FRF a cerut inregistrarea marcilor ”Liga Nationala” si ”Liga Regionala”. LPF e nemultumita

gino-burleanuFederatia Romana de Fotbal a depus o cerere de inregistrare la OSIM a marcilor ”Liga Nationala” si Liga Regionala”, informeaza Mediafax. Acest lucru a starnit nemultumirea Ligii Profesioniste de Fotbal, care vrea sa primeasca explicatii din partea celor de la Casa Fotbalului.

Sursa citata scrie ca potrivit Buletinului Oficial de Proprietate Industriala, publicat pe site-ul OSIM, FRF a depus doua cereri de inregistrare a marcilor de ”Liga Nationala – Produse si/sau serivicii grupate pe clase: organizarea de evenimente sportive in domeniul fotbalului” si ”Liga Regionala – Produse si/sau servicii grupate pe clase: organizarea de evenimente sportive in domeniul fotbalului”.

Mediafax mai precizeaza ca oficialii si membrii Ligii Profesioniste de Fotbal nu inteleg motivul pentru care FRF doreste inregistrarea marcii „Liga Nationala” avand in vedere ca organizarea Ligii I, primul eşalon fotbalistic naţional, si implicit vanzarea drepturilor de televizare a partidelor revin LPF. Articolul 28 – „competenta de organizare” din Regulamentul de Organizare a Activitatii Fotbalistice (ROAF) prevede la alineatul 4: „LPF organizeaza: a) Campionatul National Liga I; b) Cupa Ligii”.

Totodata, Legea Sportului mentioneaza la capitolul 6 – „Ligi Profesioniste”, articolul 42, alineatul 9, că „Ligile profesioniste au urmatoarele atributii: a) organizeaza competitia oficiala profesionista in ramura de sport respectiva si la nivelul stabilit de federatia sportiva nationala„.

De altfel, oficialii LPF considera ca inregistrarea marcii „Liga Nationala” ar crea confuzie, dat fiind faptul ca primul esalon fotbalistic este intitulat in regulamente „Campionatul National Liga I”.

Intr-o adresa intrata in posesia agentiei Mediafax, preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, solicita omologului sau de la Casa Fotbalului, Razvan Burleanu, introducerea unui punct pe ordinea de zi a Comitetului Executiv al FRF de joi, in care preşedintele FRF sa explice motivele solicitarii iînregistrare a marcilor mentionate si modalitatea de exploatare a acestora.

In legatura cu sedinta Comitetului Executiv al FRF, ce va avea loc la data de 20.08.2015, va adresam respectoasa rugaminte de a include pe ordinea de zi un nou punct avand ca obiect: – Stabilirea obiectivelor FRF urmarite prin inregistrarea la OSIM a marcilor «Liga Nationala» si «Liga Regionala», precum si a modalitatilor concrete prin care se doreste exploatarea celor doua marci. Va informam ca, la solicitarea Federatiei Romane de Fotbal, cele doua marci, «Liga Nationala» si «Liga Regionala», au fost publicate in Buletinul Oficial de Proprietate Industriala, iar Liga Profesionista de Fotbal a fost interpelata cu privire la formularea unei pozitii. Apreciem ca discutiile in legatura cu cele doua marci propuse spre inregistrare si a modalitatilor de exploatare trebuie sa aiba loc in cadrul organizat oferit de sedinta Comitetului Executiv al FRF„, se arata in adresa LPF.

Etichetat cu: , , , , , ,
Postat în FOTBAL INTERN

Comenteeeezi?!!

Liga I 2018/19
Loc Echipa Pct. J +/-
1FCSB211113
2CFR Cluj20115
3Gaz Metan Medias2011-1
4FC Viitorul19111
5Astra Giurgiu17116
6U Craiova 194816118
7Sepsi Sfantu Gheorghe16114
8Dunarea Calarasi1411-1
9Poli Iasi1411-5
10Concordia Chiajna1411-5
11FC Botosani12110
12Dinamo Bucuresti1111-7
13AFC Hermannstadt811-5
14FC Voluntari511-13