OFICIAL! Sandu si Dragomir au fost trimisi in judecata de procurorii DNA in cazul dezafilierii Universitatii Craiova!

dragomir_sanduMircea Sandu si Dumitru Dragomir au fost trimisi in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie sub acuzatia de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, fapt care ar fi provocat un prejudiciu de 15.800.000 de lei clubului Universitatea Craiova.

Procurorii au dispus inca din aprilie 2012 punerea sub sechestru asigurator pe o casa a presedintelului FRF, Mircea Sandu, si pe alte trei imobile ale presedintelui LPF, Dumitru Dragomir.

Ancheta cazului dezafilierii lui U Craiova este prima care ajunge in instanta dintre cele trei dosare care ii vizeaza pe cei doi sefi ai fotbalului romanesc.

Iata comunicataul anchetatorilor DNA:

„Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a inculpatilor: SANDU MIRCEA, presedintele FEDERATIEI ROMANE DE FOTBAL (FRF) si DRAGOMIR DUMITRU, presedintele LIGII PROFESIONISTE DE FOTBAL (LPF) si vicepresedinte al FRF, in sarcina carora s-au retinut infractiunile de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor forma calificata, infractiunea de folosire a influentei ori autoritatii persoanei care indeplineste o functie de conducere in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau foloase necuvenite (art. 13 din Legea nr. 78/2000) si infractiunea de sustragere de sub sechestru precum si a persoanelor juridice fara scop patrimonial, FEDERATIA ROMANA DE FOTBAL si LIGA PROFESIONISTa DE FOTBAL, in sarcina carora s-au retinut infractiunile de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor in forma calificata si infractiunea de sustragere de sub sechestru.

La data de 20 iulie 2011, la o sedinta a Comitetului Executiv al Federatiei Romane de Fotbal s-a hotarat excluderea provizorie a S.C. FOTBAL CLUB U CRAIOVA S.A. Excluderea a fost pusa pe seama incalcarii grave a statutului Federatiei, fara a se detalia si motiva in ce au constat incalcarile si gravitatea lor. Pentru luarea deciziei de excludere, la adoptarea careia nu s-au respectat prevederile statutare, inculpatii Mircea Sandu si Dumitru Dragomir, membri ai Comitetului, in calitatea lor de conducatori ai Federatiei Romane de Fotbal, respectiv ai Ligii Profesioniste de Fotbal si-au folosit influenta si autoritatea fata de ceilalti membri ai Comitetului Executiv al Federatiei Romane de Fotbal. Convingerea membrilor Comitetului Executiv s-a format doar pe baza materialului succint incheiat de un consilier juridic si pe sustinerile celor doi reprezentantii ai FRF, respectiv LPF, Mircea Sandu si Dumitru Dragomir. La baza acuzatiilor formulate impotriva S.C. FOTBAL CLUB U CRAIOVA S.A au stat o serie de actiuni civile intentate de club fostului antrenor si manager, actiuni care au fost prezentate, in mod nereal, ca fiind indreptate impotriva federatiei, ceea ce a fost considerat de cei doi inculpati drept incalcare grava a statutului.

Concret, urmare a deciziei de excludere a S.C. FOTBAL CLUB U CRAIOVA S.A. din Federatia Romana de Fotbal, contractele civile dintre S.C. FOTBAL CLUB U CRAIOVA S.A. si jucatorii sai de fotbal au fost desfiintate, iar jucatorii au fost legitimati la alte cluburi sportive, fara nicio contraprestatie aferenta drepturilor federative ale acestora. Toate acestea, in conditiile in care drepturile federative fusesera puse sub sechestru legal, aplicat pe seama clubului craiovean, ca urmare a existentei unor obligatii fata de bugetul statului. Mai precis, la data de 31 ianuarie 2011, Directia Generala a Finantelor Publice Dolj, dispusese sechestrarea bunurilor mobile ale S.C. FOTBAL CLUB U CRAIOVA S.A. si totodata indisponibilizase un numar de 39 de jucatori de fotbal care aveau incheiate contracte civile cu clubul respectiv, sub aspectul valorii de contract, ca drepturi federative apreciate la suma de 15.800.000 lei.

Componenta CEx al FRF care a votat dezafilierea Universitatii Craiova:

1. Mircea Sandu – presedinte FRF (a semnat)
2. Dumitru Dragomir – prim-vicepresedinte FRF (nu a semnat)
3. Octavian Goga – vicepresedinte FRF (a semnat)
4. Marius Stan – reprezentant al cluburilor din Liga I (a semnat)
5. Cornel sfaiter reprezentant al cluburilor din Liga a 2-a (nu a semnat)
6. Marian Rusen – reprezentant al cluburilor din Liga a 2-a (a semnat)
7. Stefan Stana – reprezentant al cluburilor din Liga a 3-a (a semnat)
8. Cristi Bobar – reprezentant al cluburilor din Liga a 3-a (a semnat)
9. Paul Costas – reprezentant al cluburilor de copii si juniori (a semnat)
10. Marian Palarie – reprezentant al cluburilor de fotbalul feminin (a semnat)
11. Vasile Avram – presedinte CCA (nu a semnat)
12. Sorin terbea – reprezentantul cluburilor de fotbal in sala (a semnat)

Etichetat cu: , , , , , , ,
Postat în FOTBAL INTERN

Comenteeeezi?!!

Liga I 2018/19
Loc Echipa Pct. J +/-
1CFR Cluj542623
2FCSB492620
3U Craiova 1948452619
4Astra Giurgiu422613
5FC Viitorul3826-1
6Sepsi Sfantu Gheorghe37267
7FC Botosani3626-2
8Poli Iasi3426-10
9AFC Hermannstadt3226-3
10Dinamo Bucuresti3226-8
11Gaz Metan Medias3126-7
12Dunarea Calarasi2426-9
13FC Voluntari2126-16
14Concordia Chiajna1826-26