EXCLUSIV / Cornel Gheorghe, fostul mare patinator roman, prezent la Sport Total FM: „Domnul Ciobanu a condus netransparent Federatia in tot acest timp”

Cornel-GheorgheLuni, 16.iunie, Adrian Ciobanu, presedintele Federatiei Romane de Patinaj, a reusit sa castige un nou mandat de doi ani in fruntea forului, dupa ce a primit 17 voturi din cei 20 de electori prezenti la vot. A doua zi, marti, 17 iunie, Cornel Gheorhe, cel care l-a contestat indelung pe fostul si actualul presedinte, a organizat un Comitet de de Initiativa format din trei mebri afiliati, care a convocat o Adunare Generala de  alegeri, in urma careia a fost votat cu 39 de voturi din 54 de electori.

In aceste conditii, este asteptata interventia instantei sau a MTS-ului pentru a decide noua conducere a Federatiei Romane de Patinaj.

Miercuri, de la ora 17:00, in emisiunea „Trafic Sport”, moderata de Horatiu Sima, Nicolae Serbanescu si Ionel Lutan,a fost  prezent Cornel Gheorghe, de 11 ori campion national al Romaniei, acesta oferind mai multe detalii despre situatia confuza de la FR Patinaj.

… despre destructurarea Federatiei Romana de Patinaj:In septembrie, anul trecut, pe 23, a fost numit secretar general dl. Eugen Imecs. In urma conciedierii de catre domnul Ciobanu a secretarului ales statura de catre Adunarea Generala din 2012 , Ion Armenciu.

Dansul (Eugen Imecs, n.r.) a stat la Federatie o luna si jumatate dupa care si-a inaintat demisia spunand ca nu poate colobaroa cu domnul presedinte la acea vrene Ciobanu, caruia i-a cerut niste acte care se aflau in evidenta federatiei si dumnealui a refuzat sistematic sa le prezinte si in noiembrie si-a dat demisia.

In 15 decembrie, domnul Nicolae Belu a decedat, fiind membru in Consiliul Federal. Din Noua meembrii la 15 mai ramasesera 7.

La 25 martie, inca patru persoane si-au dat demisia. Din noua au ramas domnul  Ciobanu, Timis Mihai, si Maria Loffler. Domnul Timis Mihai era plecat idin tara inca din luna februarie. In statut se spune ca un Consilui Federal pentru a avea putere de decizie trebuie sa aiba o prezenta de doua treimi. In luna mai, mai erau doar trei persoane. Votul prin corespondenta nu este valabil, trebuie ca membri sa se intruneasca in aceeasi camera, sa semneze un proces verbal. Din acest punct de vedere am fost inr-o situatie deosebita si nu am mai putut sa ajungem la Consiliu Federal.

Sunt foarte multe lucruri care au nemultumit pe majoritatea membrilor, in primul rand ca Federatia nu mai are contract de finantare cu Minsterul din 2012. Domnul Ciobanu isi aroga un merit pentru ca a reusit sa continue fara finantare, dar nu este un merit, pentru ca eu consider ca din cauza lui suntem in aceasta situatie.

In urma sesizarilor multiple pe care le-am facut eu si alti membri ai Federatiei, MTS-ul a ordonat un audit in luna octombrie 2012. A durat o luna si jumatate si, in urma acelui control de audit, a fost descoperit ca suma de 250.000 de euro a fost cheltuita fara justificare. Federatia si conducerea nu au putut sa puna la dispozitie auditului foarte multe facturi sau chitante.

Consiliul Federal a functionat in niste parametrii de avarie. De la inceput noi l-am rugat pe presedinte sa ne prezinte o situatie financiara a fiecarei actiuni pe care Federatia o avea. Eram amanati mereu, iar domnul Ciobanu a condus in tot acest tot timp total netransaparent si nu a aratat niciodata o situatie clara.

La competitiile pe plan intern, domnul Ciobanu pus o taxa de participare ilegala, a amenintat si a santajat cluburile ca daca nu o vor plati, nu vor lasa copiii sa ajunga pe podiumuri. Copiii au fost lasati sa participe, dar din 5 in 5 minue se anunta ca cei care nu au platit taxa nu vor fi premiati.

Mai este cazului lui Kelemen Zoltan, care si-a platit pariticparea la competitiile internationale din banii personali, iar pe spatele lui a scris «Romania», nu «Kelemen Zoltan»”.

… despre cele doua Adunari Generale programate la o zi distanta: „In data de 24 aprilie 2014, mandatele lor au expirat. Noi, vazand ca presedintele ales in 2010 nu face niciun demers, am incercat sa facem acest comitet de initiativa si in data de 13 mai am trimis la cluburi, la tti membrii Federatiei acea propunere de convocator, in care am spus ca daca pana in data de 16 mai strangem jumatate +1 din adeziuni, atunci acea propunere de convocator devine convocatorul in sine. Calendaristic, ca sa respectam statutul am programat pe 17 iunie. 

La doua zile dupa convocatorul nostru, pe 15 mai, am primit un convocator incomplet din partea domnului Ciobanu in care convoca o AG ordinara si de alegeri in data de 16 iunie, fara sa stipuleze locatia, asa cum cere statutul. A fost ceva facut in pripa ca sa ne contracareze pe noi.

Inca un amanunt: nimeni nu a blocat pe cineva sa participe la AG din 17 (iunie), este o dezinformare crasa pe care a a prezentat-o domnul Ciobanu, in care a spus ca ne este frica de dansul si de asta nu-l primim pe 17. Niciun membru, niciun club nu l-a propus pe domnul Ciobanu candidat pe data de 17, unde ar fi fost foarte binevenit.

La sedinta din 17, am avut o prezenta de 70% din delegatii cu drept de vot. 

Anul acesta, dl. Ciobanu spune ca la statut spune in felul urmator ca o AG este statutara si are putere de decizie in prezenta a 2/3 din delegatii cu drept de vot desemnati sa participe. Dumnealui spune ca daca noi am boicotat AG anul trecut si nu ne-am desemnat delegati el a luat doua treimi din cei care au desemnat. Dar face o interpretare eroanta a statutului. Dar daca un anumit club a desmenat o persoane cu cinci zile inainte si nu ami poat ajunge, nu mai poate vota altcineva.

Mi-e un pic rusine ca dansul (Adrian Ciobanu, n.r.) dupa 4 ani nu cunoaste terminologia corecta a organelor de conducere. Nu este «Colegiu Executiv», este Comitet Executiv, iar componenta lui este foarte clara, presedinte, secretar general si vicepresedinte.

Domnul secretar-general Imecs, care a lucrat acea luna si jumatate a gasit in arhiva Federatiei anumite datorii si ni le-a prezentat, ieri (marti), in AG. Este vorba de vreo 453.000 de lei, datorii in afara celor 250.000 de euro.

Ieri, (luni, 17 iunie) au fost prezenti 39 de delegati cu drept de vot de la 24 de cluburi. AG este statutara cand se numara delegatii cu drept de vot, si nu cluburile.

AG de ieri a fost statutara, 39 de delegati din 54, deci undeva la 70-72% prezenta.

La fucntia de presedinte a fost doar candidatura mea. Am luat 36 de voturi, a, avut doua impotriva si o abtinere. La vicepresedinte, patinaj artistic a castigat Marina Beschea. La vicepresedinte patinaj viteza a fost o singura candidatura a domnului Coros Vasile care a intrunit 38 de voturi si o abitenere.

Pe functia de secretar general am avut o singura candidatura in persoana domnului Eugen Imecs, care a luat 39 de voturi.

Ieri s-au votat toti cei 9 membri ai Consiliului Federal”.

„.

 

Etichetat cu: , , , , , ,
Postat în ALTE SPORTURI

Comenteeeezi?!!

Liga I 2018/19
Loc Echipa Pct. J +/-
1FCSB18912
2CFR Cluj1694
3Sepsi Sfantu Gheorghe1595
4U Craiova 19481498
5Astra Giurgiu1485
6Gaz Metan Medias1480
7Poli Iasi149-3
8FC Viitorul139-1
9Dunarea Calarasi129-1
10Dinamo Bucuresti109-5
11Concordia Chiajna109-6
12FC Botosani89-2
13AFC Hermannstadt79-3
14FC Voluntari39-13