Dumitru Dragomir, dezvaluiri incendiare la adresa lui Adrian Mititelu: „Nu dezafilierea a fost declinul echipei!”

Dragomir-atentiuneDumitru Dragomir se tine de cuvant, iar printre promisiunile facute, dupa ce a fost indepartat de la sefia LPF, se numara si dezvaluirile legate de obtinerea frauduloasa a sumelor din drepturile tv de catre Adrian Mititelu in 2011.

Pe siteul sau personal, www.oracoluldelabalcesti.ro, fostul sef al Ligii Profesioniste de Fotbal afirma ca declinul clubului oltean avea sa vina cu mult inaintea dezafilierii, iar Mititelu „a speculat situatia creata prin dezafiliere si a incercat sa-si creeze imaginea de persecutat, care pare sa nu mai aiba un real fundament astazi„.

La data de 01.07.2002 s-a infiintat S.C. FOTBAL CLUB U CRAIOVA S.A., avand J16/565/2002 si C.U.I 14725165, societate care detinea echipa de fotbal Universitatea Craiova, echipa care a activat pana in 2010 in Campionatul National de Fotbal, Liga I. Societatea amintita a avut ca actionari in cursul anului 2010, printre altii, pe Mititelu Adrian-Marin, care detinea controlul acesteia (impreuna cu membrii familiei sale, detinand aproximativ 65% din actiunile ei).

S.C. FOTBAL CLUB U CRAIOVA S.A. a intrat sub incidenta Legii nr. 85/2006 a reorganizarii judiciare si falimentului, avand in acelasi timp instituit sechestru asupra actiunilor detinute de asociati, cat si poprire dispusa de ANAF asupra conturilor societatii.

Pentru evitarea consecintelor legale izvorate din aceasta situatie, Mititelu a infiintat, prin interpusi, o noua societate pe actiuni, S.C FC U Craiova S.A. cu numar de inregistrare J16/1351/2006 si CUI 18868699, avand ca actionari pe Traistariu Aurel-Marian si Rosca Petru-Vladut, care este si administratorul societatii. Sunt de mentionat similitudinea de denumire cu vechea societate si identitatea de sediu social (str. Sfantul Dumitru nr. 1, Craiova).

Pentru a obtine in mod fraudulos sumele provenite din drepturile TV – sume ce sunt distribuite de LPF si au ca titulari strict determinati cluburile de fotbal licentiate, participante la competitia Campionatul National de Fotbal Liga I (in spetaa clubul de fotbal detinut de S.C. FOTBAL CLUB U CRAIOVA S.A.) – Mititelu A. a trimis in repetate randuri adrese Ligii Profesioniste de Fotbal prin care a solicitat plata acestor sume, prezentand corespondentele purtate cu Directia Generala a Finantelor Publice in numele S.C. FOTBAL CLUB U CRAIOVA S.A., motivand ca destinatia sumelor incasate este plata salariilor restante si astfel acestea nu pot fi indisponibilizate in mainile L.P.F, in calitate de tert poprit. Prin aceeasi adresa, acesta a indicat si un cont in care sa fie virate aceste sume, cont din care sa se faca plata salariilor catre angajatii S.C. FOTBAL CLUB U CRAIOVA S.A., desi societatea S.C. FC U Craiova S.A. nu avea nicio masura asiguratorie si nici nu era in atentia organelor fiscale. in urma unor cercetari ulterioare, si cu concursul organelor de administrare fiscala, s-a observat ca in fapt facturile au fost emise de catre S.C. FC U CRAIOVA S.A., o societate in care Mititelu Adrian nu are nicio calitate si care a fost infiintata, prin interpusi, numai pentru a evita poprirea si consecintele procedurii reorganizarii judiciare in care este parte societatea ce detine clubul de fotbal Universitatea Craiova, iar sumele astfel virate de L.P.F sa fie folosite in scopuri personale de catre Mititelu prin eludarea dispozitiilor legale.

O chestiune care trebuie elucidata este si obtinerea licentei de catre S.C. FC U CRAIOVA S.A. in concret, desi documentatia depusa pentru obtinerea licentei apartinea S.C. FOTBAL CLUB U CRAIOVA S.A., Mititelu s-a folosit de coincidenta dintre initialele acestui club si denumirea celeilalte societati create prin interpusi, respectiv S.C. FC U Craiova S.A. Astfel, desi documentatia si licenta apartineau de drept primei societati (S.C. FOTBAL CLUB U CRAIOVA S.A.), ca urmare a inducerii in eroare, prin abrevierea denumirii, aparent, licenta s-ar fi emis pe noua societate (S.C. FC U Craiova S.A.). in acest context desi S.C. FOTBAL CLUB U CRAIOVA S.A era titularul licentei si membru afiliat al FRF, singurul club indreptatit sa participe la Competitia Nationala Liga 1, prin manoperele frauduloase ale personajului amintit s-a creat o aparenta juridica prin care, profitand de denumirea abreviata mentionata in licenta, titular al acestor drepturi era o alta entitate juridica, respectiv S.C. FC U Craiova S.A.

Este limpede ca nu dezafilierea clubului S.C. FOTBAL CLUB U CRAIOVA S.A a fost cauza declinului acestei formatii, caci premisele dezastrului au existat cu mult inaintea acestui moment. Cu abilitate, Mititelu a speculat situatia creata prin dezafiliere si a incercat sa-si creeze imaginea de persecutat, care pare sa nu mai aiba un real fundament astazi”, se arata in materialul postat pe site.

Etichetat cu: , , , ,
Postat în FOTBAL INTERN

Comenteeeezi?!!

LIGA 1 2017/18
Loc Echipa Pct. J +/-
1CFR Cluj401818
2FCSB381824
3CS U Craiova361811
4FC Botosani32189
5FC Viitorul301812
6Astra Giurgiu28187
7Dinamo Bucuresti24183
8CSM Poli Iasi2418-2
9ACS Poli Timisoara2318-11
10FC Voluntari2118-3
11Concordia Chiajna1718-5
12OSK Sf Gheorghe1218-20
13Gaz Metan Medias1118-23
14Juventus Bucuresti918-20