UTA, in pericol sa intre in insolventa! Vezi deciziile luate de „Suporter Club UTA”!

UTA-insolventaUTA, un alt cub de traditie al fotbalului romanesc, de sase ori campioana, este pe cale sa intre in insolventa! Cu toate ca, la inceputul anului, Adrian Martian a preluat fraiele clubului, sprijinit din umbra de Adrian Mutu, platind multe dintre datorii, clubul aradean a revenit la situatia de la sfaristul anului trecut. Astfel, fosta castigatoare a campionatului intern mai are sub contract numai cinci fotbalisti, anunta Prosport.

Cu toate astea, salvarea poate veni de la Marius Tucudean, tatal fotbalistului de la Standard Liege, care vrea sa ofere 500 000 de euro lui Martian pentru a prelua pachetul majoritar, numai ca s-a lovit de un refuz categoric.

In acest sens, Adunarea Generala a Suporter Club UTA s-a intrunit in sedinta, la data de 30 iulie 2013, fiind luate urmatoarele decizii:

1. Suporter Club UTA considera pe mai departe ca singura solutie certa de salvare a clubului UTA este reprezentata de preluarea societatii UTA S.A. de catre omul de afaceri Marius tucudean. Din pacate de la mitingul „UTA suntem noi” situatia clubului UTA nu s-a imbunatatit deloc, nefiind achitate restante catre fosti jucatori, angajati ai clubului sau stat. Din punctul nostru de vedere este evident ca actualii actionari demonstreaza in fiecare zi ca nu mai pot sustine activitatea clubului, acesta fiind in continuare in pericol de a nu incepe campionatul din cauza restantelor. De aceea le transmitem in mod public domnilor Adrian Martian si Marius Tucudean sa se aseze la masa tratativelor. Pana acum cei doi nu au discutat in mod direct si de aceea consideram ca o astfel de discutie trebuie sa aiba loc deoarece de aceasta depinde in mod clar viitorul „Batranei Doamne” a fotbalului romanesc. Suporter Club UTA ii va invita zilele urmatoare pe Adrian Martian si Marius Tucudean la o intalnire publica astfel incat cei doi sa stea pentru prima data fata in fata si sa discute cu cartile pe fata despre UTA.

2. In paralel cu ceea ce s-a specificat mai sus, avand in vedere faptul ca Suporter Club UTA detine dreptul exclusiv asupra siglei, numelui si culorilor UTA-ei inregistrate la OSIM, asociatia va trimite doua notificari, una catre clubul UTA. S.A. si una catre ONG-ul „UTA Batrana Doamna”. Notificarea catre UTA S.A. va cuprinde urmatoarele cerinte: achitarea restantelor salariale catre jucatori, anternori si staff, achitarea sau reesealonarea datoriilor la stat, clarificarea situatiei juridice a actionariatului UTA S.A. Termen: 15 septembrie. Daca pana atunci actualii actionari ai clubului UTA nu vor reusi sa salveze clubul de la faliment – in primul rand, dar si sa-l aduca intr-o stare care sa permita achitarea datoriilor curente in termene rezonabile si implicit sa-i imbunatateasca imaginea de club neserios, SCU va retrage de la UTA S.A. dreptul de folosinta a numelui, siglei si culorilor.

3. Notificarea catre ONG-ul „UTA Batrana Doamna” va cuprinde cerinta de clarificare a identitatii echipei „UTA Batrana Doamna” inscrisa in Liga a IV a judeteana de fotbal prin una din urmatoarele posibilitati: acceptarea statutului de echipa secunda a clubului UTA, atat timp cat acesta exista si functioneaza normal fiind inscrisa in campionat, sau modificarea numelui (si eventual a siglei) clubului astfel incat acestea sa nu fie confundate cu UTA. Termen: 15 septembrie. Motivatie: suporterii nu pot accepta existenta simultana a doua echipe cu numele „UTA”, indiferent cine ar fi persoanele din conducerile celor doua entitati sportive. Cat timp are o existenta neintrerupta, UTA este una singura, echipa care in prezent se zbate sa inceapa noul campionat in Liga secunda si care detine cu acceptul SCU dreptul de folosinta a siglei, numelui si culorilor UTA-ei. In urmatoarea Adunare Generala, Suporter Club UTA va analiza indeplinirea conditiilor cuprinse in ambele notificari amintite.

4. Consiliul Director al Suporter Club UTA a fost largit la 9 membri. A fost aleasa urmatoarea componenta a organului de conducere al asociatiei: presedinte – Dan Proca, Vicepresedinte – Colin Mesz, Secretar General – Laurentiu Albu, Secretar Executiv – Claudia Ocneanu, membri: Ioan Ardelean, Claudiu Negru, Dan Vati, Andrei Chis, Lucian Cozma.

Etichetat cu: , , , , ,
Postat în FOTBAL INTERN, Liga 2

Comenteeeezi?!!

Liga I 2018/19
Loc Echipa Pct. J +/-
1CFR Cluj301511
2FCSB281514
3U Craiova 1948261515
4FC Viitorul26152
5Gaz Metan Medias25150
6Astra Giurgiu20153
7Sepsi Sfantu Gheorghe20152
8Dunarea Calarasi1715-2
9Dinamo Bucuresti1715-6
10Concordia Chiajna1715-9
11Poli Iasi1715-10
12FC Botosani1615-4
13AFC Hermannstadt1515-3
14FC Voluntari815-13