Adrian Porumboiu, pus la punct de FRF. Comunicatul prin care se explica de ce s-a recurs la depunctarea lui FC Vaslui

mircea-sanduFederatia Romana de Fotbal a motivat decizia de depunctare a clubului FC Vaslui luata saptamana trecuta de Comisia de Disciplina a FRF. Intr-un comunicat de presa postat, luni, pe site-ul oficial al forului fotbalistic se arata ca sanctiunea aplicata gruparii vasluiene este in conformitate cu prevederile statutelor si regulamentelor  interne si europene.

Redam mai jos comunicatul Federatiei Romane de Fotbal:

Urmare a declaratiilor facute in mass-media de domnii Adrian Porumboiu si Ciprian Damian in legatura cu decizia de depunctare a clubului Sporting Club Vaslui, Comisia de Disciplina a FRF face urmatoarele precizari:

Comisia de Disciplina a FRF este instanta de executare a hotararilor definitive si executorii pronuntate de comisiile FRF si, dupa caz, LPF.

Pe rolul Comisiei de Disciplina s-a inregistrat dosarul de executare nr. 128/CD/28.06.2013, aceasta fiind investita cu executarea hotararii nr. 141/CL/2013, confirmata prin decizia nr. 26/CR/2013, comunicata partilor la data de 30.04.2013,  prin care SC Sporting Club Vaslui a fost obligat la plata debitelor izvorate din contractul incheiat intre parti. Primul termen de judecata a fost stabilit pentru data de 03.07.2013.

Potrivit procedurii de executare, executarea debitorilor se face in baza art. 24 lit. C pct.1 lit. a) si b) din RSTJF modificat.

Comisia de Disciplina a acordat clubului SC Sporting Club SA Vaslui,in data de 19.07.2013, termenul de gratie de 5 zile pentru plata debitului si o penalitate de 7.000 lei, termen in care obligatia nu a fost achitata.

Din data de 25.07.2013, din cauza neachitarii debitului de clubul din Vaslui, au inceput sa curga succesiv termenele de depunctare, de 15 zile.

Precizam ca, de la data la care s-ar fi putut aplica prima masura de depunctare, au trecut 70 de zile, respectiv peste 4 termene de depunctare,astfel incat, conform procedurii de executare, dupa trecerea termenului de gratie de 5 zile, Comisia scade clubului debitor cate doua puncte dupa fiecare 15 zile.

Pe parcursul procedurii s-au facut mai multe aparari de clubul SC Sporting Club SA Vaslui, aparari care au constat in multiple cereri de suspendare a cauzei si cereri de amanare cu diferite motivatii, printre care si suspendarea pana la judecarea cererii de constatare a nulitatii contractului cu creditorul si incheierea unei tranzactii intre cele doua parti, solicitare care a venit atat din partea debitorului, cat si din partea creditorului.

Mentionam faptul ca s-a pus in vedere clubului debitor ca termenele la care Comisia va trebui sa judece diversele cereri formulate nu opresc curgerea termenelor regulamentare de depunctare.

In ziua de 11.09.2013, SC Sporting Club SA Vasluia solicitat suspendarea cauzei pana la solutionarea plangerii penale facute impotriva creditorului Codoban Tatar Ionel, mentionand si faptul ca in respectiva cauza s-a dispus chiar inceperea urmaririi penale. Pentru dovedirea celor afirmate, Comisia a acordat termen la data de 18.09.2013.

Clubul debitor a avut la dispozitie si termenele din datele de 18.09.2013, 25.09.2013 si 02.10 2013 pentru a depune dovada efectuarii plangerii penale, fapt care insa nu s-a intamplat.

Precizam ca termenele anterior mentionate au fost acordate la cererea partilor, care au anuntat ca se va incheia o intelegere.

Dupa 10 termene succesive, la termenul din data de 02.10.2013, in lipsa unei intelegeri intre parti si neavand motiv pentru suspendarea judecarii cauzei, in lipsa dovezii existentei unui dosar penal, comisia a procedat la aplicarea prevederilor regulamentare si a luat masura depunctarii pentru perioada de timp scursa de la data expirarii termenului de gratie, astfel incat, la aceasta data, s-a aplicat masura depunctarii cu 8 puncte si a interzicerii dreptului de a efectua transferuri, asa cum prevede art. 24 lit. C pct.1 lit.b din procedura de executare, care a modificat si completat RSTJF.

Solutia nu este definitiva, clubul putand face recurs.

in cazul in care Sporting Club Vaslui va obtine o hotarare de constatare a nulitatii absolute a contractului incheiat cu creditorul Codoban Tatar Ionel, masura depunctarii, ca si orice alt act de executare, urmeaza a fi anulate, fiind lovite de nulitate absoluta.

Avand in vedere declaratiile facute in mass-media de domnul Adrian Porumboiu, care pretinde ca nu mai are nicio calitate in fotbal, se impun cateva precizari:

1. Clubul debitor a beneficiat de un timp total de 5 luni pentru solutionarea litigiului, calculat de la data comunicarii deciziei de obligare la plata din 30.04.2013;
2. Comisia de Disciplina este obligata de prevederile art. 24 lit.C pct.1 din procedura de executare, raportat la art. 36 pct.17 din RSTJF, sa puna in executare deciziile executorii ale comisiilor FRF, in caz contrar incalcand prevederile regulamentare;
3. Clubul debitor a beneficiat de toata intelegerea comisiei pentru cererile de amanare in vederea intelegerii partilor, formulate de acestea, si de 3 termene pentru a dovedi ca a formulat plangere penala impotriva creditorului.
4. Comisia de Disciplina a FRF este alcatuita din 5 membri, toti cu drept de vot, niciunul dintre acestia neavand calitatea de „membru asistent”, asa cum, in mod ironic, a afirmat domnul Adrian Porumboiu;
5. Niciodata, direct sau indirect, asupra Comisiei de Disciplina sau asupra vreunuia dintre membrii acesteia nu au fost exercitate presiuni si nici nu au fost facute “recomandari” de oficiali sau de angajati ai Federatiei Romane de Fotbal;
6. Presedintele Comisiei de Disciplina, domnul Daniel-Cernat Marin, s-a abtinut in aceasta cauza si nu a participat la judecarea acesteia (dezbateri si decizii), ca urmare a jignirilor si acuzatiilor aduse de domnul Adrian Porumboiu, direct si prin mass-media, precum si ca urmare a incercarilor de contactare  efectuate de persoane apropiate clubului din Vaslui.Acest fapt a fost adus la cunostinta partilor in sedinta Comisiei.

in raport cu aceasta situatie, de fapt este regretabil ca un fost mare arbitru si un om care a facut multe lucruri bune pentru fotbalul romanesc recurge la astfel de metode si face declaratii cel putin jignitoare la adresa membrilor Comisiei de Disciplina, precum si asupra unor oficiali ai FRF, declaratii care nu-i fac cinste.

Comisia de Disciplina a FRF isi va pastra integritatea si neutralitatea si va aplica in mod obiectiv si impartial prevederile statutelor si regulamentelor FRF, FIFA si UEFA.

Etichetat cu: , , , , , ,
Postat în Liga 1

Comenteeeezi?!!

  1. obiectiv spune:

    Bataie de joc!Oare stie cineva motivul pentru care alte spete asemanatoare au fost solutionate cu „ignore” de „integra si onorata” comisie?Aduceti-va aminte de banii datorati de Steaua catre FC Bacau.A trebuit sa treaca ceva ani si sa intervina TAS de doua ori pentru ca banii sa fie platiti.La fel,prestatia lui Coltescu de la Vaslui-Steaua nu a fost intamplatoare.Daca rezultatul era defavorabil Stelei,probabil se mai eliminau inca 2 ca sa se poata opri meciul.Rusine brontozaurilor care stau de un sfert de secol neclintiti in functii!

Liga I 2018/19
Loc Echipa Pct. J +/-
1CFR Cluj462123
2FCSB402116
3U Craiova 1948382118
4Sepsi Sfantu Gheorghe332110
5FC Viitorul33212
6Astra Giurgiu31218
7AFC Hermannstadt28210
8Gaz Metan Medias2821-5
9Poli Iasi2821-6
10FC Botosani2621-4
11Dinamo Bucuresti2221-12
12Dunarea Calarasi1721-10
13Concordia Chiajna1721-21
14FC Voluntari1321-19