Procurorii au comunicat oficial acuzatiile ce i se aduc lui Dumitru Dragomir

mitica-dragomirFostul presedinte al LPF, Dumitru Dragomir este cercetat alaturi de Mihai Corbu si Radu Arhire sub acuzatiile de evaziune fisala, spalare de bani si delapidare in cazul vanzarii drepturilor TV in perioada 2011-2013. Cei trei inculpati au fost retinuti, luni, pentru 24 de ore si cu exceptia fostului sef al Ligii care va fi anchetat in libertate, judecatorii au dat curs cererii inainte de procurori privind prelungirea arestului preventiv pentru urmatoarele 29 de zile.
Intr-un comunicat oficial, Parchetul General a explicat acuzatiile ce li se aduc celor trei inculpati, Dumitru Dragomir, Radu Arhire si Mihai Corbu.

„Din probele administrate a rezultat suspiciunea rezonabila ca in perioada 2011 – 2013, inculpatul Dumitru Dragomir, in calitate de presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, in baza unei intelegerii cu inculpatul Corbu Mihai – administrator al SC Capital Properties SRL, cu intentie, a determinat membrii LIGII PROFESIONISTE DE FOTBAL (L.P.F.) sa aprobe acordarea / plata unui comision in valoare de 12.102.648 lei, in favoarea SC Capital Properties SRL – drept contravaloare a unor servicii de intermediere care, in realitate, nu s-au prestat – in scopul insusirii sumei anterior mentionate.

Astfel, pentru realizarea acestui scop, inculpatul Dragomir Dumitru, profitind de calitatea sa de presedinte al LPF, a creat, in paralel cu circuitul licit de vinzare (prin negociere directa) a drepturilor de televizare catre S.C. RCS&RDS SRL, un circuit ilicit – fictiv, apt sa creeze confuzia cu cel licit, in scopul delapidarii sumei de 3.000.000 de euro din patrimoniul LPF.

Inculpatul Dumitru Dragomir a inserat in circuitul fictiv un contract de intermediere (care atesta o activitate neconforma cu realitatea – desfasurarea unor activitati de identificare pe piata a unui cumparator) cu societatea administrata de inculpatii Corbu Mihai si Radu Arhire Alexandru Madalin.

In baza contractului de intermediere, inculpatul Dragomir Dumitru a obtinut aprobarea platii de catre Adunarea Generala a actionarilor – L.P.F. a unui comision de 5% din pret catre societatea administrata de inculpatul Corbu Mihai, cunoscand ca aceste servicii nu au fost prestate.

Totodata, in fiecare intrunire a Adunarii Generale din aceasta perioada, inculpatul Dragomir Dumitru, care a condus adunarile, a prezentat membrilor actele circuitului licit, determinindu-i sa-si dea acordul pentru incheierea contractului de mandat intre L.P.F. si societatea administrata de inculpatii Corbu Mihai si Radu Arhire Alexandru Madalin, desi contractul intre LPF si S.C. RCS&RDS SRL s-a incheiat ca urmare a negocierii directe.

Desi cunostea ca acel contract de mandat (intermediere) a ramas fara obiect si din punct de vedere juridic, inculpatul Dumitru Dragomir l-a executat in sensul ca a platit in trei transe comisionul catre societatea administrata de inculpatii Corbu Mihai si Radu Arhire Alexandru Madalin.

Din societatea administrata de inculpatii Corbu Mihai si Radu Arhire Alexandru Madalin, suma de bani a fost transferata in cele din urma, in baza unor relatii comerciale fictive, in conturile unor societati fantoma. Din conturile acestora, sumele de bani au fost scoase in numerar si returnate inculpatilor.”

sursa foto: evz.ro

Etichetat cu: , , , , , ,
Postat în FOTBAL INTERN

Comenteeeezi?!!

LIGA 1 2017/18
Loc Echipa Pct. J +/-
1CFR Cluj492223
2FCSB472231
3CS U Craiova432213
4Astra Giurgiu372210
5FC Botosani35223
6FC Viitorul342211
7Dinamo Bucuresti34229
8CSM Poli Iasi3022-1
9ACS Poli Timisoara2622-12
10FC Voluntari2522-5
11Concordia Chiajna24220
12Gaz Metan Medias1522-23
13OSK Sf Gheorghe1522-27
14Juventus Bucuresti922-32