Primele doua centre nationale de excelenta in fotbal vor fi in Targu Mures si Timisoara

iordanescu-burleanuPresedintele Federatiei Romane de Fotbal, Razvan Burleanu, a declarat joi, la finalul intrevederilor cu Primaria Targu Mures, dar si cu membri Consiliului Local TG. Mures, ca municipiile Targu Mures si Timisoara vor gazdui primele doua centre nationale de excelenta in fotbal, din cele 8 pe care FRF intentioneaza sa le deschida la nivel national, anunta Agerpres.

Vreau sa aduc cele mai sincere aprecieri determinarii pe care am inregistrat-o la nivel local, ma refer in mod direct la viceprimarul Claudiu Maior si primarul Dorin Florea, dar si consilierii locali, in ce priveste acest proiect foarte amplu care isi doreste asumarea unei performante sportive, culturale si sociale. Ne intereseaza ca acest centru regional sa-si gaseasca locul la Targu Mures, pentru noi are o componenta importanta, cea comunitara, ma refer la acest concept si aceasta convietuire intre romani si maghiari. Toate proiectele adoptate de FRF de acum inainte vor avea o componenta foarte puternica din punct de vedere comunitar. Este a doua vizita la Targu Mures, dupa cea de-acum 3-4 saptamani, cand am vizitat partea de infrastructura in care trebuie sa-si desfasoare activitatea acest centru regional de excelenta, si corespunde. Pasul urmator este semnarea unui protocol de colaborare intre Primaria municipiului Targu Mures si FRF. Am stabilit de comun acord acest parcurs de 2-3 saptamani pentru semnarea actelor si indeplinirea procedurilor administrative„, a aratat presedintele FRF.

Burleanu a spus ca viziunea FRF este crearea a 8 centre regionale de excelenta in urmatorii 2 ani, pentru ca cei mai tineri jucatori sa poata beneficia de o pregatire la cel mai inalt nivel.

Dorim sa intoarcem ceva comunitatii, iar locul unde vor merge primele resurse ale FRF este vechiul teren de fotbal al ASA Targu Mures, corelat cu acest proiect de selectie care va incepe in septembrie-octombrie, si care va continua in primavara anului urmator, astfel incat din vara-toamna lui 2015, cei mai buni, cei mai talentati 25 de copii din aceasta regiune — Regiunea VII Centru, din cele 6 judete — sa intre intr-un sistem de pregatire intensa, cu partea de cazare, partea de scoala — a fost aici prezent reprezentantul Liceului Sportiv—, iar din toamna anului 2015 sa avem o clasa speciala pentru acesti copii. in fiecare an, o alta grupa de varsta se va adauga acestui proiect, astfel incat in 4 ani sa avem toate cele 4 grupe de varsta. Prima grupa de varsta va fi cea care intra la liceu in clasa a IX-a„, a aratat Razvan Burleanu.

Acesta a precizat ca partea de infrastructura se va realiza cu bani de la FRF, care vor fi atrasi din surse externe, urmand sa se schimbe infrastructura de joc de la stadionul vechi al ASA: „Ceea ce ne intereseaza este profilul viitorului antrenor, ne intereseaza sa identificam antrenori la nivel local pe care noi, ca federatie, sa-i pregatim atat in cadrul scolii federale de antrenori, cat si in afara tarii (…), iar daca nu vom gasi, bineinteles sa ne deschidem usile asa cum am facut-o in ceea ce priveste numirea si responsabilizarea domnului Zoli Kovacs pentru a fi manager de proiect pentru cel mai mare proiect destinat sectorului de copii si juniori din Europa in momentul de fata. si nu sunt cuvinte mari, dar investitiile pe care noi le sustinem in momentul de fata cu tot ceea ce presupune acest proiect si aceasta campanie derulata sub numele «For the future» este o componenta importanta a proiectului de reconstructie pentru viitorul fotbalului romanesc”, a incheiat Razvan Burleanu.

 

Etichetat cu: , , ,
Postat în FOTBAL INTERN

Comenteeeezi?!!

 1. baciu gheorghe spune:

  ideea pare a fi foarte buna/sunt necesare anumite clarificari
  – cele 8 centre vor fi repartizate proprtional din punct de vedere geografic sau din pinct de vedere al potentialului economic al zonelor ?
  – se urmareste numai promovarea copiilr din anumite zone sau si dezvoltarea din punct de vedere fotbalistic la nivel national ?
  – participarea la selectii a unor copii este determinata de propunerile Inspectorilor Zonali ai FRF / acesti inspectori sunt supervizati? au voie sa faca pregatire individuala cu anumiti copii care ar putea face obiectul convocarii pentru selectie? sunt stabilite criterii pentru convocare si selectie? pot fi piblicate aceste criterii ? este transparent acest proces ?
  – in luna noiembrie s-au desfasurat la Tarlungeni jocuri pentru selectia la centrele de excelenta / au participat copii selectionati de la centrele ce se vor crea la Tirgu Mures,Timisoara si Craiova alaturi de o selectionata din celelalte regiuni istorice / am urmatoarele neclaritati
  – daca la Tirgu Mures , Timisoara si Craiova s-au facut selectii(au venit cu selectionate) ce rost a mai avut aceasta activitate?
  – selectionata din celelalte zone unde urmeaza sa sa formeze centre (din judetele limitrofe zonelor)de ce a participat din moment ce (ca principiu)copii din judetul Constanta nu pot juca la centrul de la Timisoara ?
  – pentru selectia copiilor pentru centrele care inca nu sa-u format din punct de vedere administrativ, va continua? exista un program la care publicul va avea acces?

Liga I 2018/19
Loc Echipa Pct. J +/-
1CFR Cluj301511
2FCSB281514
3U Craiova 1948261515
4FC Viitorul26152
5Gaz Metan Medias25150
6Astra Giurgiu20153
7Sepsi Sfantu Gheorghe20152
8Dunarea Calarasi1715-2
9Dinamo Bucuresti1715-6
10Concordia Chiajna1715-9
11Poli Iasi1715-10
12FC Botosani1615-4
13AFC Hermannstadt1515-3
14FC Voluntari815-13