EXCLUSIV / Adrian Ciobanu: „Federatia nu e condusa de doi presedinti!” Fostul secretar general a lamurit situatia din fruntea FR Patinaj!

Adrian-Ciobanu-patinaj-presedinteAdrian Ciobanu, presedintele Federatiei Romane de patinaj, a fost invitat in studioul Sport Total FM,in emisiunea “Trafic Sport”. Acesta a fost reales ca presedinte cu 17 voturi pentru, doua impotriva si o abtinere. 

Oficialul a vorbit despre problemele pe care le-a intampinat dupa castigarea noului mandat, care este contestat de foarte multe persoane din fenomen. Mai exact, este acuzat ca a furat zeci de mii de euro din conturile forului pe care il conduce din anul 2009. Pe langa Adrian Ciobanu, in emisiunea „Trafic Sport” au mai intervenit Cornel Gheorghe, cel care se considera adevaratul presedinte, dar si Eugen Imeci.

Adrian Ciobanu: „Acum au inceput sa se lamureasca lucrurile in FR Patinaj. Noi am urmat cursul Statutului in totalitate. Daca acei membri au fost si la sedinta din 17 dar si la cea din 17 dumneavoastra in ce tabara ii puneti? La noi au fost 14 cluburi care au votat, dar care s-au dus si in partea cealalta, iar asta nu se poate, pentru ca au votat de doua ori. Fiecare putem spune ce vrem. Este vorba despre doua treimi din cei care si-au exercitat dreptul la vot, adica din cei 20.

S-a vehiculat ideea ca sedinta lor e statutata, ca au aprobarea MTS-ului, dar n-a fost as. A fost o exchibitie totala! Eu sunt de acord cu unii, ca au aderat la aceasta solutie din dorinta de avea buget, de a avea activitate. In noiembrie 2012, MTS-ul a dat ultimii bani in aceasta federatie. Ni s-au dat banii pentru FOTE, dar ni s-au luat. Noi acolo am avut performante, doua medalii la short-track si un loc 5, rezultate nemaintalnite pana acum in Romania. Nu suntem doi presedinti in federatie!

S-a vazut ceea ce am facut in patinaj in ultimii doi ani si jumatate. Tin de scaun pentru ca am facut ceva, dar cel mai important este ca pe 16 trebuiau sa vina la AG, dar n-au facut-o. Daca veneau si castigau imi vedeam de treburile mele … Ei si acum sunt bineveniti pentru a discuta despre soarta patinajului.

Pentru a fi convocata o Adunare Generala in patinaj treptele sunt urmatoarele: presedintele discuta cu cei doi vicepresedintii, deci cu Biroul Executiv, care ar trebui sa fie patru. Am stabilit data de 16 iunie sa fie aceasta sedinte si am comunicat-o la toate cluburile. Daca aceste cluburi au dorit sa vina doar 14 este treaba lor. Prin urmare, sunt greseli ale Statutului!

In urma acelui audit, acesta fiind unul abuziv, cele doua peroane fiind actionate de mine in judecata, am depus documentele la MTS. Doamna Szabo va analiza toate aceste documente si speram ca se va debloca finantarea. Sunt niste reprezentanti ai ministerului, dar i-am contestat, ei interpretand cum au dorit legea. Dac eu am venituri proprii pot sa am activitatea cu aceste venituri proprii. Acel card, este al federatiei, normal ca are numele meu. Cu acest card se gireaza in strainatate, se fac rezervari … Cardul nu a fost folosit numai de Ciobanu, ceea ce se scrie in acel raport e total eronat. Acea contabila a tradus veniturile in lei si a bagat banii proprii in contul MTS-ului, asa au devenit neeligibile. Am dat-o min judecata si vom vedea ce spuine instanta”

Cornel Gheorghe a intervenit: „In urma AG din 17, eu sunt presedintele federatiei, unde au fost prezente doua treimi din reprezentantii cluburilor. Dansul interpreteaza Statutul dupa bunul plac. A mai avut o astfel de AG si nu a fost statutara, nefiind prezenti doua treimi. Domnul Ciobanu dezinformeaza, pentru ca la aceste alegeri trebuie sa fie prezent, conform Statutului, secretarul general.

Adrian Ciobanu: „Noua ni s-a ales un secretar, in 2010, doamna Barbulescu. Este adevarat ca la aceasta AG nu am avut acest secretar general”

Eugen Imecs, fostul seretar general al FR Patinaj: „Sunt ultimul secretar general pe care l-a avut Federatia. Pentru ca mi-am dat demisia fiind neplatit o luna si jumatate. Sunt profesor si nu puteam sa-mi las slujba pentru ceva ce nu sunt sigur ca va avea sorti de izbanda. Secretarul general trebuie sa fie prezent in acel Consiliu General care convoaca AG. Il intreb pe domnul Ciobanu, cum isi propune sa redreseze federatia fara banii de la MTS? Si daca se considera un presedinte reprezentativ cu 17 voturi? Comitetul Executiv este format din presedinte, unul dintre vicepresedinti pe ramura sportiva si un secretar general. In mod normal, conform Statutului, daca nu exista secretarul general in cadrul AG, aceasta este nestatutara. Eu am lucrat cu dansul, dar n-am avut niciodata acces la documentele din contabilitate.Dupa mine, niciuna dintre aceste AG nu au fost statutare si se va ajunge in instanta. Astfel, banii de la MTS nu vor intra in Federatie!

Adrian Ciobanu: „Eu le-am deschis usa cluburilor, dar n-au venit. Nu pot lua deciziile singur. Imi reprosez ca am crezut in cei care au tinut contabilitatea la federatie! Am cerut bnancii sa-mi dea toate extrasele, documentele, pe care aceasta fosta contabila le-a inaintat, care nu aveau semnaturile mele!

Cornel Gheorghe: „Nu ne opreste nimeni sa ne adunam si sa rezolvam problemele. Nu l-a oprit nimeni pe domnul Ciobanu sa nu vina la data de 17. Avem nevoie de un mediator, care sper sa fie MTS-ul!”

 

Etichetat cu: , , , , ,
Postat în ALTE SPORTURI

Comenteeeezi?!!

Liga I 2018/19
Loc Echipa Pct. J +/-
1FCSB211113
2CFR Cluj20115
3Gaz Metan Medias2011-1
4FC Viitorul19111
5Astra Giurgiu17116
6U Craiova 194816118
7Sepsi Sfantu Gheorghe16114
8Dunarea Calarasi1411-1
9Poli Iasi1411-5
10Concordia Chiajna1411-5
11FC Botosani12110
12Dinamo Bucuresti1111-7
13AFC Hermannstadt811-5
14FC Voluntari511-13