LPF a dat unda verde FRF-ului de a cere suspendarea sistemului de licentiere pentru sezonul viitor

gino-burleanuLiga Profesionista de Fotbal a anuntat intr-un comunicat pe site-ul oficial al forului ca va cere Federatiei Romane de Fotbal sa demareze corespondenta cu UEFA in vederea renuntarii la criteriile de licentiere pentru echipele din Liga 1 care nu merg in cupele europene. La seminarul, organizat miercuri la sediul LPF, in care s-a dezbatut problema licentierii, reprezentantii FRF au semnalat ca pentru sezonul viitor „doar patru sau cinci cluburi” indeplinesc conditiile de obtinere a licentei.

Presedintele LPF, Gino Iorgulescu a punctat ca, in cazul in care UEFA va accepta exceptia invocata de FRF, aceasta se va aplica doar pentur sezonul urmator, urmand ca sistemul de licentiere sa fie impus din nou tuturor echipelor din Liga 1 incepand cu editia de campioant 2015/2016.
Iata comunicatul LPF:

„In cursul zilei de miercuri, 19 martie 2014, la solicitarea noii conduceri a Federatiei Romane de Fotbal, a avut loc la sediul Ligii Profesioniste de Fotbal, din Bucuresti, strada Alexandru Vitzu, nr. 2A, sector 5, un seminar avand ca tema „Licentierea cluburilor din Liga 1”. Toate cluburile din Liga 1 si-au desemnat reprezentanti din top management care au fost prezenti la convocarea venita din partea Federatiei Romane de Fotbal si a Ligii Profesioniste de Fotbal.

La acest seminar au participat din partea Federatiei Romane de Fotbal domnii Razvan Burleanu – Presedinte, Gheorghe Chivorchian – Secretar General si Viorel Duru – Director de Licentiere, iar din partea Ligii Profesioniste de Fotbal, domnii Gino Iorgulescu – Presedinte, Justin Stefan – Secretar General si Robert Pongracz – Vicepresedinte.

Cu aceasta ocazie, reprezentantii FRF au aratat ca la momentul actual doar patru sau cinci cluburi din Liga 1 indeplinesc in totalitate criteriile de licentiere. Avand in vedere problemele financiare majore cu care se confrunta sportul romanesc, in general, si fotbalul, in special, reprezentantii cluburilor din Liga 1, cu majoritate de voturi (cluburile Ceahlaul Piatra Neamt si FC Astra s-au abtinut), au decis sa solicite Federatiei Romane de Fotbal demararea unei corespondente cu UEFA in vederea renuntarii la conditia licentierii pentru participarea la Campionatul National Liga 1 cu aplicare pentru editia de campionat 2014/2015, urmand ca licentierea sa se desfasoare numai pentru cluburile participante in competitiile europene. 

Pentru a evita orice neintelegeri, in privinta solicitarii majoritatii cluburilor din Liga 1, facem urmatoarele precizari: 

– masura suspendarii obligativitatii detinerii licentei pentru participarea la competitia „Liga 1”, se aplica doar pentru editia de campionat 2014/2015., cu conditia aprobarii ei de catre UEFA si Adunarea Generala a Federatiei Romane de Fotbal; 

– cluburile din Liga 1 care vor participa in sezonul 2014/2015 in competitiile organizate de UEFA trebuie sa indeplineasca toate criteriile de licentiere prevazute in Regulamentul National de Licentiere a Cluburilor – editia 2013, inclusiv conditiile prevazute la criteriul financiar; 

– Presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, domnul Gino Iorgulescu isi exprima atasamentul fata de existenta unor conditii minime de participare in Campionatul National al Ligii 1, printre care si existenta unor garantii pentru executarea obligatiilor financiare asumate de cluburile din Liga 1 fata de celelalte cluburi de fotbal din Romania si fata de jucatorii de fotbal, principalii protagonisti ai spectacolului sportiv. In acest sens, in cadrul Adunarii Generale Extraordinare a Ligii Profesioniste de Fotbal care va avea loc in ziua de 8 aprilie 2014, Presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal va propune adoptarea unor masuri care sa asigure protejarea intereselor financiare si sportive ale tuturor cluburilor din Liga 1. Totodata, domnul Gino Iorgulescu este constient de beneficiile aduse fotbalului romanesc de procesul de licentiere si spera ca, in situatia in care UEFA si Adunarea Generala a Federatiei Romane de Fotbal vor aproba solicitarea de suspendare a conditiei licentierii pentru participarea la Campionatul National Liga 1, editia 2014/2015 venita din partea majoritatii cluburilor din Liga 1, aceasta masura sa fie una temporara si de scurta durata, urmand ca in sezonul competitional 2015/2016 procesul de licentiere sa fie reluat. 

LIGA PROFESIONISTA DE FOTBAL”

Etichetat cu: , , , ,
Postat în Liga 1

Comenteeeezi?!!

Liga I 2018/19
Loc Echipa Pct. J +/-
1CFR Cluj542623
2FCSB492620
3U Craiova 1948452619
4Astra Giurgiu422613
5FC Viitorul3826-1
6Sepsi Sfantu Gheorghe37267
7FC Botosani3626-2
8Poli Iasi3426-10
9AFC Hermannstadt3226-3
10Dinamo Bucuresti3226-8
11Gaz Metan Medias3126-7
12Dunarea Calarasi2426-9
13FC Voluntari2126-16
14Concordia Chiajna1826-26