Scandalul suspendarilor tensioneaza relatiile dintre FRF si LFP. Gh. Chivorchian spune una, Iustin Stefan contreaza

chivorchian-stefanFederatia Romana de Fotbal a raspuns, marti, prin intermediul secretarului general al forului, Gheorghe Chivorchian ca urmare a solicitarii Ligii Profesioniste de Fotbal ca FRF sa isi faca publica pozitia fata de scandalul suspendarilor fotbalistilor Alibec, Pecanha si Sanmartean.

Iata comunicatul semnat de Gh. Chivorchian:

„Catre:

LIGA PROFESIONISTA DE FOTBAL
Domnului Iustin Stefan, Secretar General al LPF

Stimate domnule Secretar General,

Cu privire la adresa Dvs. din data de 28.07.2014, prin are ati solicitat sa va sprijinim in sensul clarificarii prevederilor art. 41 din Regulamentul Disciplinar,

Va aducem la cunostinta urmatoarele:

In cadrul sedintelor de lucru asupra modificarilor regulamentelor FRF, respectiv ROAF, RD si RSTJF, Liga Profesionista de Fotbal a fost prezenta prin Secretarul General al acesteia.

Mai mult, Dvs. ati participat in mod activ atat la sedintele de lucru, cat si la sedinta Comitetului Executiv al FRF din data de 11 iulie 2014, ocazie cu care s-au pus din nou in discutie ROAF si RD, persoanele prezente convenind asupra formei finale a acestora.

Prin urmare, aveti cunostina atat de prevederile regulamentare care au fost analizate cu acele prilejuri, cat si efectele acestora.

In alta ordine de idei, consideram ca organismul abilitat cu solutionarea, de la caz la caz, a fiecarei chestiuni legate de sanctiunile disciplinare si modul lor de executare este Comisia de Disciplina. Desigur, comisia competenta se intemeieaza, in demersul ei juridic, atat pe dispozitiile regulamentelor interne ale FRF, cat si pe cele obligatorii ale FIFA si UEFA.

Astfel, ne exprimam increderea in competenta decizionala a organelor abilitate cu solutionare fiecarui caz de natura disciplinara si ne declaram, in continuare, deschisi la propuneri de modificare constructiva a regulamentelor.

In speranta ca veti fi in continuare un partener de discutie in procesul de reformare si continua imbunatatire a regulamentelor FRF, va asiguram ca intreaga noastra consideratie.

Gheorghe Haic Chivorchian

Secretar General”

In replica, secretarul general al LPF, Iustin Stefan a notat pe site-ul oficial al Ligii:

„Refuz sa intru intr-o polemica de natura sa afecteze imaginea de ansamblu a fotbalului romanesc. Nu am participat la elaborarea Regulamentelor Federatiei Romane de Fotbal, ci doar la analiza propunerilor de modificare formulate de reprezentantii acestui for. Vom continua dialogul institutional pentru a convinge Federatia Romana de Fotbal de necesitatea lamuririi dispozitiilor art. 41 din Regulamentul Disciplinar. De altfel, conducerea Federatiei Romane de Fotbal a recunoscut in mod repetat necesitatea eliminarii tuturor neclaritatilor din regulamentele sale, motiv pentru care am convingerea ca dispozitiile art. 41 vor fi lamurite si coroborate cu celelalte norme regulamentare in cel mai scurt timp posibil. Cupa Ligii este o competitie oficiala recunoscuta de Federatia Romana de Fotbal, Comitetul Executiv al acestui for aproband desfasurarea acestei competitii si incluzand-o in calendarul oficial al sezonului 2014/15. Cu ajutorul partenerului nostru media si al firmei Adeplast, Cupa Ligii reprezinta un succes economic major inca de la primul ei sezon, aspect recunoscut in unanimitate de cluburile din Liga I. In viitor, vom continua sa actionam pentru ca prin Cupa Ligii – Adeplast si prin Campionatul National ”Liga I” sa ridicam standardul competitiilor fotbalistice din Romania si sa raspundem asteptarilor tuturor iubitorilor de fotbal. Reputatia reprezinta un element esential pentru atragerea finantatorilor, sponsorilor si pentru valorificarea publicitatii cu ocazia jocurilor de fotbal, motiv pentru care vom spune intotdeauna ”nu” ipostazelor prin care este afectata imaginea fotbalului romanesc. Credem ca jocul de fotbal trebuie sa se dispute intotdeauna pe terenul de fotbal si nu in afara lui”.

Etichetat cu: , , , , ,
Postat în FOTBAL INTERN

Comenteeeezi?!!

  1. Fane spune:

    Ce vraiste.Este incredibil cum se fac regulamentele si legile la noi,pentru a fi incalcate de smecheri.Bananieri cu acte in regula.La noi orice schimbare ar trebui sa insemne mai bine,dar inseamna mai rau intotdeauna.

Liga I 2018/19
Loc Echipa Pct. J +/-
1CFR Cluj542623
2FCSB492620
3U Craiova 1948452619
4Astra Giurgiu422613
5FC Viitorul3826-1
6Sepsi Sfantu Gheorghe37267
7FC Botosani3626-2
8Poli Iasi3426-10
9AFC Hermannstadt3226-3
10Dinamo Bucuresti3226-8
11Gaz Metan Medias3126-7
12Dunarea Calarasi2426-9
13FC Voluntari2126-16
14Concordia Chiajna1826-26