Deznodamandul dezastrului produs de suporterii maghiari: 16 suporteri interzisi un an pe stadioane si 50 de dosare penale! VEZI VIDEO!

suporteri-unguri-arestati62 de persoane au fost retinute si conduse la sectiile de politie dintre care 50 au primit dosare de constatare pentru diferite fapte de natura penala, se arata in comunicatul oficial al Jandarmeriei. De asemenea au fost aplicate 19 sanctiuni contraventionale în cuantum total de 7.300 lei, iar 16 persoane au fost interzise un an pe stadioane.

1. In jurul orei 15.30, aproximativ 300 de suporteri maghiari aflati in Centrul Istoric, nemultumiti de prezenta echipelor de filmare de la principalele televiziuni de stiri, au devenit recalcitranti incercand sa bruscheze reporterii aflati la fata locului. Suporterii maghiari au folosit materiale pirotehnice (fumigene).

Efectivele de jandarmi au trecut la îmbarcarea suporterilor în autobuzele puse la dispozitie de RATB. Datorita faptului ca suporterii maghiari se manifestau violent fata de fortele de ordine la momentul îmbarcarii, au fost folosite pulverizatoare cu capacitate marita.

Pe timpul imbarcarii suporterilor, un subofiter a fost lovit în zona claviculei drepte fiind transportat la spitalul Sf. Pantelimon pentru investigatii suplimentare. Nu a fost necesara internarea subofiterului.

2. În jurul orei 15.30, în Gara de Nord au sosit aproximativ 1.000 de suporteri maghiari. Pe timpul stationarii acestora în zona peronului din incinta Garii de Nord în vederea îmbarcarii si deplasarii cu autobuzele RATB la stadionul Arena Nationala, mai multi suporteri au devenit recalcitranti si au încercat sa forteze dispozitivele de ordine publica constituite. Suporterii au încercat sa provoace fortele de ordine si au folosit materiale pirotehnice (fumigene).
16 (saisprezece) persoane au fost conduse la sediul sectiei Politiei T.F. 10 dintre acestea au fost sanctionate de catre efectivele de jandarmi pentru provocare si participare la scandal, fiind dispusa si masura complementara de interzicere a accesului la competitiile sportive de fotbal pe o perioada de 1 an.

În zona trenului au fost identificate 8 obiecte pirotehnice de diferite forme si dimensiuni, abandonate de suporterii maghiari, care au fost ridicate si predate lucratorilor din cadrul Serviciului Arme si munitii din cadrul D.G.P.M.B.

3. În jurul orei 18.00, pe timpul deplasarii suporterilor maghiari sositi în Gara de Nord, la intersectia sos. Iancului cu sos. Mihai Bravu, un grup de suporteri romani aflati în zona au aruncat cu pietre asupra coloanei de autobuze, spargand geamul unuia din autobuzele apartinand RATB.

Efectivele de jandarmi au retinut un suporter roman din randul celor care au aruncat cu pietre, acesta fiind condus la sediul sectiei 12 Politie în vederea întocmirii actelor premergatoare începerii urmaririi penale pentru distrugere.

4. În jurul orei 18.20, efectivele de jandarmi aflate pe sos. Pantelimon nr. 113, zona Baicului, au fost atacate cu pietre de mai multi suporteri romani.

Efectivele de jandarmi au retinut 3 persoane, acestea fiind sanctionate contraventional cu amenda pentru provocare si participare efectiva la scandal.
Un jandarm a fost lovit în zona capului fiind transportat la Spitalul Sf. Pantelimon pentru îngrijiri medicale. Subofiterul a fost diagnosticat cu fractura sinus maxilar si arc zigomatic si termosinus secundar, fiind necesara internarea aceastuia la sectia Neurochirurgie.

5. Pe timpul sosirii suporterilor romani în curtea arenei sportive dinspre Bd. Basarabiei, un grup de persoane, nemultumite de interzicerea accesului cu bauturi alcoolice au agresat fortele de ordine, fiind necesara folosirea mijloacelor din dotare pentru dispersarea acestora si eliberarea caii de acces.

6. La orele 21.34, în conformitate cu prevederile art. 9, alin. 1 din Legea 4/2008, pentru punerea în pericol a sigurantei desfasurarii partidei de fotbal prin provocarea si participarea efectiva la scandal, tulburand grav ordinea si linistea publica, la dispozitia Prefectului Municipiului Bucuresti, fortele de ordine au intervenit pentru evacuarea grupului de suporteri romani dispusi în sectoarele 104 – 105 din peluza Sud a stadionului Arena Nationala. Dupa evacuare, cele 60 de persoane au fost legitimate si filmate.

7. Pe timpul defluirii, efectivele D.G.J.M.B. au depistat în zona Stadionului Dinamo un numar de 41 de persoane care aveau asupra lor diverse obiecte contondente si materiale incendiare (recipienti ce contineau benzina). Persoanele au fost interceptate si conduse la sectia 12 de politie în vederea identificarii si luarii masurilor legale.

MaSURI DISPUSE:

62 persoane au fost conduse la sediile politiei (16 persoane la sediul politiei TF, 45 persoane la Sectia 12 Politie si 1 persoana la sediul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate).
Unui numar de 50 persoane le-au fost întocmite actele de constatare pentru diferite fapte de natura penala:
– 1 persoana sub aspectul savarsirii infractiunii de detinere de droguri fara drept pentru consum propriu, fapta prevazuta si pedepsita art. 4 din Legea nr. 143/2000.
– 41 de persoane sub aspectul savarsirii infractiunii de asociere pentru savarsirea de infractiuni, fapta prevazuta si pedepsita art. 323 Cod Penal.
– 1 persoana sub aspectul savarsirii infractiunii de distrugere, fapta prevazuta si pedepsita art. 217 Cod Penal;
– 3 persoane sub aspectul savarsirii infractiunii de introducere în arena sportiva a materialelor pirotehnice si infractiunii de patrundere în arena sportiva folosind acreditari de presa false, fapte prevazute de art. 35 din Legea nr. 4/2008 si art. 291 Cod Penal;
– 4 persoane sub aspectul savarsirii infractiunii de introducere în arena sportiva a materialelor pirotehnice, fapta prevazuta de art. 35 din Legea nr. 4/2008.

De asemenea au fost aplicate 19 sanctiuni contraventionale în cuantum total de 7.300 lei, pentru provocare si participare la scandal, aruncarea cu obiecte în directia altor persoane, nerespectarea masurilor de ordine pentru desfasurarea manifestarilor sportive si pentru aducerea de amenintari la adresa fortelor de ordine, 16 suporteri primind interzicerea accesului pe timp de 1 an la competitii si jocuri sportive.

Etichetat cu: , , , , ,
Postat în FOTBAL INTERN, NATIONALA, Preliminarii

Comenteeeezi?!!

Liga I 2018/19
Loc Echipa Pct. J +/-
1CFR Cluj542623
2FCSB492620
3U Craiova 1948452619
4Astra Giurgiu422613
5FC Viitorul3826-1
6Sepsi Sfantu Gheorghe37267
7FC Botosani3626-2
8Poli Iasi3426-10
9AFC Hermannstadt3226-3
10Dinamo Bucuresti3226-8
11Gaz Metan Medias3126-7
12Dunarea Calarasi2426-9
13FC Voluntari2126-16
14Concordia Chiajna1826-26