Sportul Altfel – ateliere de educatie sportiva, o idee a ministrului Gabriela Szabo

Sportul-AltfelUn proiect gandit mai de mult de Gabriela Szabo, Sportul altfel, destinat promovarii educatiei fizice sportive in randul tinerei generatii, indeosebi a celor din invatamantul preuniversitar, prinde viata in ziua de 8 aprilie, la Stadionul National de rugby Arcul de Triumf.

Unde noul ministru al Tineretului si Sportulul, in colaborare cu cancelaria Primului Ministru, Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti din Invatamantul Preuniversitar, Ministerul Educatiei Nationale, DMTS si Inspectoratul Scolar Bucuresti, dar si cu 11 federatii de specialitate invita circa 2000 de copii, insotiti de profesori. Intre orele 10,00 si 14,00 copiii vor participa la ateliere organizate de federatiile de atletism, box, fotbal, handbal, judo, lupte, rugby, scrima, tenis de camp, triatlon si volei. Unde vor putea sta de vorba cu personalitati ale sportului romanesc, care le vor inmana materiale promotionale din partea federatiilor. Gabriela Szabo va oferi, la randul sau, o serie de distinctii unor copii remarcati la diverse competitii scolare.

Obiectivul central al proiectului, care se va intinde pe durata unei saptamani, este atragerea elevilor si tinerilor la activitati constante de educatie fizica si sport.

Reproducem mai jos comunicatul MTS:

Ministerul Tineretului si Sportului alaturi de Cancelaria Primului Ministru, Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti – invatamant Preuniversitar, FR Rugby, FR Fotbal, FR Scrima, FR Tenis de camp, FR Volei, FR Atletism, FR Lupte, FR Handbal, FR Judo, FR Box, FR Triatlon, Ministerul Educatiei Nationale, Directia pentru Sport si Tineret a Municipiului Bucuresti si Inspectoratul scolar al Municipiului Bucuresti organizeaza Sportul Altfel. Evenimentul va avea loc pe 8 Aprilie, intre orele 10:00 – 14:00 pe Stadionul National de Rugby “Arcul de Triumf”. Ministerul Tineretului si Sportului isi propune prin acest demers sa promoveze educatia sportiva in randul tinerei generatii. Ministrul Gabriela SZABO ii va sustine pe toti elevii care vor participa la ateliere si vor primi o ALTFEL de educatie sportiva.

scoala Altfel ii aduce an de an pentru o saptamana pe elevi spre activitati non-formale, urmarind determinarea unei coeziuni sociale in randul tinerilor si dezvoltarea plenara a acestora. Proiectul Sportul Altfel are ca obiectiv central educarea elevilor si tinerilor in sensul unei activitati constante de educatie fizica sportiva. Cei 2000 de elevi se vor bucura de atelierele organizate de federatiile care s-au dedicat si implicat direct in desfasurarea evenimentului din 8 aprilie.

Atelierele vor fi animate si de nume reprezentative ale sportului romanesc, iar initiatorii proiectului vor oferi tuturor materiale informationale. Deschiderea evenimentului va fi oficiata de Ministrul Tineretului si Sportului, Gabriela SZABO, care la final ii va premia pe elevi pentru participarea in cadrul activitatilor sportive.

Jandarmeria Romana va fi de asemenea prezenta alaturi de Serviciul de Ambulanta B I. Totodata, elevii vor fi insotiti, conform protocolului, de un profesor la 10 copii.

Sportul Altfel se desfasoara pe data de 08.04.2014, intre orele 10:00 – 14:00, pe Stadionul National de Rugby “Arcul de Triumf”, situat in Bulevardul Marasti, nr. 18-20, sector 1.

Sursa: MTS

Etichetat cu: , ,
Postat în DIVERSE

Comenteeeezi?!!

Liga I 2018/19
Loc Echipa Pct. J +/-
1Dinamo Bucuresti311
2AFC Hermannstadt311
3Astra Giurgiu311
4Dunarea Calarasi311
5CFR Cluj110
6FC Botosani110
7Concordia Chiajna000
8Gaz Metan Medias000
9Poli Iasi000
10U Craiova 1948000
11FC Voluntari01-1
12FC Viitorul01-1
13FCSB01-1
14Sepsi Sfantu Gheorghe01-1