Hochei pe gheata / Exclusiv – Trei candidati pentru sefia federatiei! Alegerile vor fi luni, la sediul ANST

Hochei-ASC-Corona-BrasovAdunarea Generala a Federatiei Romane de Hochei pe Gheata va alege luni 18 noiembrie noua conducere: presedintele, doi vicepresedinti si opt membri ai Biroului Federal. Pentru cel mai important post candideaza Florian Gheorghe, Zoltan Olti-Pasca si Alexandru Butucel. Un fost hocheist, antrenor si presedinte al ANST, finantatorul echipei ASC Corona Brasov si un arbitru international. I-am rugat sa creioneze pentru Radio Sport Total FM, in exclusivitate, principalele puncte ale programului pe care-l vor prezenta Adunarii Generale.

FLORIAN GHEORGHE. „Am decis sa candidez pentru a incerca sa readuc acest frumos sport unde-i este locul. Obiectivele mele vizeaza, printre altele, infrastructura, performanta, procurarea echipamentelor si materialelor sportive, o noua viziune asupra pregatirii hocheistilor si antrenorilor. Voi prezenta un program de extindere a patinoarelor descoperite, la Buzau, Ploiesti, Suceava si de construire a unor arene acoperite la Pitesti, Sfantu Gheorghe, Tg. Jiu, Timisoara, Oradea. Evident, cu sprijinul autoritatilor locale, Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, accesand, totodata, fonduri europene. Pe verticala, voi face demersuri pentru redresarae hocheiului juvenil, de la 8-10 ani in sus. La capitolul performanta voi numi, impreuna cu Biroul Federal, cei mai buni antrenori, la toate loturile, asigurand, totodata, o viziune comuna a acestor echipe. Vom cauta sa gasim echipamente si materiale sportive la preturi convenabile si sa le impartim in mod transparent. Pentru a avea cadre bine pregatite vom institui, pentru inceput, burse academice in strainatate pentru sportivi si tehnicieni „.

ZOLTAN OLTI-PASCA. „Pornesc de la speranta ca vom reusi sa lasam la o parte orgoliile si sa fim toti pe aceeasi lungime de unda pentru binele hocheiului romanesc, macinat de atatea probleme din interior si din afara. In primul rand trebuie sa gasim fonduri pentru echipa care va face deplasarea luna viitoare la Mondialele Under 20 din Ungaria. Dupa care voi avea o discutie cu primarul Sorin Oprescu pentru construirea unui patinoar normal in Bucuresti. Ma preocupa, in acelasi timp, incheierea lucrarilor la patinoarul din Tg. Mures si la cel din Tg. Secuiesc, unde nu s-au gasit banii necesari pentru montarea acoperisului. In urmatorii ani va trebui sa marim numarul patinoarelor acoperite, sa investim mai mult in antrenori, prin continuarea programului de licentiere, in arbitri si, desigur, in sportivi. Ma preocupa si imbunatatirea colaborarii cu Federatia Internationala pentru obtinerea de fonduri si trimiterea unor specialisti”.

ALEXANDRU BUTUCEL, cel mai tanar candidat, 26 ani. „Mi-am propus 15 obiective, pe care le consider realizabile, daca voi reusi sa obtin colaborarea tuturor membrilor Biroului Federal. Cateva dintre acestea: dezvoltarea si armonizarea relatiilor cu MTS, MEC, promovarea hocheiului in randul populatiei, perfectionarea organizarii si functionarii sistemului national de practicare a acestui sport sub forma de loisir si performanta, dezvoltatea unor programe specifice pentru mediul rural, cluburile sportive scolare si universitare, *cresterea eficientei utilizarii fondurilor publice pentru finantarea programelor sportive, modernizarea bazelor sportive si construirea altora in Bucuresti si in tara, promovarea spiritului de fair-paly, a masurilor de prevenire si sanctionare a actiunilor de doapj si violenta in sport, dezvoltarea relatiilor si schimburilor internationale in domeniul hocheiului pe gheata.”*

Etichetat cu: , , ,
Postat în Hochei

Comenteeeezi?!!

Liga I 2018/19
Loc Echipa Pct. J +/-
1CFR Cluj301511
2FCSB281514
3U Craiova 1948261515
4FC Viitorul26152
5Gaz Metan Medias25150
6Astra Giurgiu20153
7Sepsi Sfantu Gheorghe20152
8Dunarea Calarasi1715-2
9Dinamo Bucuresti1715-6
10Concordia Chiajna1715-9
11Poli Iasi1715-10
12FC Botosani1615-4
13AFC Hermannstadt1515-3
14FC Voluntari815-13