Carol Eduard Novak a fost demis de la conducerea Federatiei de Ciclism!

Eduard-Carol-NovakConflictul de la Federatia Romana de Ciclism a atins punctul culminant astazi, cand presedintele Carol Eduard Novak a fost demis. Consiliul de Administratie al FRC a luat aceasta decizie acuzandu-l pe Novak de incalcarea a 25 de regulamente.

Puteti vedea mai jos comunicatul integral al Federatiei Romane de Ciclism:

Consiliul de Administratie al Federatiei Romane de Ciclism, intrunit statutar in sedinta, cu participarea a sase din noua membri, in data de 12 Noiembrie 2013, la sediul FRC, luand act de Raportul Comisiei de disciplina, a hotarat demiterea Domnului Carol Eduard Novak din functia de Presedinte al FRC, in urma incalcarilor grave ale Statutului si Regulamentului de Organizare si Functionare ale FRC.

Printre cele 25 de motive de nerespectare a Regulamentelor, se numara:
-neconvocarea Consiliului de Administratie al Federatiei Romane de Ciclism din data de 26 Martie 2013, incalcand astfel prevederile Art. 27 si ale Art. 66, punctul 6) din Statutul Federatiei Romane de Ciclism, blocand toata activitate federatiei;
-a decis participarea loturilor nationale la campionate mondiale, europene si balcanice, fara autorizatie de la MTS si fara consultarea Comisiei tehnice, cu sportivi selectionati pe criterii subiective, de cele mai multe ori, apartinand Clubului Sportiv Intersport Miercurea Ciuc, in detrimentrul altor ciclisti mult mai bine clasati si mai bine cotati, cu sanse reale la medalii;
-a solicitat intocmirea si eliberarea licentelor pentru sportivi apartinand unor structuri sportive neafiliate sau suspendate, licente pe care acei sportivi le-au utilizat spre a participa la concursuri interne, dar si internationale;
-nu a permis startul in Turul Tinutului Secuiesc a echipelor de club romanesti, precum CS Dinamo Bucureşti, si CS Petrolul Ploiesti;
-a convocat, ajutandu-se de cateva structuri sportive neafiliate, Adunarea Generala Extraordinara, in data de 12 Octombrie 2013, la Marghita, cu toate ca fusese notificat de catre Ministerul Tineretului si Sportului despre faptul ca adunarea era nestatutara.

Totodata, Consiliul de Administratie a decis convocarea Adunarii Generale Extraordinare de alegeri a Federatiei Romane de Ciclism in data de 05 decembrie 2013 si numirea in functia de Antrenor federal a Domnului Lucian Hugeanu, post care era vacant dupa demisia Domnului Sorin Cristian Ungur.

Toata documentatia este disponibila la sediul FRC sau pe Facebook la adresa https://www.facebook.com/media/set/?set=a.667628663257246.1073741827.289708911049225&type=1, intrucat web-site-ul oficial www.frciclism.ro a fost blocat de fostul presedinte, Domnul Carol Eduard Novak.

Consiliul de Administratie al Federatiei Romane de Ciclism”.

Carol Novak se apara si spune ca ceea ce s-a intamplat este un abuz din partea MTS.

Acum am venit la minister sa ne interesam care este treaba. Conform Statutului, Consiliul de Administratie se poate convoca doar de catre presedinte. Ei au convocat de capul lor, au cerut doi reprezentanti din partea MTS, au facut sedinta, m-au suspendat cu inca cinci cluburi. Este un abuz din partea MTS ca a avut doi reprezentanti la aceasta sedinta. Am cerut control financiar din partea MTS si nu am primit niciun raspuns. Parca ii acopera pe oamenii de acolo. Asteptam o pozitie oficiala a MTS legata de aceasta sedinta si in functie de asta ne decidem daca mergem sau nu in instanta. Nici nu am deschis procesul verbal. Eu ma bazez doar pe faptul ca acest Consiliu de Administratie nu este convocat statutar. Cele 25 de motive as putea sa le combat”.

 

Etichetat cu: , , , ,
Postat în Ciclism

Comenteeeezi?!!

Liga1 - PlayOff 2018
Loc Echipa Pct. J +/-
1CFR Cluj3421
2FCSB3221
3CS U Craiova3021
4FC Viitorul232-1
5Astra Giurgiu221-1
6CSM Poli Iasi201-1
Liga1 - PlayOut 2018
Loc Echipa Pct. J +/-
1Dinamo Bucuresti2313
2FC Botosani2110
3FC Voluntari1821
4Concordia Chiajna152-1
5ACS Poli Timisoara142-2
6OSK Sf Gheorghe1220
7Gaz Metan Medias112-2
8Juventus Bucuresti1021