre promulgare, promovate de FRF: bilete mai ieftine la meciurile de fotbal!

bilete-dinamo-mingeFederatia Romana de Fotbal anunta, pe site-ul oficial, ca noul Cod Fiscal, aflat spre promulgare la presedintele Klaus Iohannis, va reduce la 5 % TVA-ul pentru tichetele de acces la meciurile de fotbal.


Cea mai importanta modificare in cadrul Codului Fiscal apare in cuprinsul art. 291 alin. (3) care prevede o cota redusa la 5 la suta a TVA-ului perceput pentru accesul la evenimente sportive. Aceasta exceptie de la cota standard de TVA pentru biletele de acces la evenimentele sportive reprezinta o armonizare a prevederilor legislative nationale cu prevederile Directivei 2006/112/CE, care permite expres aceasta derogare„, se mentioneaza pe frf.ro.

De asemenea, articolul 25 din noul Cod Fiscal mareste plafonul pentru acordarea de sponsorizari. Astfel, o companie va avea posibilitatea de a acorda cu titlu de sponsorizare o suma de bani pana in limita de 0,5 la suta din cifra sa de afaceri din 20 la suta impozit datorat, in loc de procentul de 0,3 la suta de pana acum. Sponsorizarea poate constitui o sursa de finantare privata importanta si prin marirea plafonului sumele disponibile vor creste proportional.

Prevederile art. 62 lit. w) referitoare la neimpozitarea primelor acordate sportivilor pentru indeplinirea unor obiective de performanta isi extind sfera de aplicare si asupra cluburilor sportive. Astfel, primele sau indemnizatiile acordate sportivilor sau staff-ului tehnic pentru obtinerea calificarii si participarii la competitii intercluburi oficiale europene sau mondiale vor fi scutite de impozit. Prevederea vine in sprijinul incurajarii sportului de performanta si al recunoasterii importantei participarii cluburilor in competitii continentale sau mondiale.

O alta modificare apare si in cazul cotelor procentuale ale asigurarilor sociale. In situatia in care un venit depaseste cuantumul de cinci salarii medii brute, cota pentru asigurarile sociale platite de angajat si anagajator si pentru asigurarea sociala de sanatate platita individual va fi plafonata in limita valorii celor cinci salarii medii brute, urmand ca orice suma care depaseste acest plafon sa nu mai fie impozitata cu aceste trei categorii de contributii sociale.

Etichetat cu: , , , ,
Postat în NATIONALA

Comenteeeezi?!!

Liga1 - PlayOff 2018
Loc Echipa Pct. J +/-
1CFR Cluj3421
2FCSB3221
3CS U Craiova3021
4FC Viitorul232-1
5Astra Giurgiu221-1
6CSM Poli Iasi201-1
Liga1 - PlayOut 2018
Loc Echipa Pct. J +/-
1Dinamo Bucuresti2313
2FC Botosani2110
3FC Voluntari1821
4Concordia Chiajna152-1
5ACS Poli Timisoara142-2
6OSK Sf Gheorghe1220
7Gaz Metan Medias112-2
8Juventus Bucuresti1021