LPF a aprobat in unanimitate reinfiintarea Cupei Ligii! Vezi care va fi regulamentul!

gino-conferinta-Cupa-LigiiGino Iorgulescu, presedintele LPF, a sustinut o conferinta de presa, miercuri, in care a confirmat ca din urmatorul sezon se va reinfiinta Cupa Ligii si a dat cateva detalii cu privire la noua competitie. Meciurile se vor disputa intr-o singura mansa, pe terenul primei formatii extrase din urne. Semifinalele se vor disputa tur-retur, apoi finala.

Va prezentam mai jos criteriile dupa care se va va organiza Cupa Ligii, conform LPF.

Liga Profesionista de Fotbal propune cluburilor membre disputarea Cupei Ligii I incepand cu sezonul competitional 2014/2015 conform celor aratate mai jos.
Cu exceptia semifinalelor, jocurile se vor desfasura in sistem eliminatoriu, intr-o singura mansa.

In situatia in care dupa 90 minute de joc rezultatul este de egalitate, jocul se va prelungi cu doua reprize a cate 15 minute, fara pauze intre ele, dar cu o pauza de 5 minute pana la prima repriza a prelungirilor.

Daca dupa reprizele de prelungire egalitatea se mentine, echipa invingatoare va fi stabilita prin executarea loviturilor de departajare, potrivit procedurilor de determinare a castigatorului jocului, stabilite de IFAB prin Legile Jocului.

Dupa aprobarea competitiei de catre FRF, Liga Profesionista de Fotbal va intocmi un regulament al Cupei Ligii I, care va fi supus aprobarii Adunarii Generale.

NUMARUL DE ECHIPE PARTICIPANTE

Participa la Cupa Ligii I un numar de 18 echipe, respectiv cele 14 ramase in Liga I si cele 4 promovate din Liga a II-a la finalul sezonului 2013/2014.

In prima faza, vor juca intre ele doar echipele nou promovate, dupa cum urmeaza:

Locul 2 (Seria I) – Locul 1 (Seria II): pe stadionul locului 2 din Seria I.

Locul 2 (Seria II) – Locul 1 (Seria I): pe stadionul locului 2 din Seria II.

Se califica in faza urmatoare cele doua castigatoare, acestea urmand a disputa jocurile optimilor alaturi de celelalte 14 echipe.

FAZA OPTIMILOR DE FINALA

Stabilirea imperecherii se va face prin tragere la sorti, toate cele 16 echipe urmand a fi introduse intr-o singura urna. Jocurile se vor disputa astfel:

prima echipa extrasa din urna va juca cu cea de-a doua echipa extrasa. Cea de-a 3-a echipa va juca cu cea de-a 4-a echipa extrasa, si tot asa pana la imperecherea tuturor echipelor.

ALEGEREA TERENULUI DE JOC

Cu exceptia finalei, jocurile se vor disputa pe terenul primei echipe extrase din urna cu ocazia tragerii la sorti.

FAZA SFERTURILOR DE FINALA

In aceasta faza participa cele 8 echipe calificate dupa faza optimilor.

Stabilirea imperecherii se va face prin tragere la sorti, toate cele 8 echipe urmand a fi introduse intr-o singura urna. Jocurile se vor disputa astfel:

Prima echipa extrasa din urna va juca cu cea de-a doua echipa extrasa. Se va proceda in acelasi mod pana la imperecherea tuturor echipelor.

FAZA SEMIFINALELOR

In aceasta faza participa cele 4 echipe calificate dupa faza sferturilor de finala.

Aceasta faza a Cupei Ligii I se va desfasura in doua manse, in sistem tur-retur.

Stabilirea imperecherii se va face prin tragere la sorti, toate cele 4 echipe urmand a fi introduse intr-o singura urna.

Prima echipa extrasa din urna va juca cu cea de-a doua echipa extrasa, iar cel de-al doilea joc se va disputa intre echipele ramase in urna.

Jocul din tur se va disputa pe stadionul primei echipe extrase din urna.

FINALA

In finala participa cele doua echipe calificate din semifinale.

Terenul pe care se va disputa finala Cupei Ligii va fi stabilit prin tragere la sorti, in Adunarea Generală ordinara a LPF, ce va avea loc intre cele doua editii de campionat (Iulie 2014).

Sunt eligibile toate stadioanele care indeplinesc conditiile de participare in cupele europene.

CHELTUIELILE DE ORGANIZARE

Pentru jocurile disputate in cadrul Cupei Ligii I, cheltuielile si beneficiile vor fi impartite astfel: clubul gazda va suporta cheltuielile legate de organizarea jocului si le va retine din sumele incasate din vanzarea de bilete. Ulterior, suma ramasa va fi impartita in cote egale cu clubul oaspete, in termen de maxim 10 zile de la disputarea jocului. Daca din incasari nu vor rezulta beneficii sau beneficiile nu depasesc costurile, fiecare club va suporta în mod egal acoperirea cheltuielilor ocazionate de organizarea jocului sau a diferentei rezultata.

REPARTIZAREA DREPTURILOR MEDIA

Drepturile media cuvenite pentru Cupa Ligii I sunt în cuantum de 1.000.000 Euro net si vor fi repartizate cluburilor participante astfel:

Faza I:

Fiecare echipa participanta va primi cate 10.000 Euro net (total premii 4 X 10.000 Euro = 40.000 Euro).

Faza optimilor de finala:

Fiecare echipa participanta va primi cate 20.000 Euro net (total premii 16 X 20.000 Euro = 320.000 Euro)

Faza sferturilor de finala:

Fiecare echipa participanta va primi cate 25.000 Euro net (total premii 8 X 25.000 Euro = 200.000 Euro)

Faza semifinalelor:

Fiecare echipa participanta va primi cate 50.000 Euro net (total premii 4 echipe X 50.000 Euro = 200.000 Euro)

Finala

Fiecare echipa participanta va primi câte 70.000 Euro net pentru participarea in finala (in total 140.000 Euro). Castigatoarea Cupei Ligii va mai primi suma de 100.000 Euro net.

GESTIONAREA COLECTIVA A DREPTURILOR DE MARKETING

In situatia in care Adunarea Generala a aprobat propunerea d-lui. vicepresedinte Robert Pongracz privind gestionarea colectiva a drepturilor de marketing din Cupa Ligii I, veniturile nete rezultate se vor imparti astfel:

50% din veniturile nete către LPF si 50% din veniturile nete vor fi repartizate cluburilor conform grilei aprobate si anexate.

JURISDICTIE

Orice litigii disciplinare sau contractuale in legatura cu desfsuurarea acestei competitii vor fi solutionate de comisiile cu atributii jurisdictionale ale Federatiei Romane de Fotbal.

Etichetat cu: , , , ,
Postat în FOTBAL INTERN

Comenteeeezi?!!

  1. florin spune:

    castigatoarea cupa ligii va participa in urmatoarea editie in europa league

Liga1 - PlayOff 2018
Loc Echipa Pct. J +/-
1CFR Cluj50106
2FCSB49108
3CS U Craiova38100
4FC Viitorul35102
5Astra Giurgiu3310-2
6CSM Poli Iasi2410-14
Liga1 - PlayOut 2018
Loc Echipa Pct. J +/-
1Dinamo Bucuresti541420
2FC Botosani40143
3OSK Sf Gheorghe34147
4Gaz Metan Medias30143
5Concordia Chiajna3014-5
6FC Voluntari2714-6
7ACS Poli Timisoara2714-6
8Juventus Bucuresti1714-16